Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

FIFA noliedz baumas: Blaters nepiedalīsies atkārtotajās vēlēšanās

FIFA noliedz baumas: Blaters nepiedalīsies atkārtotajās vēlēšanās
Zeps Blaters
Foto: AFP/Scanpix

Atkal pastiprinājušās baumas par Zepa Blatera palikšanu Starptautiskās futbola asociāciju federācijas (FIFA) vadībā. Šodien starptautiskajos medijos ar jaunu sparu uzjundīja ziņas, ka Blaters tomēr cīnīsies par FIFA prezidenta amatu.

Maija beigās FIFA prezidenta vēlēšanās atkal uzvarēja 79 gadus vecais šveicietis Zeps Blaters, kurš tika ievēlēts uz piekto termiņu organizācijas vadītāja amatā. Tomēr jau 2. jūnijā Blaters paziņoja, ka noliek savu mandātu, un aicināja FIFA organizēt ārkārtas kongresu. Lai gan šveicietis savā 2. jūnija runā neminēja vārdus "atkāpties" vai "atkāpšanās", viņš tomēr diezgan skaidri lika noprast, ka vairs nebūs FIFA vadītājs. Blaters toreiz teica, ka atkārtotajās vēlēšanās nepiedalīsies, un ārkārtas kongresā tiks izvēlēts viņa sekotājs.

Jau jūnija vidū (divas nedēļas pēc paziņojuma) parādījās ziņas, ka Blaters varētu pārdomāt. Atsaucoties uz šveicietim pietuvinātiem avotiem, BBC ziņoja, ka Blaters varētu piedalīties vēlēšanās, ja tajās neparādīsies piemērota alternatīva. Šodien eļļu ugunī pielēja Šveices medijs "Blick", ziņojot par Blatera pirmo parādīšanos sabiedrībā pēc ilgāka pārtraukuma. Blaters "Blick" teica, ka nav atkāpies no amata, bet nodevis savu mandātu ārkārtas kongresa rokās.

FIFA medijiem apstiprināja, ka "Blick" ir precīzi citējusi Blateru, tomēr šveicietis nekandidēs atkārtotajās vēlēšanās. Blaters ar savu teikto esot domājis, ka nav atkāpies uzreiz pēc 2. jūnija paziņojuma, bet gan turpina darbu līdz ārkārtas kongresam. FIFA apgalvo, ka Blatera teiktais Šveices medijam nav pretrunā ar 2. jūnija runu – šveicietis nekandidēs atkārtotajās vēlēšanās.

Ārkārtas kongresa norises datums tiks noteikts 20. jūlijā FIFA Izpildkomitejas sanāksmē. Iepriekš medijos izskanēja ziņas, ka kongress tiks rīkots šī gada decembrī, taču ir iespēja, ka Blaters prezidenta amatā paliks līdz pat nākamā gada martam.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage
Breaking News, U.S., World, Weather,...
Business & Financial News, Breaking US &...