Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Hidinks: "Turcijā nav sakārtotas klubu sistēmas"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hidinks: "Turcijā nav sakārtotas klubu sistēmas"
Gūss Hidinks
Foto: Reuters/Scanpix

Turcijas izlases galvenais Gūss Hidinks Turcijas neveiksmes Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā skaidro ar nesakārtoto Turcijas klubu sistēmu.

"Visas nacionālās komandas, kas pārstāv savu valsti, sākot ar U-14 komandām līdz pat pieaugušo komandām, ir atkarīgas no tā, kā ir organizēti klubi un cik nopietni attiecas pret bērnu audzināšanu. Tādās valstīs kā Vācija un Holande, sistēma ir attīstīta augstā līmenī, tāpēc rezultāti ir acīmredzami," uzskata Hidinks.

65 gadus vecais treneris uzsver to, ka valstij, lai sasniegtu panākumus starptautiskā līmenī, nav obligāti jābūt lielai: "Holande ir maza valsts, taču nacionālā izlase vienmēr piedalās lielajos turnīros, atskaitot vienu izņēmumu, kas bija 2002. gada Pasaules kauss. Kāpēc tā? Jaunajiem futbolistiem ir daudz iespēju spēlēt klubos un saņemt izglītību."

"Turcijā tikai viens vai divi futbolisti no jauniešu izlasēm spējuši tikt uz nacionālo komandu. Manis nosauktajās valstis uz jauniešu izaugsmi var paļauties, Turcijā – nē. Turcijai ir liels potenciāls, taču lielajos turnīros tā regulāri nespēlēs, kamēr klubu sistēma netiks labāk organizēta," piebilda Hidinks.

Hidinks apmierināts ar Turcijā paveikto: "Kad sāku šo projektu ar iepriekšējo Turcijas Futbola federācijas vadību, nostādījām mērķi veidot komandu nākotnei. Ja izdotos vēl arī kvalificēties Eiropas čempionātam, būtu lieliski. Savā grupā ieņēmām 2. vietu un komandā iepludinājām jaunas asinis. Atbildes spēlē pret Horvātiju viņi sevi parādīja ļoti labi."

Šodien oficiāli apstiprināta informācija par to, ka Hidinks savu darbu ar šīs valsts izlasi pabeidzis un vakar atvadījies no futbolistiem. Kā nākamās pieredzējušā speciālista darba vietas tiek minēti PSG, "Anzhi" un "Chelsea".

Izmantotie resursi:
Reuters

     [+] [-]

, 2011-11-16 13:55, pirms 13 gadiem
Gūss zina ko saka!

  +5 [+] [-]

, 2011-11-16 13:55, pirms 13 gadiem
Uh, paldies par atbildi, tagad es saprotu kāpēc mēs šos uzvarējām 2004. g. kvalifikācijā, paldies mūsu klubu sistēmai

     [+] [-]

, 2011-11-16 18:06, pirms 13 gadiem
Guus, naac Starkova vietaa

     [+] [-]

, 2011-11-16 23:16, pirms 13 gadiem
diezgan padārgs prieks, turkiem 16 mēnešu laikā Hiddinks izmaksāja ap 10mlj eiro. plus ja turki lauž līgumu jāmaksā 25mlj. Laikam novienojās par vidēju ciparu.