Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kolumbijas Futbola federācijas prezidents un viņa dēls 27 aizturēto vidū haosa laikā "Copa America" finālā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Kolumbijas Futbola federācijas prezidents un viņa dēls 27 aizturēto vidū haosa laikā "Copa America" finālā
Foto: USA Today Sports/Scanpix

LETA--AP. Kolumbijas Futbola federācijas prezidents Ramons un viņa dēls Ramons Hamils Hesurūns ir 27 aizturēto vidū haosa laikā, kas svētdien valdīja Maiami "Copa America" finālā.

Jau ziņots, ka svētdien "Copa America" finālā Argentīna papildlaikā ar 1:0 pieveica Kolumbiju, uzvarot otro reizi pēc kārtas.

Mačs skatītāju kontroles problēmu ārpus stadiona, tostarp fanu baru, kas kāpa pāri drošības nožogojumiem, dēļ sākās ar stundas un 22 minūšu kavēšanos.

Līdzjutēji, lai noskatītos spēli klātienē, kāpa pāri žogiem un margām, un amatpersonas nevarēja izsekot, kurš ir iegādājies biļetes un kurš to nav izdarījis.

Hesurūni tika aizturēti pēc notikumiem "Hard Rock" stadionā, viņiem izvirzot apsūdzību, kuras saturu policija ziņu aģentūrai AP neatklāja.

Saskaņā ar aizturēšanas ierakstiem R.H.Hesurūnam ir izvirzītas apsūdzības trīs punktos.

Kolumbijas futbola federācija pirmdien notikušo AP nekomentēja.

71 gadu vecais RHesurūns ir Kolumbijas futbola federācijas prezidents kopš 2015.gada, kā arī ir Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) viceprezidents. Tieši CONMEBOL rīko "Copa America".

Pirmdien izplatītajā organizatoru paziņojumā norādīja, ka tā pauž nožēlu par notikušo, neskaitāmiem līdzjutējiem iekļūstot stadionā bez biļetēm un "aptraipot" šo notikumu.

"Hard Rock" stadiona, kas ir arī 2026.gada Pasaules kausa izcīņas spēļu vieta, administrācija paziņoja, ka drošības jautājumos atbildība ir sadalīta starp stadiona amatpersonām, organizatoriem, CONCACAF un vietējo policiju.

Stadionā svētdien bija "vairāk nekā divas reizes vairāk personāla", nekā parasti tiek izmantots pasākumam stadionā, teikts stadiona administrācijas izplatītajā preses relīzē.

Policija paziņoja, ka spēlē piedalījās vairāk nekā 800 likumsargu. Papildus aizturētajiem vēl 55 cilvēki tika izraidīti no stadiona.

Stadionam tika nodarīti ievērojami bojājumi. Sociālajos medijos publicētajos video un fotoattēlos ir redzams, ka stadionā esošā eskalatora margas ir sadragātas, bet drošības norobežojumi stadiona dienvidrietumu ieejā ir saliekti, pret tiem spiežoties tūkstošiem cilvēku, tostarp raudošiem bērniem.

"Hard Rock" stadiona paziņojumā teikts, ka stadiona amatpersonas sazinājās ar turnīra organizatoriem ap plkst.20. un baidoties, ka skatītāji varētu gūt smagas traumas, nolēma atvērt vārtus gan līdzjutējiem ar biļetēm, gan bezbiļetniekiem. Tādējādi daudzi līdzjutēji ar biļetēm palika ārpus stadiona.

Stadionā 2026.gadā paredzētas septiņas Pasaules kausa spēles, tai skaitā ceturtdaļfināls un spēle par trešo vietu.

Pasaules kausu organizē Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA), un R.Hesurūns ir arī FIFA padomes loceklis.

Arī FIFA pirmdien neatbildēja AP lūgumam komentēt līdzjutēju kontroles problēmas Maiami un to, kā novērst līdzīgas problēmas 2026.gadā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-07-16 14:01, pirms 2 mēnešiem
Tas slikti, jo viņš bija mans draugs!

     [+] [-]

, 2024-07-16 14:54, pirms 2 mēnešiem
Dienvidamerikā mīl futbolu, ļoti mīl. Tādā reizē neviens stadions nebūtu par lielu, cik gribētāju. Un tā audzināšana kāda ir tāda ir. Un vēl pakļaut tādām briesmām mazus bērnus, saspiešanai pūlī.

     [+] [-]

, 2024-07-16 15:32, pirms 2 mēnešiem
Bilde izskatās kā no Walking dead, intresanti, kāda sakritība