Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Svaress izrauj neizšķirtu, Urugvaja pendelēs izcīna Amerikas kausa trešo vietu

Agris Suveizda

Svaress izrauj neizšķirtu, Urugvaja pendelēs izcīna Amerikas kausa trešo vietu
Luiss Svaress. Foto: AP/Scanpix

Amerikas Savienotajās Valstīs noslēgumam tuvojas 2024. gada Amerikas kausa izcīņa. Šārlotā par trešās vietas ieguvēju kļuva Urugvaja, kas pēcspēles sitienu sērijā pārspēja šā turnīra labāko Ziemeļamerikas izlasi Kanādu – 2:2, 4:3.

• Spēles sākumā komandas apmainījās vārtiem pēc stūra sitiena. Vispirms 8. minūtē "Tottenham" urugvajiešu pussargs Rodrigo Bentankurs pagriezienā meistarīgi trāpīja zem pārliktņa, bet 22. minūtē no vārtu priekšas akrobātiski pāri vārtsargam bumbu pārmeta pussargs Ismaels Konē (1:1), kurš par 12 miljoniem eiro pārcēlies uz Marseļu.

• 80. minūtē tieši Konē veica nozīmīgu reidu laukuma vidusdaļā un izdarīja tālsitienu, pēc kura atlēkušo bumbu vārtos pielaboja Lilles uzbrucējs Džonatans Deivids – kanādiešu uzbrukuma līderim tie bija otrie vārti turnīrā (2:1).

• Kompensācijas laikā Urugvaju izglāba veterāns Luiss Svaress, kurš pēc Hosē Marijas Himenesa piespēles bija pilnīgi brīvs vārtu priekšā – 2:2. Maiami "Inter" rindās 16 spēlēs guvis 12 vārtus, Amerikas kausā ne reizi pamatsastāvā neizgājušajam Svaresam tie bija pirmie vārti turnīrā.

• Pendeļu sērijā Urugvaja trāpīja visus četrus sitienus, bet Kanāda kļūdījās divreiz – pamatlaika izcilnieka Konē sitienu trešajā sērijā atvairīja "Internacional" vārtsargs Serhio Ročets, bet piektajā sērijā ar panenku pa pārliktni trāpīja Kanādas zvaigzne Alfonso Deivīss.

• Abas komandas jau bija uzvarējušas pendelēs – ceturtdaļfinālā. Urugvajai no četru trāpījušo pendeļu izpildītājiem atkal sita un iesita trīs, bet Kanādai sita visi četri un trāpīja tikai divi.

• Apakšgrupā Urugvaja uzvarēja visās spēlēs (3:1 pār Panamu, 5:0 pār Bolīviju, 1:0 pār ASV), ceturtdaļfinālā izsita Brazīliju (0:0, 4:2), bet pusfinālā piekāpās Kolumbijai (0:1).

• Urugvaja "Copa America" pusfinālu sasniedza pirmoreiz kopš 2011. gada triumfa. Kanādai šī bija debija "Copa America".

• Nākamajā naktī plkst. 3.00 pēc Latvijas laika finālspēlē tiksies Argentīna un Kolumbija.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-14 09:02, pirms mēneša
Žēl, ka netika un neuzvarēja finālā.
Tiem, kam nepatīk varenais kodējs, iesaku palasīt Suaresa biogrāfiju. Uz viņu paskatīsities savādāk.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-14 10:12, pirms mēneša
Suares nepatīk tikai Kristīnītes laizītājiem, daudz vārtus Reālam sablieza

  +1 [+] [-]

, 2024-07-14 10:36, pirms mēneša
Labrāt redzētu Nīderlande - Francija vēlreiz, žēl ka nav par trešo vietu Eiropā

     [+] [-]

, 2024-07-14 13:30, pirms mēneša
Lielākais pārsteigums ir ka Kanāda tik labi spēlēja Amerikas kausā.Pirmo reiz tika finālturnīrā un uzreiz temēja uz medaļām.Pavisam maz veiksmes tikai kanādiešiem pietrūka, lai šajā specīgajā konkurencē ar titulētām diienvidamerikāņu izlasēm izcīnītu medaļas.