Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pēc neveiksmīgā ''Copa America'' turnīra atlaiž ASV izlases galveno treneri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pēc neveiksmīgā ''Copa America'' turnīra atlaiž ASV izlases galveno treneri
Gregs Berholters. Foto: Picture Alliance/Scanpix

ASV Futbola federācija paziņojusi, ka no vīriešu futbola izlases galvenā trenera amata atlaists Gregs Berholters. Tas noticis pēc tam, kad ''Copa America'' turnīrā ASV nespēja izkļūt no grupas.

No ASV futbola izlases galvenā trenera amata atlaists Gregs Berholters, trešdien paziņoja ASV Futbola federācija. Lēmums pieņemts pēc neveiksmīgā ''Copa America'' turnīrā, kurā izlase pēc zaudējumiem Urugvajai un Panamai nespēja izkļūt no grupas.

Pirms turnīra bija cerība, ka ''Copa America'' varētu novērot izlases progresu pirms 2026. gada gaidāmā Pasaules kausa, kura viena no mājvietām būs ASV. Cerības nepiepildījās. ''Vēlamies pateikties Gregam par viņa smago darbu un uzticību izlasei. Tagad koncentrējamies uz to, lai atrastu īsto personu, kurš vadīs ASV izlasi pretī sasniegumiem,'' teikts Futbola federācijas izplatītajā paziņojumā.

Berholters atgriezās ASV izlases trenera amatā 2023. gada vasarā. Ar viņu tobrīd tika noslēgts līgums līdz 2026. gada Pasaules kausam. ''Rezultāts ''Copa America'' bija ļoti neveiksmīgs, un es uzņemos pilnu atbildību par sniegumu. Process visu laiku bija tendēts uz 2026. gada Pasaules kausu. Ticu, ka šī grupa finālturnīrā būs viens no veiksmes stāstiem,'' pēc atlaišanas teicis Berholters.

Izmantotie resursi:
https://www.ussoccer.com/stories/20...