Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

FIFA atzīst miljonu iztērēšanu korumpētiem mērķiem un cer piedzīt zaudējumus

Andrejs Siliņš

FIFA atzīst miljonu iztērēšanu korumpētiem mērķiem un cer piedzīt zaudējumus
Džanni Infantīno
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) vadība plāno vērsties tiesībsargājošajās iestādēs, lai pieprasītu 41 korupcijā apsūdzētajam bijušajam organizācijas darbiniekam atmaksāt kopumā desmitiem miljonus dolāru.

Zināmākie apsūdzētie ir bijušais izpildkomitejas loceklis Čaks Bleizers (ASV), viceprezidents Džeks Vorners (Trinidada un Tobago), izpildkomitejas loceklis Rikardu Teišeira (Brazīlija) un viceprezidents Džefrijs Vebs (Kaimanu salas), bet kopumā apsūdzēts 41 bijušais organizācijas darbinieks. FIFA jau sagatavojusi dokumentus ASV tiesībsargājošajām iestādēm, lai mēģinātu piedzīt zaudēto naudu.

"Šie cilvēki izraisīja nopietnu un paliekošu bojājumu FIFA tēlam, futbola federācijām un visai futbola ģimenei," komentāru sniedzis nesen ievēlētais FIFA prezidents Džanni Infantīno. "Nauda, ko šie cilvēki piesavinājās, piederēja futbola sabiedrībai, tā bija domāta sporta veida attīstībai un popularizēšanai. FIFA kā futbola valdošā organizācija pasaulē vēlas atgūt šo naudu. Esam gatavi iet uz šo mērķi, lai arī cik ilgu laiku tas prasītu."

"Šie dolāri bija paredzēti futbola laukumu izveidošanai, nevis villām un baseiniem," turpināja prezidents, norādot, ka, naudu atgūstot, tā tiks izlietota tai iepriekš paredzētajiem mērķiem. "Nauda bija domāta, lai iegādātu futbola apģērbu, nevis dārglietas vai automašīnas. Tā domāta, lai attīstītu jaunatnes futbolu un treneru apmācību, nevis ļautu futbola vadības cilvēkiem dzīvot izšķērdīgu dzīvi."

Tikpat zīmīgi ir arī tas, ka FIFA pirmoreiz publiski un pilnīgi oficiāli ir atzinusi, ka desmiti miljoni ASV dolāru, kurus programmas ietvaros savulaik sadarbībā ar Dienvidāfrikas Futbola asociāciju pieprasīja DIenvidāfrikas valdība, ir izšķērdēti un iztērēti korupcijas nolūkos.

     [+] [-]

, 2016-03-16 15:37, pirms 9 gadiem
kurus ielikt savās kabatās?

     [+] [-]

, 2016-03-16 15:51, pirms 9 gadiem
Uz Latviju ar atbrauks ievākt nodevas?

  -1 [+] [-]

, 2016-03-16 16:15, pirms 9 gadiem
Latvijas zaglīšī tādi trusīši vien ir. Lai jau paiek, vecumdienās varēs pie kādas meičas uz masāžiņu aiziet.

  +3 [+] [-]

, 2016-03-16 16:36, pirms 9 gadiem
soccerfans rakstīja: Latvijas zaglīšī tādi trusīši vien ir. Lai jau paiek, vecumdienās varēs pie kādas meičas uz masāžiņu aiziet.
Ar tādu attieksmi Latvijā nekad nekas nemainīsies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-03-16 19:03, pirms 9 gadiem
Nu, ko teiksiet, cien LFF vadība un tās "pakaļ-skrējēji"?
To vien dzirdējām no Jums intervijās - mēs aktīvi un nepārtraukti sadarbojamies ar UEFA un FIFA !
Ļoti īpatnējs gan šis veids bija, lai neteiktu vairāk !
Drīz šajos kantoros būs palicis finansējums vien automātiskajam atbildētājam, jo visi darboņi atradīsies ieslodzījumā !
Rietumos paldies Dievam nevalda tāda visatļautība, kāda bijušās PSRS teritorijā !
Nu ko - atrisinājums nāks drīz - cilveku gļēvums tomēr ņems virsroku un gan jau arī mūspusē kādam ierunāsies sirdsapziņa !
LFF vadībai iesaku jau laikus meklēt dokumentu smalcinātājus ar atlaidēm !
Situācija tiešām ir agonijas cienīga, ja reiz komentāros lasu, ka parasti mirstīgie vēršas privātā kārtā pie pasaules vadošajām organizžcijām ! Nepārspīlēšu, ka uz spēles ir ne tikai Futbola karaļa, bet arī visas Latvijas gods !
Krišjāni - tauta ar Tevi !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-17 09:28, pirms 9 gadiem
ha, tiem tak konti tukši