Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Interpols korupcijas skandālu dēļ pārtrauc sadarbību ar FIFA

Rolands Eliņš

Interpols korupcijas skandālu dēļ pārtrauc sadarbību ar FIFA
FIFA prezidents Zeps Blaters
Foto: AFP/Scanpix

Interpols pārtraucis savu sadarbību ar FIFA un iesaldējis 20 miljonu eiro izmantošanu, ko pasaules vadošā futbola organizācija ieguldīja maču sarunāšanas apkarošanā.

Starptautiskā Kriminālpolicijas organizācija jeb Interpols un FIFA bija noslēguši sadarbības līgumu 2011. gadā, kura termiņš bija desmit gadi un paredzēja izvērst cīņu ar spēļu sarunāšanas gadījumiem un nelikumīgu likmju veikšanu. FIFA šajā programā ieguldīja 20 miljonus eiro, kurus nodeva Interpola rīcībā, taču, reaģējot uz korupcijas skandāliem futbola organizācijā, Interpols nolēmis tos neizmantot.

"Interpols joprojām ir apņēmības pilns cīnīties ar nelikumībām futbola pasaulē un turpināt attīstīt mūsu Sporta integritātes nodaļu," pavēstīja Interpola vadītājs Jirgens Stoks. "Taču pēdējo mēnešu notikumu kontekstā esmu spiests pārtraukt noslēgtās vienošanās darbību. Visiem mūsu partneriem, vienalga vai tā būtu publiska organizācija vai atsevišķa persona, ir jāseko Interpola noteiktajām likumu pamatvērtībām un principiem."

FIFA paudusi savu nožēlu par Interpola rīcību un uzskata, ka veiksmīgi uzsāktajai programmai nav tieša sakara ar apsūdzībām, kuras vērstas pret vairākām FIFA amatpersonām: "Uzskatām, ka šis vienpusēji pieņemtais lēmums negatīvi ietekmēs cīņu pret krimināli sodāmām darbībām futbolā."

Nedienas ar likumsargiem vistiešāk pagaidām skārušas Dienvidameriku, kuras futbola konfederācijas divi bijušie prezidenti saņēmuši oficiālās apsūdzības korupcijā, turklāt nu varas iestādēm būs vēl labākas iespējas iegūt pierādījumus. Paragvajas valdība pieņēmusi lēmumu atņemt CONMEBOL galvenajai ēkai diplomātisko imunitāti un ļaut veikt īpašu kratīšanu.

CONMEBOL Paragvajā baudīja īpašu likuma aizsardzību kopš 1997. gada un atradās tādā pašā stāvoklī kā ārzemju valstu vēstniecības. Paragvajas valdības pārstāvji gan publiski pauduši bažas, ka jaunais likums pieņemts par vēlu un visi svarīgie dokumenti jau sen pazuduši no konfederācijas telpām.

Izmantotie resursi:
N2015-080 / 2015 / News / News and media /...
Fédération Internationale de Football...
BBC - Homepage

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-06-12 17:31, pirms 9 gadiem
Policija apvainojusies uz likumpārkāpējiem un par sodu vairs viņus neķers.