Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Interpola meklētais Burzako padevies varas iestādēm

Interpola meklētais Burzako padevies varas iestādēm
Alehandro Burzako
Foto: www.nbcnews.com

Itālijas varasiestādēs vērsies argentīnietis Alehandro Burzako, kurš pirms nedēļas tika iekļauts Interpola meklēto personu sarakstā. Burzako tika meklēts saistībā ar Starptautiskās futbola asociāciju federācijas (FIFA) korupcijas skandālu.

Alehandro Burzako ir Argentīnas sporta mārketinga uzņēmuma "Torneos y Competencias" bijušais prezidents. Argentīnietis tiek apsūdzēts kukuļdošanā, kas palīdzēja uzņēmumam noturēt spēļu translāciju tiesības. Reģionālajām futbola federācijām Burzako esot samaksājis kukuļus 110 miljonu ASV dolāru apmērā (97,8 miljoni eiro).

Jāpiebilst, ka pati organizācija "Torneos y Competencias" noliedz saistību ar Burzako pārkāpumiem. Bijušais prezidents no sava amata tika atbrīvots 3. jūnijā – divas dienas pēc iekļaušanas Interpola meklēto personu sarakstā.

Burzako, kuram ir arī Itālijas pilsonība, šodien vērsies Itālijas ziemeļu pilsētā Borcāno. Argentīnietis ieradies policijas iecirknī kopā ar diviem juristiem. Šveices mediji iepriekš ziņojuši, ka Burzako izvairījies no aresta Cīrihē – policija devās reidā viesnīcā, kurā argentīnietis bija apmeties, tomēr viņš pēc brokastīm nebija atrodams savā numuriņā.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage