Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Brazīlija pieveic jauno ASV izlasi, Svaresam divi vārti sagrāvē pār Meksiku

Rolands Eliņš

Brazīlija pieveic jauno ASV izlasi, Svaresam divi vārti sagrāvē pār Meksiku
Neimārs spēlē pret ASV
Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports/Sip/Scanpix

Šonakt aizvadītas vairākas augsta līmeņa futbola izlašu pārbaudes spēles Amerikā. Brazīlijas izlase viesos ar 2:0 apspēlēja ASV, Urugvaja, arī aizvadot spēli ASV, ar 4:1 sakāva Meksiku, kamēr Argentīna ar 3:0 pieveica Gvatemalu.

Ņūdžersijā aizvadītajā spēlē Brazīlijai vārtus guva Robertu Firminu, izmantojot teicamu Duglasa Kostas piespēli, un Neimārs, kurš pirmā puslaika izskaņā realizēja 11 metru soda sitienu. Viņi palīdzēja Brazīlijai izcīnīt uzvaru ar 2:0 pār ASV, kas vasarā Pasaules kausa finālturnīrā nemaz nepiedalījās un tagad pamatīgi atjauninājusi savu sastāvu. Mačā pret Brazīliju vecākais ASV izlases sākumsastāva spēlētājs bija 25 gadus vecais Bobijs Vuds

Otrajā puslaikā Brazīlijas izlasē debitēja tādi spēlētāji kā Arturs, Lukass Paketa, Evertons un Rišarlisons. ASV radās pāris labas vārtu gūšanas iespējas, taču no 11. zaudējuma pēc kārtas pret Brazīlijas izlasei izvairīties neizdevās. Ne pret vienu citu izlasi ASV tik ilgas zaudējumu sērijas nekad nav bijis.

Sausā uzvara arī Argentīnai, kas ar 3:0 pieveica Gvatemalu. Šī spēle īpašā atmiņā paliks Džiovanni Simeonem, Madrides „Atletico” spožā trenera Djēgo Simeones dēlam, kurš debitēja izlasē un savu debiju atzīmējā ar vārtu guvumu. Ikdienā Džiovanni Simeone pārstāv Itālijas klubu „Fiorentina”. Šī bija jaunā galvenā trenera Lionela Skaloni, kurš gan pagaidām ir tikai vietas izpildītājs, spēle pie Argentīnas izlases stūras, un izlasē iztrūka vairāku līderu no Pasaules kausa sastāva, ieskaitot Lionelu Mesi.

Tikmēr Urugvaja un Meksika sacentās mačā Hjūstonā, un Pasaules kausā atzīstamu sniegumu nodemonstrējušā Meksika šoreiz bija spiesta ciest pamatīgu sakāvi (1:4). Urugvaja tradicionāli maz kontrolēja bumbu (tikai 34% bumbas kontroles), taču vispirms izcēlās ar vārtiem pēc stūra sitiena, uz ko gan Meksika atbildēja ar realizētu pendeli, bet 32. minūtē Luiss Svaress trāpīja tiešo brīvsitienu un 40. minūtē iesita paša nopelnīto pendeli. Jāpiemin, ka Meksikai otrā puslaika vidū bija vēl viens 11 metru soda sitiens, bet Rauls Himeness savu otro iespēju nerealizēja.

Pārbaudes spēles futbolā, astotais septembris

KomandasRez.Vārtu guvēji
Kolumbija-Venecuēla2:1Falkao 55` Čara 90` - Mačiss 4`
ASV-Brazīlija0:2Firminu 11` Neimārs 43` (11m)
Ekvadora-Jamaika2:0Valensija 17` (11m) Ibara 49`
Meksika-Urugvaja1:4R. Himeness 25` (11m) – H. Himeness 21` Svaress 32` 40` (11m) Pereiro 59`
Argentīna-Gvatemala3:0Martiness 27` (11m) Lo Kelso 35` Simeone 44`

Izmantotie resursi:
Football News and Scores - ESPN FC