Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Brazīlija neizmanto vairākumu un pendelēs zaudē Urugvajai, izstājoties no "Copa America"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Brazīlija neizmanto vairākumu un pendelēs zaudē Urugvajai, izstājoties no "Copa America"
Duglass Luiss pārdzīvo par nerealizēto pendeli. Foto: AP/Scanpix

No cīņas par "Copa America" titulu izstājusies viena no turnīra galvenajām favorītēm Brazīlija, kas ceturtdaļfinālā nespēja atslēgt Urugvajas vārtus, turpinājumā piedzīvojot zaudējumu pendelēs. Savukārt Kolumbija bez jebkādām problēmām sakāva Panamu – 5:0.

Brazīlija 15 minūtes līdz pamatlaika beigām ieguva vairākumu. Urugvajiešu pussargam Nahitanam Nandesam par izklupienu pret Madrides "Real" uzbrucēju Rodrigu sākumā tika parādīta dzeltenā kartīte, taču pēc VAR iejaukšanās lēmums tika mainīts – sarkanā, un Nandess atstāja Urugvaju mazākumā. Tomēr Brazīlija nespēja izmantot viena futbolista pārsvaru, un "Copa America" pēc pamatlaika seko pendeles, nevis pagarinājums.

Abām komandām sāka Madrides "Real" futbolisti. Federiko Valverde bija precīzs, bet brazīliešu centra aizsarga Edera Militau sitienu atvairīja Serhio Rošets. Turpinājumā pa stabu trāpīja Turīnas "Juventus" jaunieguvums Duglass Luiss, un divu pendeļu pārsvaru Urugvaja neizlaida, iesoļojot turnīra pusfinālā.

Naktī uz ceturtdienu pulksten 3:00 Urugvaja pusfinālā spēkosies pret Kolumbijas futbolistiem, kuri šonakt ar 5:0 sakāva Panamu. Ar vārtu guvumiem izcēlās pieci dažādi spēlētāji. Jons Kordoba vadības grožus deva jau astotajā minūtē, drīz pēc tam Hamess Rodrigess ar pendeli pārsvaru dubultoja. Pirmā puslaika turpinājumā iesita arī Luiss Diass.

Otrā pusfinālā spēkosies Kanāda un Argentīna. "Copa America" vēsturē titulētākās komandas ir Argentīna un Urugvaja – katras kontā ir pa 15 tituliem. Kolumbija vienīgo reizi triumfēja 2001. gadā, bet Kanāda ir turnīra debitante.

Turnīrs norisinās Amerikas Savienotajās Valstīs. Urugvaja pendelēs uzvarēja Lasvegasā, bet Kolumbija virsroku guva Arizonā.

Copa América ceturtdaļfināls

DatumsLaiksSpēleRezultāts
05.07.4.00Argentīna – Ekvadora1:1; 4:2 (11m) (1:0)
06.07.4.00Venecuēla – Kanāda1:1; 3:4 (11m) (0:1)
07.07.1.00Kolumbija – Panama5:0 (3:0)
4.00Urugvaja – Brazīlija0:0; 4:2 (11m)

     [+] [-]

, 2024-07-07 11:57, pirms nedēļas
Vinicius jr var tagad zelta bumbu nedabūt.