Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

papildināts Serie A 6.kārta: "Milan" atkal neuzvar, "Juventus" uzvar "Roma" vienību

Serie A 6.kārta: "Milan" atkal neuzvar, "Juventus" uzvar "Roma" vienību
Rosi un de Siljo uz pielijušā laukuma.
Foto: Lapresse/Scanpix

Šovakar Itālijas futbola augstākajā līgā tiek aizvadītas divas spēles. Pirmajā no tām ”Milan” turpināja buksēt un viesos nespēja uzveikt ”Parma” vienību, kas nozīmē, ka arī pēc šīs spēļu kārtas komanda būs ne augstāk par devīto vietu. Tikmēr otrā spēlē čempione un mājiniece Turīnas "Juventus" pabojāja ”Serie A” saldo ēdienu, desmit minūtēs pirmajā puslaikā gūstot trīs vārtus un summā ar 4:1(3:0) sakaujot "Roma" vienību.

Parma - Milan

Masimiliano Alegri vadītā komanda satraukos līdzjutējus nedaudz nomierināja ar nedēļas vidū izcīnīto uzvaru pret ”Cagliari”, tomēr šovakar atkal tika piedzīvota vilšanās. Pēc vienas spēles diskvalifikācijas laukumā atgriezās gan komandas galvenais treneris, gan Kristians Zapata un Kevins Princs Boatengs, bet uz rezervistu soliņa parādījās Rubinju. Tiesa vēl komandai jāiztiek bez Patu, Flamini un Mesbaha, bet visi galvenie spēki bija ierindā. Uzbrucēju duetu veidoja pēdējā laikā ļoti veiksmīgi spēlējošais Šaravi un Bojans Krkičs, kuram tā bija pirmā spēle izejot ”Milan” sākumsastāvā. Centra aizsargu duetu veidoja divi kolumbieši – Zapata un Jepes.

Spēle uz pielijušā laukuma (lietus turpinājās arī mača laikā) sākās vienmuļi bez bīstamiem momentiem, ”Milan” dominēja bumbas kontrolē, bet grūtības radīja pārsvara izmantošana. Puslaika beigās komandas apmainījās ar pusmomentiem, kad Šaravi bīstamu piespēli Bojanam pārtvera aizsargi, bet sitiens, ko izdarīja Sotiris Ninis, pa Abbiati sargātajiem vārtiem nebija precīzs.

Īsi pēc pārtraukuma Šaravi tomēr savu panāca un pārspēja ”Parma” vārtsargu Miranti. Liels paldies jāsaka arī Boatengam, kas novērsa aizsargu uzmanību no jaunā spēlētāja, minūtes vēlāk pats Boatengs izšķērdēja ļoti labu iespēju pārsvaru dubultot. ”Parma” turpinājumā palaida arī savu iespēju garām rezultātu izlīdzināt, bet to tomēr izdarīja, kad uz maiņu iznākušais Montolivo iebrauca kājās Sitirim Ninim un mājinieki tika pie iespējas uz soda sitienu. Galopa pamanīja izveidojušos spraugu ”Milan” spēlētāju sieniņā un pārspēja arī vārtsargu. Turpinājumā komandas centās uzvaras vārtus izraut ar tālsitienu palīdzību, taču tie galvassāpes vārtsargiem nesagādāja.

Juventus – Roma

”Juventus” komandā, kam nākamajā nedēļā jāaizvada spēle Čempionu līgā ar Doņeckas ”Shakhtar” sākumsastāvā atkal laida vairākus nosacītos rezervistus – priekšējo līniju veidoja Vičiničs un Matri, kamēr Kvaljarella un Džovinko palika rezervē. Malās darbojās Paolo de Celje un Martins Kaseres, kuri aizstāja ierastos Asamoa un Lihštaineru. ”Roma”, kas šajā sezonā viesos izcīnījusi tikai uzvaras, sākumsastāvā laida uzbrukuma trio: Lamela, Totti, Osvaldo, kamēr Tadejs, Kastans, Burdiso un Balzareti darbojās aizsardzībā. Vēl joprojām galvaspilsētas klubā savainojumus ārstē Lobonts, Bredlijs un Pjaničs.

Aktīvāk spēli iesāka mājinieki, kas kontrolēja notikumu gaitu laukumā, veidojot vienu uzbrukumu pēc otra. Pēc spēlētām desmit minūtēm Rodrigo Tadejs pie soda laukuma robežas nogāza Markizio, piešķirto soda sitienu realizēja Pirlo, kuram izdevās lieliski izraidīt bumbu cauri spēlētāju mūrim un raidīt to tālajā labajā stūrī. Stekelengurgs bija dusmīgs uz mūri.

Nākamais uzbrukums ”Roma” aizsardzībai izvērtās par katastrofu, kad ne aizsargiem ne vārtsargam neizdevās izdabūt bumbu no soda laukuma, bet Leandro Kastans izmisīgi aizstāvoties nospēlēja ar roku. Piešķirto 11m soda sitienu realizēja Vidals.

Nākamajā mirklī ”Roma” aizsardzība atkal iekrita un Matri pretuzbrukumā panāca 3:0, kad bija spēlētas vien 19 minūtes. Spēles liktenis bija izšķirts un atlika to novadīt līdz loģiskām beigām, tai skaitā pietaupot komandas līderus.

”Juventus” varēja panākt arī 4:0, jo Markizio trāpīja pa vārtu pārliktni. Aizsardzībai papildus galvassāpes sagādāja arī fakts, ka līdz 27.minūtei visi aizsargi bija nopelnījuši pa dzeltenajai kartītei, tomēr šajā spēlē iztia bez noraidījumiem.

Pirmo kaut cik sakarīgo uzbrukumu ”Roma” izveidoja vien pašās puslaika beigās, kad Bufons atvairīja Lamelas sitienu, bet pēc tam otro reizi pa pārliktni trāpīja ”Juventus” (Vučiničs).

Pēc pārtraukuma ”Rom” klubu no kārtējā iespējamā vārtu zaudējuma glāba vārtsargs, Zēmans nomainīja Totti viņa vietā laukumā laižot Destro, kam bija iespēja drīz vienus vārtus atgūt, tomēr bumba lidoja pāri vārtiem. Pēc tam gan Destro vārtu guvumu nopelnīja, par Bonuči pārkāpumu pret bijušo ”Siena” spēlētāju tika nozīmēts 11m soda sitiens, ko realizēja Osvaldo.

Pēcāk gan bumba ielidoja ”Roma” vārtos, bet aizmugures stāvokļa dēļ tie netika ieskaitīti, Osvaldo un ”Juventus” rezervists Pogba pēc nākšanas laukumā sita pāri, bet vēl viens rezervists Džovinko pašās spēles pretuzbrukumā nokārtoja arī ceturtos vārtus – pārliecinoša ”Juventus” uzvara un vadība turnīra tabulā.

6. kārtas spēles

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvējiS.k.
29.09.19:00Parma - Milan 1 : 1 ( 1 : 1 )Galopa 66' - El Šaravi 50'
29.09.21:45Juventus - Roma 4 : 1 ( 3 : 0 )Pirlo 11'; Vidals 16'(11m); Matri 19'; Džovinko 90' - Osvaldo 69'(11m)
30.09.13:30Udinese - Genoa : ( : )-
30.09.16:00Atalanta - Torino : ( : )-
30.09.16:00Bologna - Catania : ( : )-
30.09.16:00Cagliari - Pescara : ( : )-
30.09.16:00Lazio - Siena : ( : )-
30.09.16:00Palermo - Chievo : ( : )-
30.09.16:00Sampdoria - Napoli : ( : )-
30.09.21:45Inter - Fiorentina : ( : )-

  +1 [+] [-]

, 2012-09-29 23:43, pirms 12 gadiem
Diezgan likumsakarīgi. Es gan ceru, ka trešdien Milan uzvarēs Zenit, kaut spēle izbraukumā.

     [+] [-]

, 2012-09-30 01:41, pirms 12 gadiem
Kads nezin' kapec Juves lidzjuteji savus banerus ar uzrakstiem,visi ka viens, bija izkarusi kajam gaisa?

  +1 [+] [-]

, 2012-09-30 02:55, pirms 12 gadiem
Bildē nav nekāds Ninis, bet gan Rozi.

  +2 [+] [-]

, 2012-09-30 03:15, pirms 12 gadiem
Man tā milāna sāk konkrēti kaitināt...šitik katastrofāli spēlēt!

  +3 [+] [-]

, 2012-09-30 09:49, pirms 12 gadiem
Roma reāli tika saplosīta.Bija tak vēl 2 pārlikņi un pāris augstas klases seivi Stekam.