Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Romas derbijā Itālijas kausu izcīna "Lazio"

Žanis Timšāns
Žanis Timšāns

Romas derbijā Itālijas kausu izcīna "Lazio"
Bosnijas un Hercogvines futbolists Senads Luličs pēc gūtajiem vārtiem
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Romā tika aizvadīts Itālijas kausa fināls, kur pirmoreiz vēsturē šķēpus krustoja galvaspilsētas sīvākās konkurentes “Roma” un “Lazio”. Emocijām bagātā spēlē vienīgos vārtus 71. minūtē guva pussargs Senads Luličs un “Lazio” svinēja uzvaru ar 0:1.

“Visu vai neko,” ar šādiem vārdiem pirms spēles atzīmējās Aurēlio Andrecoli. Uzvara šodien nozīmētu kvalificēšanos Eiropas līgai, iespēja stāties pretī “Juventus” Itālijas superkausā un vispārēju kompensāciju par ne tik veiksmīgi aizvadītu sezonu. Mārtens Stekelanburgs bija savainots, bet uzbrukumā pateicoties lieliskajai spēlei tieši Itālijas kausa ietvaros, “Roma” priekšroku deva Matia Destro nevis komandas rezultatīvākajam futbolistam Pablo Osvaldo. Alvaro Gonzalezs un Andre Dias gatavi bija nākt tikai uz maiņu, tāpēc Edijs Onazi un Loriks Cana izgāja sākuma sastāvā “Lazio”. Šī bija tika trešā reize Itālijas kausa vēsturē, kad tikās vienas pilsētas klubi. Pirms tam līdzīgi fināli bija 1938. gadā, kad viena otrai pretī stājās “Juventus” un “Torino”, bet vēl nesenāk - 1977. gadā “Milan” pret “Inter”. “Roma” šodien bija iespēja iegūt Itālijas kausu desmito reizi, kas būtu valsts rekords. “Lazio” bija aizvadījusi sešus finālus, no kuriem zaudējumu piedzīvoja tikai vienu reizi.

Jau spēles 45. sekundē Kristians Ledesma saņēma dzelteno kartīti par pārkāpumu pret Markinju, kas liecināja vien par to, ka ir gaidāma emocijām bagāta spēle. Maiklam Bredlijam bija zelta izdevība atklāt rezultātu, taču uzbrucēja sitiens lidoja mazliet garām tālajam vārtu stūrim. Frančesko Toti un Eriks Lamela izmēģināja veiksmi, bet sitieni nebija pietiekoši spēcīgi, lai sagādātu problēmas vārtsargam. 35. minūtē “Lazio” bija gandrīz simtprocentīga iespēja, taču lielisku reakciju nodemonstrēja “Roma” vārtsargs Bogdans Lobonts, atvairot Miroslova Klozes sitienu ar galvu no vārtu priekšas. Tiesnesis pirmajā puslaikā ar brīdinājumiem neskopojās, pie kartītēm tika Ledesma, Federiko Balzareti, Markinju, Ernanešs un arī Kloze. Puslaika pēdējo iespēju neizmantoja Destro, no četriem metriem ar galvu sitot pāri vārtiem.

Markinju ar lielisku driblu pārvarēja visu laukumu, bet sitiens bija pagalam neprecīzs. Ledesma guva savainojumu, viņa vietā laukumā devās Stefano Mauri. Toti izpildīja vienu no saviem tradicionālajiem brīvsitieniem, bet šoreiz pāri vārtiem. Ernanešs sita no asa leņķa, taču bumba lidoja garām vārtiem un arī Klozem, kurš izklupienā centās mainīt tās virzienu. Līdzīga situācija bija arī mirkli vēlāk, kad piespēli gar vārtiem deva Mauri, bet Kloze nepaspēja pielabot, lai gūtu vārtus. Spēle kļuva ļoti aktīva, abas komandas apmainījās ar momentiem, līdz “Lazio” beidzot izvirzījās vadībā. Kandrevs centrēja gar vārtiem, bet vārtsargs aizskarot bumbu mainīja tās virzienu un tā nonāca tieši pie Luliča, kurš no vārtu priekšas netraucēts sita precīzi (0:1). Minūti vēlāk “Roma” rezultātu gandrīz izlīdzināja, kad Destro ar rikošetu mainīja Toti raidītās bumbas virzienu, bet izcilus refleksus nodemonstrēja Marketi. “Roma” sūtīja visus spēkus uzbrukumā, kas “Lazio” pavēra lieliskas iespējas pretuzbrukumiem. Vienu no tiem spēles izskaņā neizmantoja Mauri, uzbrucējs sita tieši virsū Lobontam. “Lazio” svinēja uzvaru Itālijas kausā un arī kvalificēšanos Eiropas līgai.

Itālijas kausa fināls

”Roma” - “Lazio” 0:1 (0:0)

Vārti: Luličs 71’

Izmantotie resursi:
Football Italia - Serie A news, fixtures,...
Live scores, results, fixtures, tables,...

  -3 [+] [-]

, 2013-05-26 21:20, pirms 11 gadiem
teiksim taa, tik pretiigu futbolu neesmu redzeejis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-26 21:52, pirms 11 gadiem
Ļoti aizraujoša spēle, lai gan tikai vieni vārti, šis fināls bija daudz interesantāks nekā ČL (protams, tīri subjektīvs viedoklis). Tieši šadu maču biju gaidījis Romas derbija, bravo Lazio! Vienīgi būtu priecājies vairāk, ja Kloze būtu tas kurš guva vārtus, viņam tik daudz šansu bija.

     [+] [-]

, 2013-05-27 01:03, pirms 11 gadiem
Spēle emocijām pilna, kā jau fināls ar komandām no vienas pilsētas. Gribējas jau vairāk, lai AS Roma uzvar, bet Lazio noteikti bija pelnījuši uzvaru!