Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Anelkā ierodas "Juventus", "Liverpool" pirks Koutinju

Agris Suveizda

Anelkā ierodas "Juventus", "Liverpool" pirks Koutinju
Nikolā Anelkā (ar bumbu) janvārī sportisko formu uzturēja PSG nometnē
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas spēcīgākais futbola klubs Turīnas "Juventus" līdz sezonas beigām parakstīs līgumu ar pieredzējušo franču uzbrucēju Nikolā Anelkā, kurš jau ieradies Turīnā, lai nokārtotu medicīniskās pārbaudes. Milānas "Inter" acīmredzot pārdos brazīlieti Koutinju, bet "Milan" vēl turpina pārrunas par Kakā īri.

Jau vēstījām, ka Turīnas "Juventus" vienojās ar Fernando Jorenti, kurš vasarā jau kā brīvais aģents parakstīs četru gadu līgumu, tomēr tas neatrisināja kluba uzbrukuma problēmas šīs sezonas ietvaros. Vecās sinjoras prioritāte bija Lionas "Olympique" līderis Lisandro Lopess, taču "Juventus" vēlējās tikai īrēt, kas, protams, neapmierināja Lionas pusi. "Olympique" jau paziņoja, ka visi piedāvājumi par Lisandro tika noraidīti un ka 29 gadus vecais argentīnietis paliks Francijā.

Bez meklētā uzbrucēja "Juventus" gan nepaliks - klubs šorīt savā mājaslapā oficiāli apstiprināja, ka uz medicīnisko pārbaudi ieradies Nikolā Anelkā, kurš līdz šim spēlēja Ķīnas "Shenhua". Anelkā parakstīs līgumu līdz sezonas beigām ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu. Francūža piecu mēnešu alga būs 600 tūkstoši eiro, kas ar dažāda veida bonusiem var sasniegt 1.2 miljonus. 33 gadus vecais uzbrucējs savā profesionālajā karjerā spēlējis piecās valstīs un deviņās komandās. Anelkā karjeru sāka PSG, Spānijā spēlējis Madrides "Real", Turcijā pārstāvējis "Fenerbahce", bet Anglijā bijis pat piecu vienību sastāvā - "Arsenal", "Liverpool", "Manchester City", "Bolton" un "Chelsea".

Tikmēr Anglijas "Liverpool" esot panākusi vienošanos par 20 gadus vecā uzbrūkošā pussarga Koutinju iegādi. Brazīlietim rītdien paredzēta medicīniskā apskate, bet Milānas "Inter" iekasēšot ap 13 miljoniem eiro. "Inter" vadība nesen presē lika noprast, ka Koutinju pārdošana esot izdevīga no finansiālā skatu punkta un varot atvērt durvis citiem spēlētājiem. Itālijas mediji jau ziņo, ka "Inter" plānojot pirkt "Corinthians" centra pussargu Paulinju. Brazīlijas kluba vadība gan vakar sacīja, ka "Inter" nav kontaktējusies ar "Corinthians".

Papildinājumu turpina meklēt "Milan". Lai arī kluba vadība nesen teica, ka Kakā un Mario Balotelli iegāde janvārī nav iespējama, sarunas acīmredzot vēl turpinās. "Turpinām veikt pārrunas par Kakā situāciju. Redzēsim, kā tās beigsies. Ja negatīvi, tad mums komandā būs papildus cilvēks," nule preses konferencē teica "Real" trenera asistents Aitors Karanka. Kamēr Kakā gadījumā sarunas notiek par īres darījumu, "Milan" par Balotelli esot gatava piedāvāt 20 miljonus eiro, vēsta Gazzetta dello Sport. "City" ir samazinājusi prasības, tomēr joprojām vēlas vairāk - 25 miljonus.

Aizsardzību pastiprinājusi Spānijas čempionāta vicelīdere Madrides "Atletico", kas no Lisabonas "Sporting" nopirkusi argentīniešu kreisās malas aizsargu Emiljano Insua. Emiljano, kurš Eiropā spēlējis arī "Liverpool" un "Galatasaray", parakstījis trīsarpus gadu līgumu. Spānijas prese lēš, ka pārejas maksa bijusi 3.5 miljoni eiro. "Atletico" interesējās arī par franču uzbrūkošo pussargu Joanu Gurkufu, kurš savukārt esot par "Atletico" apvaicājies Zinedinam Zidānam. Lionas puse gan nedomājot Gurkufu pārdot, jo viņa tirgus cena šobrīd ir pārāk maza.

Toties prom varētu doties Mišels Bastušs. "Olympique" prezidents Žans Mišels Olass atklāja, ka Bastušs ir vienojies ar Gelzenkirhenes "Schalke", taču starp klubiem vienošanās pagaidām nav. Turklāt esot kāds "eksotiskāks" klubs, kas vienojies ar Lionu, bet vēl nav vienojies ar Bastušu. Paredzams, ka brazīliešu pussarga cena varētu būt septiņu miljonu eiro apmērā. Presē kā nezināmais klubs tiek minēts Kataras "Al Gharafa".

Izmantotie resursi:
Welcome - Juventus.com
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...
Football Italia - Serie A news, fixtures,...
Ultime notizie sportive - La Gazzetta dello Sport
Goal.com
Football Espana - Primera Liga news, fixtures,...

  -1 [+] [-]

, 2013-01-27 17:15, pirms 11 gadiem
hohooo!! negAIDIITI!

  +2 [+] [-]

, 2013-01-27 18:02, pirms 11 gadiem
negaiditi tikai tada nozimee, ka parak gaidits Juves lidzjutejuprat Anelka nav. Bet nu jatic musu strategim Kontem. Galigi par sliktu jau nenaks un noteikumi loti sapratigi. Salidzinot ar to, kaa dazhi krievu un anglju klubi ieperkas taa, it kaa drukatu naudu, Juves pirkumu / ires strategija ir loti pardomata.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-27 19:23, pirms 11 gadiem
sporta_barenis rakstīja: opa vels viens pensionars. bus ar ko iedzert teju pirlo
nu gluži pensionārs ne, bet varētu tev būt tēva vietā

  +1 [+] [-]

, 2013-01-27 19:36, pirms 11 gadiem
Pieredzes ziņā tas ir labi. Vajadzēja uzbrukumā vēl kādu čali ar Čempionu līgas pieredzi, un Anelkā tāds ir. Lisandro, protams, arī nebūtu ne vainas, bet nav ko lieli mētāties ar naudu krīzes apstākļos. Anelkā atsauc atmiņā Trezegē spēlēšanu Turīnā. Tie bija labi laiki. Lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-27 20:43, pirms 11 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Juvei vēl vajadzētu Balotelli , tad būtu monstri!
paldies, nē! pat par velti

     [+] [-]

, 2013-01-27 22:50, pirms 11 gadiem
timoty rakstīja: paldies, nē! pat par velti
Tieši tā. Dieva dēļ!