Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Martiness iesit kompensācijas laikā, "Inter" trešo gadu pēc kārtas izcīna Superkausu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Martiness iesit kompensācijas laikā, "Inter" trešo gadu pēc kārtas izcīna Superkausu
Lautaro Martiness. Foto: Inter

Šovakar Itālijas Superkausu trešo reizi pēc kārtas izcīnīja Milānas "Inter" futbolisti, finālā ar 1:0 pieveicot mazākumā palikušo "Napoli". Uzvaras vārtus kompensācijas laikā guva komandas kapteinis Lautaro Martiness.

Kompensācijas laika ievadā francūzis Benžamēns Pavārs labajā malā izspēlēja sieniņu un nogādāja bumbu soda laukumā. Viņa piespēli vārtu guvumā no septiņiem metriem pārvērta Milānas "Inter" kapteinis un uzbrukuma vilcējspēks Lautaro Martiness – 1:0. Argentīnietis ar 18 vārtiem ir Itālijas A sērijas labākais snaiperis, tuvākajam sekotājam Dušanam Vlahovičam ir par septiņiem vārtiem mazāk.

"Inter" pēdējo pusstundu spēlēja vairākumā, jo otrā puslaika vidū divus brīdinājumus piecu minūšu intervālā nopelnīja Neapolē spēlējošais argentīniešu uzbrucējs Džiovani Simeone.

"Inter" Superkausu izcīnījusi trešo reizi pēc kārtas. 2021. gada finālā ar 2:1 pagarinājumā tika pārspēts Turīnas "Juventus", bet gadu vēlāk 3:0 pret "AC Milan".

Šis bija pirmais Superkauss, kas norisinājās pēc jaunā formāta. Ja iepriekš bija vispārpieņemtā izspēles kārtība – čempioni pret kausa ieguvējiem –, tad šoreiz Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā pulcējās četras komandas: čempioni un vicečempioni, kausa ieguvēji un kausa finālisti.

Superkausa pusfinālā "Inter" ar 3:0 pieveica "Lazio", bet "Napoli" ar identisku rezultātu pārspēja "Fiorentina".