Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Konte atgriežas apritē un pārņem Eirokausos neiekļuvušo "Napoli"

Agris Suveizda

Konte atgriežas apritē un pārņem Eirokausos neiekļuvušo "Napoli"
Antonio Konte. Foto: SSC Napoli

Itālijas futbola klubs "Napoli" pavēstījis par Antonio Kontes iecelšanu komandas galvenā trenera amatā. Vienošanās panākta uz trim sezonām.

Pirms gada "Napoli" kļuva par Itālijas čempionvienību, taču šosezon samierinājās ar desmito vietu un palikšanu bez Eirokausiem. Lučāno Spalleti komandu pameta pēc titula iegūšanas un vēlāk kļuva par Itālijas izlases galveno treneri, bet Spalleti aizvietojušais francūzis Rudi Garsija tika atbrīvots jau novembrī. Februārī savukārt tika atlaists Valters Madzarri, un līdz sezonas beigām īstermiņa līgums tika parakstīts ar Frančesko Kalconu, kurš amatu apvienoja ar Slovākijas izlases vadīšanu.

Par jauno pilnvērtīgo galveno treneri izraudzīts 54 gadus vecais Antonio Konte, kurš kā spēlētājs savulaik ieguva piecus Itālijas titulus un vienreiz izcīnīja Čempionu līgas kausu, bet kā treneris ir aizvedis "Bari" līdz B sērijas titulam, ar Turīnas "Juventus" ieguvis trīs Itālijas titulus, vēl vienu – ar Milānas "Inter", bet ar Londonas "Chelsea" kļuvis par Anglijas čempionu.

Itālijā Konte vadījis arī "Arezzo", "Atalanta" un "Siena", bet viņa iepriekšējais darbs bija Anglijā, vadot citu Londonas klubu "Tottenham". No "Tottenham" viņš šķīrās 2023. gada martā. Drīzumā oficiālas pārmaiņas gaidāmas arī citos Itālijas klubos – par "Juventus" galveno treneri jākļūst Tjagu Motam, kuru Boloņā aizvietos Vinčenco Italjāno, kura vietā Florencē jau apstiprināts Moncu vadījušais Rafaele Palladīno.

Izmantotie resursi:
https://sscnapoli.it/en/antonio-con...