Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Venēcija nopelna 14. sezonu A sērijā; Nīderlandē negaidīts iznākums

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Venēcija nopelna 14. sezonu A sērijā; Nīderlandē negaidīts iznākums
"Venezia" futbolisti. Foto: Venezia FC

Itālijas A sērijā pēc divu sezonu prombūtnes atgriezusies "Venezia", kvalifikācijas turnīra pēdējā kārtā ar 1:0 uzveicot "Cremonese".

Ceturtdien Kremonā notikušajā cīņā vārti netika gūti, bet šovakar Venēcijā dāņa Kristiana Gītkjēra sitiens sniedza panākumu mājiniekiem.

Laukumā pārsvars gan bija Kremonas vienībai, kura veica divkārt vairāk (16-8) sitienu, kā arī kontrolēja bumbu teju divas trešdaļas no spēles laika.

Kvalifikācijas sacensību pusfinālā "Venezia" divu spēļu summā pieveica (3:1) "Palermo", bet "Cremonese" ar 6:3 pārspēja "Catanzaro".

Tiešās ceļazīmes uz A sēriju nopelnīja "Parma" un "Como", kuras vadībā ir bijušie futbolisti Tjerī Anrī un Sesks Favregass. Komo klubs A sērijas pēdējoreiz izkrita 2003. gadā, pēcāk piedzīvojot bankrotu un nokļūstot D sērijā.

Nīderlandes augstāko līgu jeb "Eredivisie" negaidīti sasniegusi "NAC Breda", kura otrās spēcīgākās divīzijas sacensības šosezon pabeidza astotajā pozīcijā. Tikpat (56) punktu cik Bredas komandai bija arī Māstrihtas vienībai, taču otrie uz kvalifikācijas turnīru netika.

Pirmajā kārtā Breda ar 3:1 un 5:0 (izbraukumā (!)) sasita Kerkrades "Roda" vienību, kuras futbolisti un līdzjutēji pamatturnīra priekšpēdējā kārtā kļūdaini svinēja atgriešanos "Eredivisie" (neilgās svinības izjauca Groningenas futbolistu gūtie vārti paralēli notikušajā spēlē).

Šosezon "Eredivisie" spēlējusī Roterdamas "Excelsior" pusfinālā ar 9:2 summā sagrāva Hāgas vienību, bet Breda ar 4:1 pārspēja "Emmen".

Pēdējās kārtas pirmajā spēlē Breda savā laukumā roterdamiešus uzvarēja ar šķietami izšķirošu 6:2. Divus vārtus guva islandietis Elīass Mārs Omarsons.

Tomēr otrajā cīņā "Excelsior", pateicoties īra Troja Perota hat-trick, jau līdz 50. minūtei dzēsa četru vārtu starpību, summā panākot 6:6. Pēdējais vārds gan piederēja Bredai, kuras labā izšķirošos vārtus iesita Kaspers Starings.

Izmantotie avoti:
https://www.legab.it/seriebkt/parti...
https://eredivisie.nl/nieuws/nac-br...

     [+] [-]

, 2024-06-13 18:26, pirms 5 dienām
Nākošsezon par Parma tur mūsu futbolists spēlē.