Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Florences "Fiorentina" ģenerāldirektors Barone pēc sirds apstāšanās devies mūžībā

Agris Suveizda

Florences "Fiorentina" ģenerāldirektors Barone pēc sirds apstāšanās devies mūžībā
Džo Barone. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Itālijas futbola klubs Florences "Fiorentina" ar dziļām skumjām pavēstījis par ģenerāldirektora Džuzepes jeb Džo Barones došanos mūžībā dienu pirms 58. dzimšanas dienas.

Svētdienas vakarā Florences "Fiorentina" bija jāviesojas pie tiešās konkurentes Bergamo "Atalanta", taču spēle tika pārcelta. Kā izrādījās, dažas stundas pirms mača gaidāmā sākuma sirds apstājusies ģenerāldirektoram Baronem, kurš tika nogādāts Milānas slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā.

Svētdien "Fiorentina" ziņoja, ka Barones veselības stāvoklis ir kritisks, bet stabils un ka viņam tiek sniegta vismodernākā palīdzība. Vakar "Fiorentina" rakstīja, ka Barones veselības stāvoklis joprojām ir kritisks un ka viņa dzīvībai nepieciešamās funkcijas tiek nodrošinātas ar iekārtu palīdzību.

"Roko Kommiso un viņa ģimene, Daniele Prade, Nikolass Burdiso, Alesandro Ferrāri, Vinčenco Italjāno, Kristiāno Biragi un visi ar "Fiorentina" saistītie ir ārkārtīgi satriekti par šo briesmīgo zaudējumu. Barone bija vīrs, kurš izrādīja lielu profesionālismu un šo krāsu dēļ atdeva savu sirdi un dvēseli. Viņš bija brīnišķīgs draugs, kurš allaž saglabāja spēku gan laimīgākajos, gan, pāri visam, arī visgrūtākajos brīžos," teikts kluba paziņojumā. "Izsakām līdzjūtību Džuzepes sievai Kamillai, viņa bērniem un visai Barones ģimenei šajā sēru laikā."

Sicīlijā dzimušais un ASV uzaugušais Džuzepe Barone par "Fiorentina" ģenerāldirektoru kļuva 2019. gadā, kad klubu iegādājās cits itāļu izcelsmes amerikānis Kommiso, un bija arī Kommiso piederošā Ņujorkas "Cosmos" viceprezidents. Barone bija viena no svarīgākajām personām Florences kluba vadībā, atbildod gan par infrastruktūras un attīstības, jaunatnes un sieviešu futbola, gan arī transfēru jautājumiem.

Florences "Fiorentina" A sērijā desmit spēļu nogrieznī izcīnījusi tikai divas uzvaras (2-4-4) un ar 43 punktiem 28 spēlēs noslīdējusi uz astoto vietu. Bergamo "Atalanta", līgā neuzvarot četros mačos pēc kārtas (0-2-2), ar 47 punktiem ieņem sesto vietu, no labāko četrinieka atpaliekot par septiņiem punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.acffiorentina.com/en/ne...
https://www.acffiorentina.com/en/ne...
https://www.acffiorentina.com/en/ne...