Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Ar Ronaldu debiju sāksies jaunā Itālijas A Sērijas sezona

Rolands Eliņš

Ar Ronaldu debiju sāksies jaunā Itālijas A Sērijas sezona
Krištianu Ronaldu pārbaudes spēlē "Juventus" sastāvā
Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar 19:00 Veronā vietējā „Chievo” uzņems čempioni Turīnas „Juventus”, oficiāli atklājot Itālijas A Sērijas jauno sezonu, un šī spēle būs īpaša arī ar to, ka tajā savu debiju Turīnas „Juventus” sākumsastāvā pieredzēs Krištianu Ronaldu, pieckārtējais pasaules gada labākais futbolists. „Juventus” ambīcijas ir labi nojaušamas ne tikai Itālijas, bet arī Eiropas mērogā, taču starpsezonā nopietni bruņojušies arī citi vadošie Itālijas klubi, kuri cer pārtraukt Juves jau septiņus gadus ilgo valdīšanu.

Krištianu Ronaldu transfērs no Madrides „Real” uz Turīnas „Juventus” pārsteidza daudzus – gan ar to, ka tas vispār tika realizēts, gan ar to, cik salīdzinoši ātri tas tika realizēts. Iztika bez vairākus mēnešus ilgas neskaidrības, un jau pirms Pasaules kausa finālturnīra beigām, pusotru mēnesi pēc triumfa Čempionu līgā Ronaldu pozēja kluba fotogrāfiem „Juventus” kreklā.

Ronaldu debija Turīnā ir plaši gaidīts notikums, jo pārbaudes spēlēs viņš piedalījās minimāli – Ronaldu devās laukumā tikai tradicionālajā spēlē pret dublieriem un arī guva vārtus. Šovakar viņš pret „Chievo” būs sākumsastāvā un aizvadīs pirmo oficiālo maču „Juventus” sastāvā un A Sērijā kopumā.

Līdzīgi kā Neimāra pievienošanās PSG pagājušajā vasarā, arī Ronaldu transfērs norāda nevis uz „Juventus” ambīcijām A Sērijā, kur turīnieši jau tāpat triumfējuši septiņus gadus pēc kārtas, bet gan uz lieliem mērķiem Čempionu līgā, turklāt vēlams jau tuvākajā laikā – Ronaldu tomēr jau ir 33 gadi.

„Ir pilnīgi skaidrs, ka Ronaldu vēlas spēlēt jau uzreiz,” preses konferencē pirms sezonas sākuma sacīja „Juventus” galvenais treneris Masimiljāno Allegri. „Tā viņam ir jauna pieredze, viņš ir ieintriģēts. Ronaldu ir ieguvis piecus „Ballon d`Or” un tāpat turpina sevi attīstīt. Divās treniņu nedēļās nenovēroju neko īpašu viņa izpildījumā, bet man tāpat ir skaidrs, ka viņš ir pavisam citāds spēlētājs. Taču Ronaldu klātbūtnei nevajadzētu radīt pārējos spēlētājos iespaidu, ka viņš viens uzvarēs spēlēs. Ronaldu mums palīdzēs uzvarēt, ja visa komanda spēlēs vajadzīgajā līmenī.”

„Juventus” starpsezonā pieredzējusi vēl vairākas svarīgas pārmaiņas. Vārtos vairs neredzēsim leģendāro Džanluidži Bufonu, kurš pielicis punktu karjerai Turīnā, dodot vietu Polijas vārtsargam Vojceham Ščensnijam. Ronaldu ierašanās nozīmēja pamatīgu triecienu „Juventus” algu sarakstam, un tā atvieglošanai tika nolemts atdot vadošo uzbrucēju Gonsalo Igvainu „Milan”. Milāna uzņēmās Igvaina augsto darba apmaksu, taču tika arī pie talantīgā aizsarga Matias Kaldara, pretim atdodot Leonardo Bonuči, kurš Turīnā atgriezies tikai pēc gada pārtraukuma. Turīnas komandā ieradās arī Žuau Kanselu, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja īrē „Inter”, no Liverpūles tika iegūts Emre Džans.

A Sērijas starpsezonas lielākie un svarīgākie transfēri

SpēlētājsIepr. komandaPašr. komandaSumma
Krištianu RonalduReal MadridJuventus100m
Radža NaingolansRomaInter38m
Žuau KanseluValenciaJuventus40m
Timue BakajokoChelseaMilanīre
Stefans de VrejsLazioInter-
Gonsalo IgvainsJuventusMilanīre
Džastins KluivertsAjaxRoma17m
Leonardo BonučiMilanJuventus-
Keita BaldēMonacoInterīre
Matia KaldaraJuventusMilan-
Šime VrsaļjkoAtleticoInterīre
Havjers PastorePSGRoma25m
Emre DžansLiverpoolJuventus-
Stīvens NzonzīSevillaRoma30m
Lautaro MartinessRacingInter23m

Pagājušajā sezonā A Sērija bija vienīgā no Eiropas TOP5 līgām, kurā līdz pat sezonas pēdējām kārtām vēl bija reāla intriga par čempiones titulu – „Juventus” un „Napoli” visas sezonas gaitā cīnījās teju punkts punktā, taču beigās Neapole tomēr neizturēja tempu. Tagad „Napoli” cīņā dosies ar galveno treneri Karlo Ančeloti priekšgalā, kamēr Mauricio Sarri pārcēlies uz „Chelsea”. Visos citos aspektos „Napoli” darbības transfēra tirgū bija klusas, un neviens patiešām skaļš papildinājums tā arī netika iegūts. Ančeloti sagaidāma sarežģīta debija arī tādēļ, ka jau sezonas pirmo septiņu spēļu laikā jau paredzēti dueļi ar „Lazio”, „Milan”, „Fiorentina”, „Torino” un „Juventus”...

Par klusu vasaru tikmēr nekādi nevar sūdzēties Milānas „Inter”, kas būtiski papildināja savu sastāvu un pat pamanījās uzsākt sarunas par Lukas Modriča iegūšanu no Madrides „Real”, ko gan Madridē kategoriski noraidīja. „Inter” ieguva svarīgus pastiprinājumus vairākās pozīcijās – vidējā līnijā Radžu Naingolanu, aizsardzībā Šimi Vrsaļjko un Stefanu de Vreju, kamēr uzbrukumā iegūts 20 gadus vecais Argentīnas talants Lautaro Martiness. Viņš aizvadītajā sezonā Argentīnas čempionātā 21 spēlē guva 13 vārtus un arī debitēja Argentīnas izlasē. „Inter” aktivitātes transfēru tirgū vakar nosodīja „La Liga” prezidents Havjers Tevass, norādot, ka klubam nav naudas, taču spēlētājiem tiek sasolīti naudas kalni, lai viņi piekristu ierasties ar īres līgumu, kam pēc gada sekos pilnvērtīgs transfērs. Šāda veida darījumi šovasar Itālijā patiešām noslēgti bieži, taču „Inter” vadība tāpat asi reaģējusi uz Tevasa izteikumiem un grasās sūdzēt viņu tiesā par apmelošanu.

Bukmeikeru vērtējumā „Juventus” palikšana bez A Sērijas titula būs krietns pārsteigums, taču trīs galveno Turīnas konkurentu lokā bez „Napoli” un „Inter” iekļauta arī „Roma”. Romas klubs vasarā parūpējās par visu laiku dārgāko vārtsarga transfēru, pārdodot Alisonu par 63 miljoniem, tāpat par 24 miljoniem un diviem spēlētājiem uz „Inter” tika atdots Naingolans. Tas ļāva Romai veikt vairākus nosacīti mazākus transfērus, atjauninot sastāvu. Vidējā līnijā vērtīgs papildinājums ir Stīvens Nzonzī, kurš pārnāca no „Sevilla”, bet uzbrukumā pastiprināta uzmanība tiks pievērsta 19 gadus vecajam Džastinam Kluivertam.

Savukārt "Milan" un "Fiorentina" sezonas ievads nenorisēs kā plānots, tāpat kā Dženovas komandām "Sampdoria" un "Genoa". Šo komandu spēles pirmajā kārtā pārceltas uz vēlāku datumu, izrādot cieņu Dženovas tilta sabrukšanas traģēdijā cietušajiem.

Jāpiemin, ka A Sērijā šosezon atgriezusies „Parma”, kas 2015. gadā piedzīvoja bankrotu un bija spiesta sākt visu no jauna D Sērijā. „Parma” sastāvā kopš izkrišanas no A Sērijas ir arī latviešu vārtsargs Kristaps Zommers, taču viņš tika izīrēts uz C Sērijas klubu iepriekšējā sezonā un arī šosezon.

A Sērijas pirmā kārta

DatumsLaiksKomandas
18.0819:00Chievo-Juventus
21:30Lazio-Napoli
19.0819:00Torino-Roma
21:30Bologna-SPAL
21:30Empoli-Cagliari
21:30Parma-Udinese
21:30Sassuolo-Inter
20.0821:30Atalanta-Frosinone
19.09pārceltaSampdoria-Fiorentina
31.10pārceltaMilan-Genoa

Titulētākie Itālijas klubi

V.KomandaTituli
1.Juventus34
2.Milan18
2.Inter18
4.Genoa9
5.Torino7
6.Bologna7

11.lv koeficienti par 2018./19. gada A Sērijas čempionvienību

V.KomandaKoeficients
1.Juventus1.45
2.Inter7.75
3.Napoli8.00
4.Roma9.00
5.Milan20.00
6.Lazio58.00
7.Atalanta230.00
8.Fiorentina260.00
1 2 39 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2018-08-18 11:04, pirms 6 gadiem
Ka mainās laiks,kad par Seria A ir uztaisīts raksts
Parasti jāgaida pāris dienas,vai citreiz vispār neuztaisa

Vakar sākās La Liga,bet raksta joprojām nav.Pat franči dabūja rakstu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-18 11:52, pirms 6 gadiem
Ronaldu piestāv šī forma~! Hose var sākt bimbāt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-08-18 12:00, pirms 6 gadiem
Domāju ka Ronaldo sāks sezonu ar hattrick.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-18 12:58, pirms 6 gadiem
Par Juvi , un Ronaldo vārtiem !!!!

  -1 [+] [-]

, 2018-08-18 13:04, pirms 6 gadiem
Domāju, ka Ronaldu talants ir stipri pārvērtēts.
Cpapmak komandā visu laiku būtu aizmugurē, 3-4 vārti sezonā.

     [+] [-]

, 2018-08-18 14:53, pirms 6 gadiem
osio rakstīja: Domāju, ka Ronaldu talants ir stipri pārvērtēts.
Cpapmak komandā visu laiku būtu aizmugurē, 3-4 vārti sezonā.
Labi,ka Tavu muldēšanu neviens par talantu neuzskata.
Slēpts komentārs: Hose Girtinho

     [+] [-]

, 2018-08-18 18:59, pirms 6 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Būtu šis jau karjeras sākumā pievienojies "Juvei", varbūt no viņa būtu uztaisījuši cilvēku, bet nu jau ir par vēlu.
Vienīgais, kas šajā dzīvē ir par vēlu, ir nobriest tavām bērna smadzenēm

  -1 [+] [-]

, 2018-08-18 19:01, pirms 6 gadiem
Tev paveicās, ka es paspēju pieaugt, citādi pa šo sezonu izēstu tevi no šī portāla kā tu apčurāji divus pirkstus

     [+] [-]

, 2018-08-18 19:25, pirms 6 gadiem
spēle uz vieniem vārtiem !!! HE HE

     [+] [-]

, 2018-08-18 19:27, pirms 6 gadiem
Ronaldo labi izskatās

  +1 [+] [-]

, 2018-08-18 19:29, pirms 6 gadiem
Kas tā par tehnisko pauzi ? Dēļ karstuma ?

     [+] [-]

, 2018-08-18 19:32, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kas tā par tehnisko pauzi ? Dēļ karstuma ?
Japs !!!

  -2 [+] [-]

, 2018-08-18 19:33, pirms 6 gadiem
Nu lai veicas! Novēlu panākumus Ronaldu un pie reizes arī piekabei. Kā tur to komandu sauca...

     [+] [-]

, 2018-08-18 19:35, pirms 6 gadiem
Jāliek blakus Chelsea spēle, kā šie Arsenālu saraus gabalos

  -1 [+] [-]

, 2018-08-18 20:03, pirms 6 gadiem
Swordsman rakstīja: Nu lai veicas! Novēlu panākumus Ronaldu un pie reizes arī piekabei. Kā tur to komandu sauca...
CR pirmajā puslaikā izbaudīja Benzemā sajūtas "Real" sastāvā, tikai ar to atšķirību, ka francūzis daudz labāk veido momentus. Itālijas futbols nav pastaiga pa Spānijas zālājiem.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-18 20:05, pirms 6 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Tev paveicās, ka es paspēju pieaugt, citādi pa šo sezonu izēstu tevi no šī portāla kā tu apčurāji divus pirkstus
Diemžēl neesmu ievērojis tavus komentārus šajā portālā, pretējā gadījumā labprāt padiskutētu, ja vien būtu par ko
Ja es nebūtu pieaudzis, ierēktu par tavu uzvārdu katru dienu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-18 20:22, pirms 6 gadiem
ČIEKURIŅI IESITA OTROS...

  -1 [+] [-]

, 2018-08-18 20:23, pirms 6 gadiem
Abrams-DabuujuDarbuGaterii rakstīja: izskatās ka normāli iegrābās ar CR piesaisti, būtu labāk Higuains palicis smailē
Tur pāris cilvēki no Juves izskatās tikai ciešami

     [+] [-]

, 2018-08-18 20:41, pirms 6 gadiem
Abrams-DabuujuDarbuGaterii rakstīja: izskatās ka normāli iegrābās ar CR piesaisti, būtu labāk Higuains palicis smailē
Tu tiešām tam tici? Pirmo reizi skaties futbolu? Kā pārvietojās uz kreiso flangu, tā uzreiz aizgāja spēle.

     [+] [-]

, 2018-08-18 20:42, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tur pāris cilvēki no Juves izskatās tikai ciešami
Vēl viens cilvēks, kurš neko nejēdz no Itālijas futbola

     [+] [-]

, 2018-08-18 20:51, pirms 6 gadiem
Normāli izslēda vārtusargu, bet nu golam jau nu būtu jābūt

     [+] [-]

, 2018-08-18 20:52, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Normāli izslēda vārtusargu, bet nu golam jau nu būtu jābūt
Vai nu sods pret vārtsargu vai arī 50:50 roka, bet vārtus varēja neskaitīt. Grūti ko pārmest tiesnesim.

     [+] [-]

, 2018-08-18 20:52, pirms 6 gadiem
Tomēr laikam izraus uzvaru

     [+] [-]

, 2018-08-18 20:52, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Normāli izslēda vārtusargu, bet nu golam jau nu būtu jābūt
Turklāt VĀRTSARGHA LAUKUMĀ.
1 2 39 komentāri