Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

De Lihts, gaidot pāreju uz "Juventus", netiek iekļauts "Ajax" treniņnometnes sastāvā

Agris Suveizda

De Lihts, gaidot pāreju uz "Juventus", netiek iekļauts "Ajax" treniņnometnes sastāvā
Mateiss de Lihts. Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes spēcīgākais futbola klubs Amsterdamas "Ajax" pavēstījis 28 spēlētāju sarakstu gaidāmajai treniņnometnei Austrijā, kur jau rīt pret Turcijas vicečempioni "Basaksehir" tiks aizvadīta pirmā pārbaudes spēle. Starp 28 spēlētājiem nav komandas kapteiņa Mateisa de Lihta.

Klubs savā paziņojumā neslēpj, ka centra aizsarga prombūtnes iemesls ir iespējama transfēra gaidīšana. Sīkākas detaļas "Ajax" neizpauž, taču Nīderlandes un Itālijas mediji vakar ziņoja, ka Amsterdamas klubs beidzot ir panācis vienošanos ar Turīnas "Juventus". Itālijas milzis varētu būt piekritis 70+12 miljonu eiro lielai pārejas maksai.

De Lihts, kuram augustā apritēs vien 20 gadi, Nīderlandes izlasē ir aizvadījis 17 spēles un guvis divus vārtus. "Ajax" pirmajā komandā viņš ir aizvadījis divas pilnas sezonas, gan 2017./18., gan 2018./19. g. sezonā Nīderlandes augstākajā līgā 33 spēlēs gūstot trīs vārtus. "Ajax" sezonu uzsāks 27. jūlijā, Superkausā uzņemot PSV, "Eredivisie" sezonu sāks 3. augustā pret "Vitesse", bet 6. vai 7. augustā Čempionu līgas pusfinālistei nāksies uzsākt Čempionu līgas kvalifikācijas trešo kārtu.

Ja de Lihts "Ajax" visdrīzāk pametīs, klubs ir pagarinājis līgumu ar serbu uzbrucēju Dušanu Tadiču, kurš pirms gada par 11,4 miljoniem eiro tika nopirkts no "Southampton" un kurš aizvadīja izcilu sezonu – Čempionu līgas 18 spēlēs deviņi vārti un septiņas rezultatīvas piespēles, bet "Eredivisie" 34 spēlēs 28 vārti un 13 rezultatīvas piespēles. Ar Tadiču kā spēlētāju līgums pagarināts līdz 2023. gadam, bet vēl uz trim gadiem ir panākta vienošanās trenera pirmo soļu speršanas sakarā. Serbam rudenī apritēs 31 gads.

Izmantotie resursi:
https://www.ajax.nl/streams/actueel...