Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Berluskoni varētu daļu "Milan" akciju pārdot PSG īpašniekiem

Agris Suveizda

Berluskoni varētu daļu "Milan" akciju pārdot PSG īpašniekiem
Silvio Berluskoni
Foto: AP/Scanpix

Itālijas futbola kluba "Milan" prezidents un īpašnieks Silvio Berluskoni, lai stabilizētu kluba finanses, varētu apsvērt daļu akciju pārdošanu investoriem no ārzemēm. Kā vēsta Gazzetta dello Sport, galvenā pretendente uz akciju iegūšanu varētu būt Kataras Investīciju kompānija (QSI), bet netiekot izslēgti arī investori no Krievijas ("Gazprom"?).

Milānas "Inter" starpsezonā pārdeva daļu akciju Ķīnas investoriem, kas apsolīja ieguldīt līdzekļus jauna stadiona celtniecībā. Līdzīgā veidā slikto finansiālo situāciju varētu mēģināt pārvarēt arī otrs Milānas grands, kuru, tāpat kā Masimo Morati "Inter", jau ilgus gadus vada Silvio Berluskoni. Itālijas prese vēsta, ka Berluskoni varētu 30% akciju pārdot ārzemju investoriem, kas klubā varētu iepludināt līdz pat 250 miljoniem eiro.

Zīmīgi, ka galvenā pretendenta loma tiek atvēlēta QSI, kas pirms gada iegādājās Francijas PSG kontrolpaketi - kluba, kuram "Milan" šovasar pārdeva Zlatanu Ibrahimoviču un Tjagu Silvu. Ja darījums tiks noslēgts, tas ļautu arī izveidot saikni starp Berluskoni "Mediasat" mediju tīklu un Al Tani ģimenei piederošo "Al Jazeera". Tiesa, Itālijas prese vēsta, ka Katara nav vienīgā vieta, kur varētu tikt meklēti investori - tiek pieminēta arī Krievija, kur galvenā kandidāte būtu "Gazprom".

"Milan" regulāri finansiālo gadu noslēdz ar iespaidīgiem mīnusiem, un izņēmums nebija arī iepriekšējais. Tieši nespēja stabilizēt finanses un tuvojošais Financial Fair Play lika Berluskoni par vairāk nekā 60 miljoniem eiro pārdot abus komandas līderus un vislabāk apmaksātos spēlētājus. "Milan" joprojām nav izdevies tikt arī pie sava stadiona, kas ir vitāli nepieciešams finansiālās stabilitātes iegūšanai un līdz ar to sportiskā spēka saglabāšanai. Berluskoni, kurš katru gadu kluba zaudējumus nosedz no savas kabatas, vēlējās no Milānas Domes nopirkt Džuzepes Meacas vārdā dēvēto stadionu, tomēr cena bija pārāk liela. Pēdējie "Milan" plāni ir stadiona modernizēšana.

Izmantotie resursi:
Ultime notizie sportive - La Gazzetta dello Sport

     [+] [-]

, 2012-10-12 18:36, pirms 12 gadiem
Vai tad atcelti UEFA noteikumi, ka vienam īpašniekam nevar piederēt 2 klubi?

citi itāļi raksta, ka pirms citi krievi (Uralhim)
Milan: Berlusconi pronto a vendere. Arabi e...