Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Federācija atļāvusi Leonardo trenēt ''Milan'' bez trenera licences

Federācija atļāvusi Leonardo trenēt ''Milan'' bez trenera licences
Leonardo komandas treniņa laikā
Foto: Digitale

Jaunais Itālijas futbola kluba ''AC Milan'' treneris Leonardo vēl nav ieguvis trenera licenci, taču Itālijas Futbola federācija atļāvusi brazīlietim ķerties pie darba Milānas klubā.

Cik zināms, pēc astoņiem gadiem ''AC Milan komandas galvenā trenera amatā, Milānas klubu pametis Karlo Ančeloti (49), kurš, parakstot līgumu uz trijiem, kļuvis par Anglijas Premjerlīgas kluba ''Chelsea'' treneri. Viņa vietu galvenā trenera amatā ieņēmis bijušais Brazīlijas izlases un Milānas kluba spēlētājs Leonardo (39), kurš iepriekš klubā strādāja par tehnisko direktoru.

Leonardo jau sācis plānot treniņus un pamazām gatavoties jaunajai sezonai, taču interesants ir fakts, ka jaunajam Milānas kluba trenerim nemaz neesot trenera licence.
Lai nu kā Itālijas Futbola federācija atļāvusi brazīlietim trenēt komandu, pamatojoties uz faktu, ka viņš savulaik (1994. gadā – R.Z.) Brazīlijas izlases rindās ir triumfējis Pasaules kausa izcīņā, taču pieminot, ka Leonardo obligāti ir jāpabeidz treneru kursi un jāiegūst vēlamā licence.

Savukārt, ''Livorno'' komandas trenerim Dženaro Rutolo, kurš nākošajā sezonā kopā ar komandu varēs cīnīties ''Serie A'', arī nav trenera licence, taču Itālijas Futbola federācija vairs nav atļāvusi viņam trenēt komandu. Bijušais ''Livorno'' spēlētājs Rutolo par komandas galveno treneri tika iecelts šī gada maijā un tagad viņam pēc iespējas ātrāk jānokārto vajadzīgā licence, lai nākošajā sezonā viņš pats varētu trenēt komandu, kamēr kluba vadība nav atradusi viņam aizvietotāju.

''Mēs esam ļoti apbēdināti. Godīgi sakot, noteikumi nav īsti skaidri un es neredzu iemeslu, kāpēc Rutolo nevar turpināt darbu. Šeit mēs varam redzēt, ka starpība ir attieksmē, jo, piemēram, Leonardo atļāva turpināt darbu Milānā,'' ar nožēlu sacīja ''Livorno'' kluba sporta direktors Nelso Riči.

Izmantotie resursi:
football.uk.reuters.com

  +2 [+] [-]

, 2009-07-10 17:50, pirms 15 gadiem
intrasanti laikam ir loti paarliecinaata kluba vadiiba

  +6 [+] [-]

, 2009-07-10 18:21, pirms 15 gadiem
jāgaida, kad Fergusons sāks par to čīkstēt.

  +1 [+] [-]

, 2009-07-10 21:12, pirms 15 gadiem
principaa jau tam Rutolo ir taisniiba - vareeja jau arii vinjam ljaut saakt darbu ar noteikumu, ka tuvaakajaa laikaa taa licenze jaanokaarto taa pat kaa Leonardo. citaadi sanaak nedaudz netaisniigi