Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:251, Did:0, useCase: 3

Divi turnīri, divas uzvaras, divas komandas

Divi turnīri, divas uzvaras, divas komandas
30. maijs, Ielu futbols 2. posms, Esplanādes parks

30.maijā, Rīgā Esplanādes parkā notika 2. posms IELU FUTBOLA turnīrā. Šoreiz laika apstākļi bija īpaši labvēlīgi visas dienas garumā, kas turnīra spēlēm ļāva noritēt patīkamā un saulainā atmosfērā. Turnīra laikā tika izspēlētas 118 spēles un iesisti 601 vārti. Spēles noritēja uz četriem ielu futbola laukumiem - Nike, Triobet, Donkr un Tautas partija.

Kopumā turnīrā piedalījās 45 komandas trijās vecuma grupās - Bērni, Jaunieši un Pieaugušie. Šoreiz lielāko pārsteigumu sagādāja gan bērnu, gan pieaugušo grupa, kurās otro turnīru pēc kārtas par turnīra uzvarētājiem Bērnu grupā kļuva komanda "AFK Pārdaugava" un Pieaugušo grupā sīvi cīnijās komanda "Krauzers" ar iepriekšējā turnīra 2. vietas ieguvējiem "AC Orki", un patiesi aizraujošā cīņā spēja izcīnīt otru turnīra uzvarētāja titulu pēc kārtas.

Apkopojot abu turnīra kopvērtējuma rezultātus ir zināmie turnīra līderi visās trijās vecumā grupās.

1. Bērni (8-13 g.)
AFK Pārdaugava - 60p
Dubultu Juniori - 40p.
FK Piņķi Jr. - 26p.

2. Jaunieši (14-17 g.)
FC Dubulti - 55p.
Vaļti - 40p.
Atletik - 40p.

3. Pieaugušie (18+ g.)
Krauzers - 60p.
AC Orki - 50p.
Emin Peat - 24p.

Pilnus reitinga sarakstus varat aplūkot mūsu mājas lapā - ielufutbols.lv

Nākamais ielu futbola turnīrs notiks - 13. jūnijā, un patlaban tiek precizēta tās norises vieta!

Kopumā visas vasaras garumā ir paredzēti 14 ielu futbola turnīri, kas norisināsies dažādās Latvijas un Igaunijas pilsētās. Vasaras noslēgumā tiks noteikti arī visu turnīra kopvērtējuma uzvarētāji, kuri tad arī saņems balvas no Ielu futbola atbalstītājiem un sadarbības partneriem.

Projekts "Ielu Futbols" norisināsies jau otro gadu. Pagājušā gada tika veiksmīgi aizvadīti deviņi turnīri lielākajās Latvijas pilsētās. Pasākumā piedalījās 328 komandas, tika izspēlētas 811 spēles, un tika iesisti 3841 vārti! Atsaucība bija tika liela, ka sadarbībā ar Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekciju tika organizēti arī Rīgas Vidzemes priekšpilsētas starpskolu turnīri. Šogad futbola turnīri norisināsies arī Igaunijā un Lietuvā. Projekta īpaša pievilcība ir tā, ka lai spēlētu ielu futbolu nav nepieciešamas ļoti specifiskas iemaņas. Lai piedalītos spēlē ir nepieciešamas tik vien kā skriet un spert pa bumbu.

Ielu Futbolā nepieciešams tikai vārtsargs un trīs laukuma spēlētāji. Spēle notiek 15 x 10 metru lielā norobežotā laukumā. Vārtu izmērs 180 x 120 cm. Visos Ielu futbola turnīros tiek spēlēts, ievērojot „godīgas spēles” principus, kas, veicina gan spēlētāju izpratni par futbolu, gan arī sekmē viņu attieksmi pret citiem spēlētājiem. Svarīgs aspekts ir arī tas, ka tiek novērsta dzimumu diskriminācija – ielu futbolu var spēlēt sievietes kopā ar vīriešiem, kā arī nav vecuma ierobežojumu.

Ielu futbola turnīrus organizē Latvijas Ielu Futbola Federācija. ielufutbols.lv