Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Benzemā atzīts par līdzdalībnieku Valbuenā šantāžā un saņem nosacītu cietumsodu

Agris Suveizda

Benzemā atzīts par līdzdalībnieku Valbuenā šantāžā un saņem nosacītu cietumsodu
Matjē Valbuenā un Karims Benzemā. Foto: Reuters/Scanpix

Versaļas kriminālā tiesa šorīt pasludinājusi spriedumu Francijas izlases bijušā futbolista Matjē Valbuenā šantāžas skandālā, piecas personas – tostarp Francijas futbola zvaigzni Karimu Benzemā – atzīstot par vainīgām. Benzemā ticis 12 mēnešu nosacīts cietumsods un 75 tūkstošu eiro soda nauda.

Izspiešanas skandāls vilkās jau kopš 2015. gada, kad Valbuenā lūdza Aksela Ango palīdzību ar datu pārnešanu no viena mobilā telefona citā un Ango mobilajā ierīcē uzgājis seksuāla rakstura video, kurā redzams Valbuenā. Ango kopā ar Mustafu Zuavī centās ar šā video palīdzību izspiest no Valbuenā naudu. Izspiešanas mēģinājumā iesaistījās arī Juness Huass un Benzemā bērnības draugs Karims Zenatī, kuri Benzemā piesaistīja kā vidutāju starp ļaundariem un Valbuenā. Skandāla ievadā aizturējumā nokļuva ne tikai Benzemā, bet arī cits pazīstams franču uzbrucējs Džibrils Sisē, kurš gan ātri tika svītrots no aizdomās turamo saraksta.

Benzemā skandāla sākumā uzstāja, ka nav palīdzējis izspiešanas mēģinājumā un, tieši pretēji, aicinājis Valbuenā būt piesardzīgam, taču Versaļas tiesa atzinusi, ka Benzemā ir melojis izmeklētājiem par savas tikšanās ar Zuavī motīviem un ka viņš ir uzskatāms par izspiešanas mēģinājuma līdzdalībnieku. Benzemā saņēma mazāko soda mēru, bet pārējiem četriem piespriestas sankcijas no 18 mēnešiem nosacīta cietumsoda līdz 30 mēnešiem reāla cietumsoda. Tā kā "Real Madrid" šovakar aizvadīs Čempionu līgas spēli Tiraspolē, Benzemā tiesas sēdi neapmeklēja, bet viņa advokāts uzreiz pēc tās paziņoja, ka ir šokēts par piespriesto sodu un ka Benzemā puse noteikti iesniegs apelāciju.

"Real Madrid" un Francijas futbola izlases zvaigzne izvairījās no reāla cietumsoda, un šodien pasludinātais lēmums visdrīzāk neapdraudēs arī viņa spēlēšanu Francijas izlasē. Kaut arī Benzemā uz valstsvienību netika saukts piecarpus gadu un federāciju un izlasi joprojām vada tās pašas personas (prezidents Noels Le Grets un galvenais treneris Didjē Dešāns), šovasar viņš uz "Euro 2020" finālturnīru atgriezās izlasē. Le Grets šoruden vairākkārt uzsvēra, ka gaidāmais tiesas lēmums neietekmēs Benzemā turpmāku saukšanu un izlasi un ka tā būs tikai un vienīgi sportiska rakstura izvēle, kas būs trenera Dešāna pārziņā, un pēc tiesas sprieduma savu nostāju apstiprinājis: "Viņam ir tiesības strādāt. Katrs varam pieļaut kļūtu, saņemt sodu un tik un tā atgriezties darbā."

Izspiešanas mēģinājuma laikā Valbuenā pārstāvēja Benzemā dzimtās pilsētas Lionas klubu "Olympique", bet tagad 37 gadus vecais uzbrūkošais pussargs trešo sezonu pēc kārtas spēlē Grieķijas klubā Pirejas "Olympiacos". Valbuenā pēdējo spēli izlasē aizvadīja gadu pēc skandāla sākuma un kopumā valstsvienībā piedalījās 52 spēlēs un guva astoņus vārtus.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Act...
https://www.leparisien.fr/faits-div...

     [+] [-]

, 2021-11-24 13:00, pirms 2 gadiem
Nedod dievs tādus komandas biedrus !

     [+] [-]

, 2021-11-24 14:52, pirms 2 gadiem
Labāk jāuzraksta par Gorkšija sarunu ar Strautmani Gorkšs izrādās dubultaģents

     [+] [-]

, 2021-11-24 14:53, pirms 2 gadiem
Kamēr nebūs tiem lopiem reāli cietumsodi, tikmēr turpināsies visatļautība. Viens izvaro kādu, daži nemaksā nodokļus it kā nabagi būtu, cits šantažē komandas biedru un visiem nosacīti sodi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-11-24 17:01, pirms 2 gadiem
Bet kas bija tajā video?