Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Bijušais PSG līderis Nene vēlas lauzt līgumu ar klubu

Agris Suveizda

Bijušais PSG līderis Nene vēlas lauzt līgumu ar klubu
Nene
Foto: SIPA/Scanpix

0 : 3

Brest - PSG

Francijas futbola kluba PSG pussargs Nene savā mājaslapā sacījis, ka ir izšķīries sākt jaunu ceļu un vēlas pārtraukt līgumsaistības ar klubu. PSG galvenais treneris Karlo Ančeloti gan teica, ka Nene kluba iekšienē nav izvirzījis šādu prasību.

"Mīlu pilsētu, PSG un fanus, kas allaž pret mani izturējušies ar lielu cieņu. Personīgi un sociālajos tīklos esmu saņēmis daudz ziņu no faniem, kurās esmu lūgts palikt. Tas ir smags lēmums, bet domāju, ka ir laiks manā karjerā sākt jaunu ceļu," teica Nene. "Ticu, ka atradīsim kompromisu un tikšu atbrīvots no līgumsaistībām."

Ančeloti noliedza šo informāciju: "Viņš nav oficiāli pieprasījis pāreju. Ziniet, man nav laika lasīt ziņas internetā. Viņš ar mani vai vadību nav runājis. Šobrīd viņš ir atvaļinājumā Brazīlijā, jo pret "Brest" nevarēs spēlēt savainojuma dēļ." Paredzams, ka Nene pēc Ziemassvētkiem nepievienosies komandai treniņnometnē Katarā.

Ažiotāža ap Nenes palikšanu vai iespējamo aiziešanu no PSG sākās jau vasarā. Līgums ar Neni ir spēkā tikai līdz šīs sezonas beigām, un brazīlietis, kurš iepriekšējā sezonā bija komandas līderis, vēlējās pagarināt līgumu. Kluba vadība ar tā pagarināšanu nesteidzās, kas Nenem nepatika - nevarēja izslēgt situāciju, ka viņš tiek savainots, un pēc tam kā brīvais aģents vairs nevienam nav nepieciešams.

Nene par līguma pagarināšanu strīdējās gan ar sporta direktoru Leonardu, gan galveno treneri Karlo Ančeloti. Pirms nedēļas Le Parisien vēstīja, ka pēc pēdējās sarunas ar Leonardu Nene beidzot izlēmis pamest komandu. Baumas neoficiāli apstiprināja pēdējie notikumi - kamēr PSG ziņoja, ka Nene ārpus sastāva palicis savainojuma dēļ, brazīlietis tika pieķerts slidojam kādā no pilsētas parkiem.

Nene 2010.gadā no "Monaco" tika nopirkts par 5.5 miljoniem eiro. Brazīlietis iepriekšējo divu sezonu laikā bija viena no nozīmīgākajām figūrām komandā - kopā 70 spēļu laikā viņš guva 35 vārtus. Iepriekšējā sezonā viņš kopā Olivjē Žirū guva visvairāk vārtu visā Francijas čempionātā, un tikai vairāk izpildītie 11m soda sitieni viņam liedza kļūt par rezultatīvāko spēlētāju - no 11m atzīmes tika gūti deviņi no 21 vārtiem. Šosezon Nenes loma komandā ir krasi samazinājusies - "Ligue 1" viņš aizvadījis tikai deviņus mačus, no kuriem piecus sācis pamatsastāvā, un guvis tikai vienus vārtus. Tiesa, Nene ilgu laiku izlaida savainojuma dēļ.

31 gadu vecais futbolists karjeras laikā spēlējis gan dzimtenē, gan Spānijā un Francijā. Brazīlijiā viņš pārstāvēja "Santos", savukārt Spānijā spēlēja vairākos klubos - "Mallorca", "Alaves" un "Celta". Pēc tam viņš pārgāja uz Francijas "Monaco". No franču komandas viņš vēl tika izīrēts "Espanyol", bet pēc lieliskas sezonas Francijā, kuras laikā guva 15 vārtus, tika pārdots PSG. Ja Nene janvārī dosies prom, presē kā iespējamais galamērķis tiek minēts Brazīlija vai Turcija.

Izmantotie resursi:
Actualités en direct et info en continu -...
nenefutebol.com