Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Ben Arfas skandāls turpinās, "Sevilla" atkal atraida Marseļu

Agris Suveizda

Ben Arfas skandāls turpinās, "Sevilla" atkal atraida Marseļu
Hatems Ben Arfa (priekšplānā)
Foto: AFP/Scanpix

Skandāls par un ap Hatema ben Arfas pāreju uz "Newcastle" joprojām nav norimies. Baumo, ka ben Arfa jau esot devies uz Ņūkāslu, bet viņa advokāts apstiprināja, ka Hatems Marseļas "Olympique" neatgriezīsies. Tikmēr Spānijas "Sevilla" esot noraidījusi otro piedāvājumu par Luisu Fabianu.

Ben Arfas advokāts: "Hatems klubā neatgriezīsies"

"Situācija ir līdzīga tai, kad sieviete savu vīru gultā pieķer ar citu," iesāka Hatema ben Arfas advokāts Žans Žaks Bertrāns. "Taču šajā gadījumā Hatems nekad nav teicis neko sliktu par kādu vai par savu klubu. Jau pagājušajā sezonā viņš sacīja, ka labāk būtu pāriet uz citu komandu. Starpsezonas sākumā treneris, sporta direktors un prezidents lūdza viņam atrast citu vienību. Tas tika pateikts skaidri un saprotami. Taču tas nebija Hatems, kurš atrada Ņūkāslu, tā bija Marseļa."

Marseļas "Olympique" puse sacīja, ka sarunas tika pārtrauktas, jo "Newcastle" piedāvājums bijis neadekvāts. Tomēr spēlētaja advokāts sacīja ko citu: "Ņūkāsla pieņēma visus nosacījumus, kurus pieprasīja Marseļa." Tāpat Bertrāns apstiprināja ben Arfas sacītos vārdus, kad viņš ceturtdien pameta komandas treniņu - Hatems Marseļā neatgriezīsies. Pēc neoficiālas informācijas ben Arfa pat esot devies uz Ņūkāslu, lai veiktu sarunas ar klubu. Tomēr Marseļas "Olympique" sporta direktors Hosē Anigo to uzskata par kļūdu: "Ja tā ir taisnība, angļu klubs pieļauj kļūdu. Runāt ar spēlētāju, kamēr nav vienošanās ar mums, būtu liela kļūda. Es pazīstu Hatemu, viņam ir spēcīgs raksturs. Viņš nedaudz atgādina vienu no maniem bērniem. Ceru, ka spēsim rast situācijai risinājumu. Mums ir jāļauj viņam nomierināties. Viņš tā reaģē, jo vēlas izpaust savu nepatiku ar situāciju. Mums jāļauj viņam nomierināties. Taču, ja varu dot kādu padomu, treniņa neapmeklēšana nav labs risinājums."

"Sevilla" noraida otro Marseļas piedāvājumu

Marseļas "Olympique" veikums vasaras transfēru tirgū pagaidām tiek bargi kritizēts, tomēr Anigo cenšas nomierināt līdzjutējus. Tāpat Anigo komentēja kapteiņa un uzbrukuma līdera Mamadū Nianga gadījumu - kaut arī galvenais treneris Didjē Dešāms vēlējās senegālieti noturēt par katru cenu, viņš jau pavisam drīz, visticamāk, kļūs par Stambulas "Fenerbahce" īpašumu.

"Ar Taivo viss ir skaidrs [viņš tomēr paliks klubā - aut.]. Tāpat ar Mamadū. Klubs izlēma viņu pārdots, punkts. Taisnība, ka mums vēl ir jāiegādajas uzbrucējs. Domāju, ka zaudējums pret "Caen" visus nedaudz nobiedēja, taču mums pietiek pieredzes, lai tiktu galā ar šo situāciju. Atcerieties, ka esam saglabājuši 98% no čempionu sastāva. Kur ir problēma? sacīja Anigo. "Niangs aiziet tādēļ, ka bez viņa pārejas mēs nevaram iegādāties superklases uzbrucēju, kuru vēlas Didjē [Dešāms]. Mamadū šeit ir jau piecus gadus, viņš ir 31 gadu vecs. Iespējams, šis ir vecums, kad pareizais solis ir viņu pārdot...Fabianu ir prioritāte, taču, ja ir nepieciešams spēlētajs, sarakstā vienmēr ir trīs četri uzvārdi. 18 miljoni? Mums neviens šādu ciparu nav nosaucis."

Kaut arī Anigo teicās nezinām, cik lielu summu par Brazīlijas izlases uzbrucēju Luisu Fabianu vēlas "Sevilla", presē izskanējušie 18 miljoni varētu būt aptuvenā summa. Jau ziņojām, ka pirmo "Marseille" piedāvājumu (tiek lēsts, ka tas bijis tikai 10 miljonu eiro apmērā) Andalūzijas klubs noraidīja. Kā vēsta France Football, noraidīts ticis arī otrais piedāvājums - tikai 12 miljoni, ar ko joprojām, visticamāk, ir stipri par maz, lai iegādātos Fabianu.

Izmantotie resursi:
L'EQUIPE : toute l'actualité sportive en...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-08-14 19:15, pirms 14 gadiem
Karo4 kaut kāds stulbums...

  +2 [+] [-]

, 2010-08-14 21:47, pirms 14 gadiem
Ben Arfai Labāk spēlēt Ņūkāslā!!
Bet Fabiono labāk palikt Seviļā ( tomēr Seviļa augstāka līmeņa komanda)

  -2 [+] [-]

, 2010-08-14 23:05, pirms 14 gadiem
Ben Arfa pāries uz Newcastle. Pēc šī viss ir skaidrs. Spēlētājs jau nav viduslaiku vergs... Fabianu? Diez vai. Īstenībā negribētos viņu redzēt, spēlējam Francijā. Spānija, Anglija, Itālija - tie, manuprāt, būtu labāki varianti.