Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Lovs atgriezīsies Cauņas CSKA, "Newcastle" vienojas par Remī iegādi

Agris Suveizda

Lovs atgriezīsies Cauņas CSKA, "Newcastle" vienojas par Remī iegādi
Vāgners Lovs CSKA krekliņā
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Pēdējo dienu laikā Eiropas futbolā notikuši vēl vairāki darījumi. Brazīliešu uzbrucējs Vāgners Lovs atgriezīsies Maskavas CSKA, kuru pārstāv arī Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa. Tikmēr ļoti tuvu pārejai uz Ņūkāslas "United" ir franču uzbrucējs Loiks Remī, kurš novērtēts ar 10.5 miljoniem eiro.

Lai arī no CSKA puses vēl nav oficiāla apstiprinājuma, paredzams, ka Armijnieku rīcībā atgriezīsies 28 gadus vecais brazīlietis Vāgners Lovs. Brazīlijas "Flamengo" savā mājaslapā jau paziņoja, ka uzbrucējs atgriezīsies Krievijā. Kā vēsta Sport-Express, abas puses ir panākušas vienošanos, ka "Flamengo" drīkt neizmaksāt atlikušo transfēra summu - pagaidām "Flamengo" no desmit miljoniem eiro ir veikusi maksājumu četru miljonu vērtībā. Nav izslēgts, ka Lovs varētu tikt izīrēts, taču brazīlieša atgriešanās varētu novērst akūtās kadru problēmas priekšējā līnijā - tieši šīs līnijas spēlētājs ir CSKA prioritāte.

"Vispār tāds uzbrucējs kā Vāgners nekad komandai netraucēs, bet viņa pašreizējā parādīšanās CSKA, kuru neapšaubāmi gaidām, ir saistīta ar to, ka kluba prioritāte "Anderlecht" uzbrucējs Matiass Svaress diezgan lēni atgūstas no savainojuma. Rēķināties ar to, ka Svaress pavasarī varētu iesaistīties cīņā par Krievijas čempiona titulu, ir gandrīz nereāli," sacīja CSKA selekcionārs Dmitrijs Kuzņecovs. Atgādinām, ka Svaresam vajadzēja pievienoties CSKA jau pagājušajā vasarā, taču argentīnietis nespēja iziet medicīnisko apskati.

Lai arī janvāra sākumā Marseļas "Olympique" pārstāvji sacīja, ka Loiks Remī šajā pāreju periodā netiks pārdots, nule Francijas klubs vienojās ar Ņūkāslas "United", kas šķirsies no 10.5 miljoniem eiro. Remī, kuram 2.janvārī apritēja 26 gadi, šodien atvadījās no komandas biedriem un devās uz Angliju, lai vienotos par personīgā līguma detaļām. Marseļas klubs pirms divarpus gadiem Remī iegādājās par 15.5 miljoniem eiro. Iepriekšējo divu sezonu laikā Remī "Olympique" rindās Francijas čempionātā guva 28 vārtus 60 spēlēs, taču neilgi pirms Eiropas čempionāta guva savainojumu un joprojām nav atguvis sportisko formu.

Šosezon Remī piedalījies 14 "Ligue 1" spēlēs, taču tikai divas uzsāka pamatsastāvā un ir guvis tikai vienus vārtus. Ceturtdaļa no darījuma vērtības ieripos "Nice" kontā. Atgādinām, ka gada sākumā "Newcastle" pārdeva uzbrukuma līderi Dembu Bā - Londonas "Chelsea" samaksāja līguma izpirkuma summu 8.6 miljonu eiro vērtībā. Remī papildinās "Newcastle" franču koloniju - vēl Ņūkāslā ir Joans Kabajs, Hatems Ben Arfa, Romēns Amalfitano, Silvēns Marvo, Gabriels Obertāns un šogad no "Lille" nopirktais Matjē Debušī.

Tikai formalitātes atlikušas līdz 31 gadu vecā Nenes pāriešanai uz Kataras "Al Gharafa". Brazīlietim ar PSG līgums atlicis tikai uz pusgadu, un Nene paziņoja, ka janvārī meklēs jaunu mājvietu. Par viņu nopietni cīņā iesaistījās trīs komandas. Vispirms "Al Arabi" Nenem piedāvāja aptuveni 4.9 miljonus eiro pusotra gada laikā (3.24 miljoni gadā), pēc tam par līderi kļuva Brazīlijas "Santos" (9.9 miljoni divarpus gados, gada alga - 3.96 miljoni), taču tad visus pārtrumpoja Kataras "Al Gharafi", kas Nenem ir gatava dot 11 miljonus un tikai 18 mēnešu laikā. Līdz ar to Nenes gada alga būs 7.3 miljoni eiro - brazīlietis izteicās, ka šāda izdevība var būt tikai vienreiz mūžā.

Pagaidām nav zināms, kas varētu kļūt par Remī aizstājēju Marseļā, bet tikmēr tiešās konkurentes Lionas "Olympique" prezidents Žans Mišels Olass preses konferencē pastāstīja par kluba mērķiem janvārī. Olass joprojām vēlas samazināt algu budžetu, tādēļ tiks pārdots vismaz viens vai divi spēlētāji. Galvenais kandidāts ir labākais vārtu guvējs Bafetimbī Gomiss, par kuru liela interese bija no "Chelsea" un "Liverpool", taču šīs komandas vakances aizpildīja ar Bā un Danielu Staridžu.

Joana Gurkufa pārdošana tika izslēgta - viņa tirgus vērtība šobrīd ir pārāk zema. Brazīlijas čempionei "Fluminense" tiks izīrēts malējais aizsargs Favjans Monsons, kurš pirms pusgada tika nopirkts par trim miljoniem eiro - Monsons nespēja izturēt konkurenci par vietu sastāvā. Savukārt tika noraidīts piedāvājums par argentīniešu uzbrucēju Lisandro Lopesu, kurš savulaik par 24 miljoniem tika nopirkts no "Porto". Turīnas "Juventus" piedāvāja tikai īres darījumu, kas lioniešus, saprotams, neapmierināja.

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС – спортивный интернет-сайт №1 в...
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат
Bairro do Flamengo
L'ÉQUIPE - L'actualité du sport en continu.
Votre radio d’opinions : émissions politiques...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-01-13 17:50, pirms 12 gadiem
fasans rakstīja: Diezgan stulbi pārdot Bā par 8,6 miljoniem. Un viņš guva ļoti daudz vārtus. Un nopirkt Remī par 10,5 miljoniem eiro. Kurš nesit Francijā daudz vārtus. Nene gan jau aizies uz Kataru.
nu ņūkāslas valdē laikam nesēž gudri cilvēki,Bā vajadzēja atstāt domāju ka tgd ņūkāslai vairs tik labi neies

     [+] [-]

, 2013-01-13 18:43, pirms 12 gadiem
gezis rakstīja: nu ņūkāslas valdē laikam nesēž gudri cilvēki,Bā vajadzēja atstāt domāju ka tgd ņūkāslai vairs tik labi neies
Neesmu pētījis tos transfēru likumus, bet liekas, ka kāda komanda noskaita līgumā noteikto izpirkšanas summu un spēlētājs piekrīt pārejai iepriekšējai komandai nav nekādas teikšanas!

     [+] [-]

, 2013-01-13 18:51, pirms 12 gadiem
gezis rakstīja: nu ņūkāslas valdē laikam nesēž gudri cilvēki,Bā vajadzēja atstāt domāju ka tgd ņūkāslai vairs tik labi neies
Bā līgumā bija norādita summa par kuru viņa līgumu var izpirkt jebkurš cits klubs. Kas tur ko nesaprast? Tālāk viss bija Bā rokās, pieņemt Čelsijas piedāvājumu vai nē.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-13 19:09, pirms 12 gadiem
Patīkami, ka Nene pilnīgi atklāti atzīst, ka pāriet naudas dēļ, neliekuļo.

     [+] [-]

, 2013-01-13 19:10, pirms 12 gadiem
CSKA selekcionārs labi izklausās