Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Uz gadu diskvalificētais Leonardu atkāpsies no amata un pametīs PSG

Agris Suveizda

Uz gadu diskvalificētais Leonardu atkāpsies no amata un pametīs PSG
Leonardu
Foto: AFP/Scanpix

Francijas spēcīgākais futbola klubs PSG sava mājaslapā oficiāli apstiprināja izskanējušās baumas, ka sporta direktors Leonardu atkāpsies no amata. Leonardu PSG pametīs otrajā septembrī jeb pēc vasaras pāreju perioda beigām. Brazīlieša lēmuma iemesli pagaidām netiek atklāti.

"Leonardu šodien informēja "Paris Saint-Germain" par savu vēlmi pēc pašreizējā transfēru perioda beigām atkāpties no sporta direktora amata. Nožēlojam viņa izvēli, bet respektējam viņa lēmumu. Izsakām viņam milzīgu pateicību par ieguldījumu, palīdzot Parīzē būvēt vienu no Eiropas vadošajiem klubiem, un vēlam viņam visu to labāko nākotnes karjeras izvēlē," klubs oficiālā paziņojumā apstiprināja šajā pēcpusdienā Le Parisien un L'Equipe izskanējušās baumas par brazīlieša demisiju.

Leonardu pieņemtais lēmums Francijas futbola sabiedrībā bija kā zibens spēriens no skaidrām debesīm, taču brazīlieša nākotne klubā tika apšaubīta jau kopš viņam piespriestās diskvalifikācijas par tiesneša grūšanu. Sākotnēji Leonardu no Francijas futbola turnīriem tika diskvalificēts līdz astotajam februārim, taču pēc apelācijas iesniegšanas diskvalifikācija tika palielināta līdz gandrīz 14 mēnešiem - nākamā gada 30.jūnijam. Kaut arī diskvalifikācija no tehniskās zonas, komandas un tiesnešu ģērbtuvēm, kā arī līgas sēdēm Leonardu neliedz pildīt viņa tiešos pienākumus, proti, meklēt komandai papildinājumu un veikt pārrunas ar spēlētājiem un viņu aģentiem, tieši diskvalifikācijas pagarināšana varētu būt galvenais iemesls, kādēļ Leonardu vadzis beidzot lūza.

Leonardu kļuva par pirmo slavenību, kas pēc īpašnieku maiņas 2011.gada starpsezonā pievienojās jaunbagātniecei PSG. Leonardu gan spēlētāja karjeras laikā, gan pēc tās ilgu laiku ir pavadījis Itālijā, un itāliskie un brazīliskie vaibsti ir uzskatāmi redzami arī PSG komplektācijā. Kopš Leonardu stāšanās amatā PSG ir papildinājuši 20 jauni spēlētāji (kopā samaksāti ap 250 miljoniem eiro), no kuriem 13 ir brazīlieši vai spēlējuši "A Sērijā". Ļoti iespējams, ka jau tuvāko stundu laikā PSG no "A Sērijas" iegādāsies jau desmito spēlētāju - PSG ir ļoti tuvu 64 miljonus eiro vērtā Edinsona Kavani iegādei, un Francijas prese lēš, ka tas oficiāli varētu notikt jau šovakar.

Izmantotie resursi:
PSG.fr - Site officiel du Paris Saint-Germain
Actualités en direct et info en continu -...