Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Fērgusons: "45 miljoni par 19 gadīgu puisi - spēle ir kļuvusi traka"

Agris Suveizda

Fērgusons: "45 miljoni par 19 gadīgu puisi - spēle ir kļuvusi traka"
Alekss Fērgusons
Foto: AFP/Scanpix

Mančestras "United" galvenais treneris Alekss Fērgusons uzskata, ka maksāt 45 miljonus eiro par 19 gadus vecu spēlētāju ir pārāk traki - tieši šādu summu, ļoti iespējams, PSG samaksās par brazīliešu talanta Lukaša Mouras, par kuru ļoti nopietni interesējās arī "United" un Milānas "Inter", pāreju. Tāpat Fērgusons komentēja kluba interesi par Robinu van Pērsiju, kuram šis ir pēdējais līguma gads "Arsenal" rindās un kurš jau paziņojis, ka līgumu nepagarinās.

"Manuprāt, tas ir diezgan iespaidīgi, ja klubs var atļauties maksāt 45 miljonus par 19 gadus vecu puisi [tiesa, Mouram nākamnedēļ apritēs jau 20 gadi - A.S.]," Lukaša Mouras pirkumu komentēja Alekss Fērgusons. "Lai izdarītu paziņojumu, ka PSG ir klāt, parīzieši no Milānas nopirka Tjagu Silvu un Zlatanu Ibrahimoviču. Pēdējā mēneša laikā PSG vajadzētu būt iztērējušai apmēram 150 miljonus eiro. Kā jau jūs zināt, vienīgais iespējamais šķērslis tam ir UEFA. Eiropas futbola apstākļos Eiropai nekvalificējas, uzvarot līgu vai izcīnot otro vietu - to var dabūt tikai ar ielūgumu. Cerams, ka šajā ziņā UEFA būs sava teikšana. Kad kāds maksā 45 miljonus par 19 gadus vecu puisi, tad ir jāsecina, ka spēle ir kļuvusi traka."

Jau vēstījām, ka Francijas PSG panāca vienošanos ar "Sao Paulo" un ka Moura janvārī parakstīšot četrarpus gadu līgumu. Pārejas summa pagaidām netiek izpausta, un presē figurē ļoti atšķirīgas versijas - gan 40 miljoni, gan 43-45 miljoni eiro, kas būtu jauns Francijas rekords. Viena no versijām ir arī nieka 35 miljoni, kas tiktu maksāti uzreiz, nevis brazīliešu prasītie 38 miljoni, kurus "United" pārskaitītu vairākos maksājumos. Jāatzīmē, ka arī "United" un Fērgusons savulaik tērējuši lielas summas jauniešu iegādē - tobrīd 18 gadus vecais Veins Rūnijs tika iegādāts par 37 miljoniem eiro, bet gadu vecākais brazīliešu pussargs Andersons izmaksāja par septiņiem mazāk.

Līdz ar to "United" par Mouru neiztērētos līdzekļus varētu atvēlēt cita spēlētāja iegādē, un kā viens no kandidātiem tiek minēts Londonas "Arsenal" uzbrucējs Robins van Pērsijs. "Nevaru pateikt neko vairāk. Esam izdarījuši piedāvājumu, un "Arsenal" mēģina runāt ar citiem klubiem. Mums tikai jābūt neatlaidīgiem. Cerams, ka viss atrisināsies mums par labu. Cenšamies, cik spējam, taču pagaidām nav nekāda progresa," sacīja Fērgusons. "Grūti pateikt, kāpēc "Arsenal" šādi rīkojas."

Mouras darījumu komentēja arī cita Brazīlijas kluba "Santos" prezidents Luišs Alvaru: "Esmu nelokāms, sakot, ka Neimaram nav cenas. Miljonu miljoni eiro, dolāri un rejas nevarētu par viņu samaksāt. Neimars ir unikāls spēlētājs. Viņš ir Brazīlijas futbola elks, par kuru ir neiespējami veikt pārrunas. Arī saprotu, ka par Lukašu samaksātā nauda ir tā vērta. Abi spēlētāji pārstāv Brazīlijas futbola jauno ēru. Kopā ar Leandru Damjau viņi pārsteidz pasauli." Tikmēr cits Francijas jaunbagātnieks "Monaco", kas spēlē tikai otrajā līgā, ir tuvu tam, lai iegūtu citu dienvidamerikāņu talantu - 18 gadus veco argentīnieti Lukasu Okamposu. "Monaco" varētu šķirties no 14+2 miljoniem eiro, bet "River Plate", kam pieder tikai puse tiesību uz spēlētāju, saņems sešus un divreiz vēl pa vienam, kad (ja) Okamposs sasniegs noteiktu spēļu skaitu.

Sastāvu papildināt joprojām vēlas Itālijas "Milan", kas vakar gada īrē ieguva Kolumbijas izlases aizsargu Davidu Sapatu. Tā kā "Villarreal" aizsargs nav Eiropas Savienības pilsonis, Rossoneri jau izsmēluši šajā transfēru periodā atvēlēto kvotu un līdz ar to nevarēs iegādāties ne Edinu Džeko, ne Karlosu Tevesu, ne Damjau. "Milan" vēlas pastiprināties ar bijušo kluba līderi Kakā, bet viceprezidents Adriāno Galjāni atzina, ka noslēgt darījumu būs ļoti grūti: "Kakā operācija ir ļoti, ļoti sarežģīta, gandrīz neiespējama. Izmaksas ir lielas, algas arī ir ļoti augstas." Pēdējās dienās mediji ziņo, ka Spānijas "Barcelona" ir tuvu vienošanās panākšanai ar "Arsenal" balsta pussargu Aleksandru Songu, taču katalāņu galvenais treneris Tito Vilanova atteicās to komentēt: "Nerunāju par spēlētājiem, kas nav "Barcelona" komandā. Domāju, ka tas ir necienīgi pret citām komandām. Lai arī kurš spēlētājs mums pievienotos, svarīgi ir tas, lai viņš būtu labs spēlētājs. Mēs nekur nesteidzamies."

Izmantotie resursi:
Official Manchester United Website
Goal.com
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...

1 2 41 komentārs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-08-09 14:01, pirms 12 gadiem
Sanāk atkārtoties no iepriekšējā raksta, bet nedaudz no MU transfēru vēstures: Rūnijs 18 gadi mio 36.5 mio (tolaik rekords spēlētājiem jaunākiem par 20), Andersons 19 gadi 30 mio; Nani 20 gadi 25,5 mio...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-08-09 14:06, pirms 12 gadiem
Come on. United gadiem domīnēja transfēru tirgū (gan Anglijā,gan Eiropā) hipokrāti.

  -3 [+] [-]

, 2012-08-09 14:09, pirms 12 gadiem
PSG perfekts sastāvs, lai pirmajā tikšanās spēlē ČL ar kādu no Bundeslīgas klubiem pagrūstu!

  -1 [+] [-]

, 2012-08-09 14:32, pirms 12 gadiem
chelseachamps rakstīja: Come on. United gadiem domīnēja transfēru tirgū (gan Anglijā,gan Eiropā) hipokrāti.
kā tieši tad izpaudās tā dominēšana?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-08-09 14:36, pirms 12 gadiem
nerevar rakstīja: kā tieši tad izpaudās tā dominēšana?
rekordi pēc rekordiem, summas ko citi nevarēja samaksāt United bija pa kabatai, tas gan vairāk tikai uz Angliju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-08-09 14:44, pirms 12 gadiem
un tas saucas - pasaule grimst smagā finanšu krīzē... protams, par labu spēlētāju ir jāmaksā lielu naudu, bet tas, kas pēdējos gados notiek, ir pilnīgs nonsenss! ja vēl pieskaita klāt spēlētāju honorārus, tad nav jābrīnās, ka lielākā daļa pasaules dzīvo pilnīgā nabadzībā un iznīcībā, kamēr maza daļiņa iedzīvotāju ar naudu slauka pakaļu!

     [+] [-]

, 2012-08-09 14:51, pirms 12 gadiem
Max. cena, kuru būtu vērts maksāt par Lukasu ir robežās no 25-30 milj. £. Jebkāda veida lielāks piedāvājums ir neprāts. Lai arī kā gribēu redzēt Lukasu ''MU'' rindās, bet ne par tādu cenu.

     [+] [-]

, 2012-08-09 14:55, pirms 12 gadiem
chelseachamps rakstīja: rekordi pēc rekordiem, summas ko citi nevarēja samaksāt United bija pa kabatai, tas gan vairāk tikai uz Angliju.
Bija jau protams tā. Pirka par milzīgām summām spēlētājus. Vienīgi var piebilst, ka tie pirkumi bija par naudu ko pats klubs katru gadu nopelnija + vel samaksāja akcionāriem lielas dividendes. Bet ko nu vairs tādus laikus atcerēties, jādzīvo tādos apstākļos kādi šobrīd futbolā pastāv.

     [+] [-]

, 2012-08-09 15:12, pirms 12 gadiem
Es nesaprotu kā domāja tas Santos prezidents??
Laikam viņš domā ka Neymars spēlēs Santos visu mūžu!!
Domāju šī gada ziemas transferos Neymars nonāks Barsā!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-09 15:37, pirms 12 gadiem
football-mag rakstīja: Muļķīgi te piesaukt kaut kādu morāli. Vienmēr ir bijuši tādi, kas peldas naudā un tādi, kas mirst badā. Eiropa ir krīzē, neredzu nekādu ļaunumu tajā, ja ieplūst nauda no Persijas līča bagātniekiem. Turklāt, tās summas nedaudz aug, jo naudas vērtība arī pamazām krītas.
protams, ka pasauli jau neizmainīsi, bet nelaime tāda, ka šī plaisa starp nabaigiem un bagātajiem kļūst arvien platāka un platāka un šā brīža tendences rāda, ka laikam ejot pār visu pasauli faktiski valdīs maza saujiņa cilvēku. protams, kkādā mērā tas ir jau tagad, taču domājams, tuvākā vai tālākā nākotnē tas būs pilnīgi izteikti.
kas attiecas uz Persijas līča naudas ieplūšanu Eiropā, tad nebūsim naivi - šī te nauda nekādā veidā nesilda/īs Eiropas ekonomiku un neļaus uz krīzes robežas esošajām valstīm(tai pašai Itālijai vai Spānijai) izbēgt no problēmām, jo grozi kā gribi, to naudu atkal apēd citi klubu transfēri un spēlētāju prātam neaptveramie honorāri... pārsvarā visas lielās naudas aiziet uz Dienvidameriku, kur to smuki savā starpā sadala lielie narkobaroni un pārējie oligarhi... un vēl - arābi jau var dižoties un mētāt piķi šurpu turpu, bet var pienākt brīdis, kad visai pārējai pasaulei, galvenokārt, ASV un Eiropai būs jāručī ārā arābu melnās pakaļas.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-09 16:26, pirms 12 gadiem
"Eiropas futbola apstākļos Eiropai nekvalificējas, uzvarot līgu vai izcīnot otro vietu - to var dabūt tikai ar ielūgumu."

KKKKKKKKKKKKKKoooo?

     [+] [-]

, 2012-08-09 17:50, pirms 12 gadiem
Slepkava rakstīja: "Eiropas futbola apstākļos Eiropai nekvalificējas, uzvarot līgu vai izcīnot otro vietu - to var dabūt tikai ar ielūgumu."

KKKKKKKKKKKKKKoooo?
Google tulkotājs.

     [+] [-]

, 2012-08-09 18:35, pirms 12 gadiem
driks rakstīja: Google tulkotājs.
Jā, tas saucās, galvenais pareizi pēc latviešu gramatikas uzrakstīt visādus dāņu, ķīniešu u.c. uzvārdus tā, lai neviens cits neko nesaprot! Tas jau nekas, ka tajā pašā laikā tekstus raksta kā pagadās!

     [+] [-]

, 2012-08-10 02:17, pirms 12 gadiem
nu ļoti ceru,ka Platini reiz ieviesīs savus noteikumus,jo šitie transfēri jau palikuši nenormāli,futbols ir palicis par Arābu miljardieru un Krievu oligarhu spēļu laukumu,izredzēm kaut ko uzvarēt vairs nav nekāda sakara ar sportisko pusi,bet gan ar to kam lielāka nauda,kaut reizi esat redzējuši,ka piemēram CL uzvarētājs pirms sezonas transfēros iztērē pāri par 100miljoniem un vēl pasakiet ka tai komandai bija sastāvs kas bija to pelnījis,nevis tikai veiksme

     [+] [-]

, 2012-08-10 08:20, pirms 12 gadiem
ABa rakstīja: Bija jau protams tā. Pirka par milzīgām summām spēlētājus. Vienīgi var piebilst, ka tie pirkumi bija par naudu ko pats klubs katru gadu nopelnija + vel samaksāja akcionāriem lielas dividendes. Bet ko nu vairs tādus laikus atcerēties, jādzīvo tādos apstākļos kādi šobrīd futbolā pastāv.
Tas viss būtu pieņemami, ja vien netiktu piemirsts tas, ka jūs tur virsotnē nonācāt, sasniedzot vienu britu transfēru rekordu pēc otra vēl 90-o gadu sākumā.
Kamēr pats sers varēja sastāvu būstot tā, ka citi tikai noskatās, tikmēr viss bija labi, bet tagad, kad parādījusies arābu nauda, vaimanā, ka futbols sajucis prātā.

     [+] [-]

, 2012-08-10 09:17, pirms 12 gadiem
march_2k rakstīja: Tas viss būtu pieņemami, ja vien netiktu piemirsts tas, ka jūs tur virsotnē nonācāt, sasniedzot vienu britu transfēru rekordu pēc otra vēl 90-o gadu sākumā.
Kamēr pats sers varēja sastāvu būstot tā, ka citi tikai noskatās, tikmēr viss bija labi, bet tagad, kad parādījusies arābu nauda, vaimanā, ka futbols sajucis prātā.
Nu, ja runājam par vaimanāšanu, tad Vengera kungs vaimanā par trakumiem naudas lietās futbolā ne mazāk kā SAF! Cerams piemērus nevajag meklēt
Bet ja runājam par 90to gadu sākumu, tad protams jā, MU pirka spēlētājus, jo bija bagātākais futbola klubs Anglijā. Pirka tieši tos spēlētājus, kuri bija vajadzīgi konkrētās pozīcijas pastiprināšanai. Neatceros nekādu iepirkšanos vairumā, bet viens ļoti labs, kaut arī dārgs spēlētājs vasaras transfēru logā manuprāt ir ļoti normāla parādība lai uzturētu top kluba izaugsmi. Tāpat MU savu virsotni sasniedza tad, kad tieši savu audzēkņu kompānija bija sasniegusi augstāko līmeni. Neviens jau nesaka, ka klubi vairs nedrīkst iepirkties. Tas pats Vengers tak Arsenal augstāko līmeni sasniedza ar sastāvu, kurā spēlēja augstākais 2-3 angļu spēlētāji, ne?

  +2 [+] [-]

, 2012-08-10 09:31, pirms 12 gadiem
Man šķiet, jāatgādina šis tas no vēstures.
In May 1988, Hughes returned to Manchester United, now managed by Alex Ferguson, for a then club record of £1.8 million.

He (Gary Pallister) moved to Manchester United on 29 August 1989 for £2.3 million. It was the national record for a defender at the time, as well as being the highest fee between British clubs and the second highest fee to be paid by a British club

1993
However, on the day before the paperwork was due to be signed, Manchester United manager Alex Ferguson phoned Keane and asked whether he would like to join them instead of Blackburn. He was persuaded to cancel his agreement with Blackburn, and within two weeks he had signed for Manchester United for £3.75 million, a British transfer record at the time.

Šis viss bija pirms pirmā līgas titula. Pēc tam viss attīstījās teju vai ģeometriskā progresijā.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-10 09:31, pirms 12 gadiem
1994
Just before the start of the 1994-95 season, the English transfer record was broken when Blackburn Rovers paid £5 million for 21-year-old Norwich City striker Chris Sutton. But that record was broken again in January when Manchester United paid £6 million for Newcastle United's Andy Cole

1997 Henning Berg
His versatility (he was also a competent centre-back) and consistent performances earned him a move to Manchester United in 1997 for a fee of £5 million - at the time the joint highest fee ever paid for a defender by a British club.

1998
In 1998, Stam became the then most expensive Dutch football player in history and the most expensive defender in history, when Manchester United bought him for £10.6 million.

The list of Ferguson’s five record-breaking signings – Roy Keane, Andy Cole, Ruud Van Nistelrooy, Juan Sebastian Veron and Rio Ferdinand – does not include other very expensive deals, like those involving Mark Hughes, Gary Pallister, Dwight Yorke and Wayne Rooney, each of whom cost 85-95 per cent of the record fee of the day.

     [+] [-]

, 2012-08-10 09:36, pirms 12 gadiem
Es nesaku, ka pirkt būtu slikti utt. Fledglings, protams bija sava loma, un protams, sers ir izcils treneris, bet tikpat labi jūs līdz saviem sasniegumiem aizpirkāties - kas zina, kur būtu bez visiem tiem pirkumiem.
Un mans komentārs ir tieši par to - ne jau Vengers, bet sers ir N reizes pārspējis dažādus transfēru rekordus. Tagad seram sūdzēties par to, ka tirgū ir ienācis kāds cits un viņu ir pārbidojis, ir vienkārši liekulīgi, ja pēc maniem piemēriem nesaskati situācijā ironiju, tad tālāk vairs nav ko apspriest, jo viss ir tik acīmredzami, ka skaidrākus piemērus vairs neatrast.

     [+] [-]

, 2012-08-10 10:07, pirms 12 gadiem
Nu tur jau vispār nav īpaši ko apspriest. Es nevienā brīdī neesmu teicis, ka MU nav veikuši milzīgus transfērus. Tos piemērus varēji nelikt, tāpat viņus gandrīz no galvas zinu. MU tajos laikos naudas ziņā Anglijā nebija konkurentu. Cik sanācis palasīt, tad lielie transfēri pārsvarā tika veikti ar mērķi, lai kļūtu konkurētspējīgi eiropā un ne tik daudz lai uzvarētu Anglijā. Viss ko es gribēju pateikt, ka United tolaik to naudu nopelnija paši kā futbola klubs. Es tomēr redzu tajā visā lielu atšķirību no šā brīža situācijas futbolā. Bet personīgi es nesūdzos, kā ir tā jādzīvo. Runā, ka nafta arī kaut kad beigšoties A tas, ka SAF sūdzās, nu ko darīt, kaut kas jau viņam ir jāstāsta presei un uz jautājumiem jāatbild. Lukasa līgums ar MU galu galā jau esot bijis izdrukāts. Protams ka ir cemme par tādu nocēlienu. Bet es par to īpaši nebēdāju, drīzāk pat esmu apmierināts. Var jau maksāt ja gribās par talantīgu jaunēkli 45m, bet ja vel aģentam samaksā 9m par neko, tad arī man sāk likties ka kaut kas ir aizgājis sviestā!

     [+] [-]

, 2012-08-10 10:37, pirms 12 gadiem
ABa,
sviestā tur viss, manuprāt, jau ir sen un ne jau ar šo gadījumu futbols "oficiāli" ir sajucis prātā.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-10 11:05, pirms 12 gadiem
march_2k rakstīja: ABa,
sviestā tur viss, manuprāt, jau ir sen un ne jau ar šo gadījumu futbols "oficiāli" ir sajucis prātā.
Protams ka ne. Tapēc arī pārāk nopietni neuztveru SAF "sūdzēšanos". Pa lielam jau nekas briesmīgi nāvējošs futbolam tādos transfēros nav, kamēr tie šeihi u.c. izredzētie tos klubus turpinās uzturēt. Bet ja pēkšņi kādam no viņiem apniks vai notiks kaut kas cits, kas apturēs milzīgo naudas investīciju tajos klubos, tad paši tie klubi arī būs pakaļā. Es vairs galīgi nemaz neticu tam FFP, tā ka nav ko čīkstēt un jāspēlē katram ar savām iespējām kādas tās ir. Un personīgi man nez kādēļ liekas, ka, piemēram, MU un Arsenal perspektīvas ilgtermiņā ir daudz saulainākas nekā šiem jaunizceptajiem miljardieru klubiem...

  -1 [+] [-]

, 2012-08-10 11:53, pirms 12 gadiem
Vai neatgādināsi man cik šobrīd ir MU parāds? Turklāt pat pēc IPO biržā saņemto naudu (par 10% kluba akciju) īpašnieki ne visu novirzīs parāda dzēšanai (dēļ šī, starp citu, lielākais MU fanu klubs pieteica boikotu un vairs nepirks kluba oficiālo simboliku, lai nedotu savu naudu šī brīža kluba īpašniekiem). Gleizeri šobrīd izsūc MU cik vien iespējams. Turpretī Mansurs City ieguldītos miljonus vienkārši noraksta kā zaudējumus tos visus finansējot pats. Turklāt viņš uzlabo Mančeteras infrastruktūtu, būvējot jauno akadēmiju un labiekārtojot teritoriju tai apkārt. Kamēr Gleizeri vienkārši piepelnās uz MU un to deklarēto 600 mio fanu rēķina.
ABa rakstīja: Un personīgi man nez kādēļ liekas, ka, piemēram, MU un Arsenal perspektīvas ilgtermiņā ir daudz saulainākas nekā šiem jaunizceptajiem miljardieru klubiem...

  -1 [+] [-]

, 2012-08-10 13:01, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Vai neatgādināsi man cik šobrīd ir MU parāds? Turklāt pat pēc IPO biržā saņemto naudu (par 10% kluba akciju) īpašnieki ne visu novirzīs parāda dzēšanai (dēļ šī, starp citu, lielākais MU fanu klubs pieteica boikotu un vairs nepirks kluba oficiālo simboliku, lai nedotu savu naudu šī brīža kluba īpašniekiem). Gleizeri šobrīd izsūc MU cik vien iespējams. Turpretī Mansurs City ieguldītos miljonus vienkārši noraksta kā zaudējumus tos visus finansējot pats. Turklāt viņš uzlabo Mančeteras infrastruktūtu, būvējot jauno akadēmiju un labiekārtojot teritoriju tai apkārt. Kamēr Gleizeri vienkārši piepelnās uz MU un to deklarēto 600 mio fanu rēķina.
Jā, varu atgādināt ja vajag! Tagad ir kaut kas ap 400 miljoniem, pirms 2-3 gadiem bija ap 750 miljoniem! Viss ir kārtībā ar parādu, regulāri samazinās, bet kluba vērtība turpina daudz ātrākiem soļiem augt! Runājot par kluba izsūkšanu, tad šogad Gleizeri (jeb klubs) ieguldija 25 miljonus treniņu bāzes uzlabošanai. Tas ka īpašnieki kaut ko paņem sev, es tajā neko kriminālu nesaskatu. Gleizeri, atšķirībā no šeihiem, kam nekas nav bijis jādara kopš dzimšanas bet nauda tāpat visu laiku gāžas kontā, biznesa lietas pieprot. Viņi jau nu darīs visu iespējamo, lai 2,3 miljardu vērtais īpašums turpinātu augt vērtībā! Tā kā stresa nav, bet fanu klubam diez vai ir baigi lielā izpratne par biznesu. Protams es būtu gribējis, lai MU joprojām atrastos vairāku lielu akcionāru rokās, kā tas bija vecajos labajos laikos. Bet nevar noliegt, ka ar Gleizeru ierašanos, klubs kā bizness un tā vērtība ir augusi vājprātīgā ātrumā!

     [+] [-]

, 2012-08-10 13:43, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Vai neatgādināsi man cik šobrīd ir MU parāds? Turklāt pat pēc IPO biržā saņemto naudu (par 10% kluba akciju) īpašnieki ne visu novirzīs parāda dzēšanai (dēļ šī, starp citu, lielākais MU fanu klubs pieteica boikotu un vairs nepirks kluba oficiālo simboliku, lai nedotu savu naudu šī brīža kluba īpašniekiem). Gleizeri šobrīd izsūc MU cik vien iespējams. Turpretī Mansurs City ieguldītos miljonus vienkārši noraksta kā zaudējumus tos visus finansējot pats. Turklāt viņš uzlabo Mančeteras infrastruktūtu, būvējot jauno akadēmiju un labiekārtojot teritoriju tai apkārt. Kamēr Gleizeri vienkārši piepelnās uz MU un to deklarēto 600 mio fanu rēķina.
United parādos neiebrauca maksājot milzu summas transfēriem, tas ir uz īpašnieku sirdsapziņas, par ko arī viņi nesaskaras ar atbalstu no kluba fanu bāzes.
Un kāds sakars, ko tas šeihs dara pilsētas labā, viņi pārsātina transfēra tirgus cenas un bojā ne tikai infrastruktūru, bet arī pašu spēli.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-10 14:45, pirms 12 gadiem
Gleizeri ir tipiski prasti finansu spekulanti, cilvēki dēļ kādiem visa pasaule šobrīd cieš no krīzes. Tava izpratne par AAE iekārtu un tajā valdošās ģimenes pienākumiem ir ļoti komunistiska. Cik daudz Tu zini par arābu valstu iekārtām? AAE valdošās ģimenes pārstāvim ir jāstrādā daudz vairāk nekā jebkurā citā valstī, protams viņam ir pieejami milzu finanšu resursi, bet kādas Tev ir tiesības nosodīt citas valsts izvēlēto pārvaldības modeli?
ABa rakstīja: Gleizeri, atšķirībā no šeihiem, kam nekas nav bijis jādara kopš dzimšanas bet nauda tāpat visu laiku gāžas kontā, biznesa lietas pieprot.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-10 14:49, pirms 12 gadiem
Tāds sakars, ka viņš dod reālu labumu pilsētai, jo visa tā nauda, kas tiek ieguldīta paliek pilsētā. Un parasti kluba līdzjutējam ir būtiski, kas notiek ar pilsētu, kuru pārstāv klubs. Bet es saprotu tavu neizpratni, MU stadions pat neatrodas Mančesterā
Attiecībā uz transfēriem, paskaties komentāros augstāk piemērus par MU transfēriem pāris gadus atpakaļ.
tempijs rakstīja: Un kāds sakars, ko tas šeihs dara pilsētas labā, viņi pārsātina transfēra tirgus cenas un bojā ne tikai infrastruktūru, bet arī pašu spēli.

     [+] [-]

, 2012-08-10 15:06, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Gleizeri ir tipiski prasti finansu spekulanti, cilvēki dēļ kādiem visa pasaule šobrīd cieš no krīzes. Tava izpratne par AAE iekārtu un tajā valdošās ģimenes pienākumiem ir ļoti komunistiska. Cik daudz Tu zini par arābu valstu iekārtām? AAE valdošās ģimenes pārstāvim ir jāstrādā daudz vairāk nekā jebkurā citā valstī, protams viņam ir pieejami milzu finanšu resursi, bet kādas Tev ir tiesības nosodīt citas valsts izvēlēto pārvaldības modeli?
Johaidī, kur tu izlasīji ka es nosodu kaut kādas tur valsts izvēlēto pārvaldības modeli?!? Tu joprojām turpini lasīt to ko pašam gribās izlasīt? Nu droši vien, ka tajā AAE valdošo ģimeņu pārstāvjiem ir pienākums attīstīt Mančestras infrastruktūru Tāda sajūta, ka City līdzjutēji lēnām pievēršas musulmaņu ticībai. Un vari nemaz neturpināt lētos jociņus par MU stadionu, kurš neatrodas Mančestrā. OldTrafford stadions atšķirībā no City, regulāri savāc tik daudz skatītājus, kādi City pat sapņos nerādās!

     [+] [-]

, 2012-08-10 15:42, pirms 12 gadiem
Kas Tev ir pret musulmaņu ticību? Vai esi pret ticības brīvību?
Tas nav lēts jociņš, bet fakts, kas parāda kluba piederību pilsētai, vari aizdomāties arī par nodokļu sekām (kura pašvaldība gūst labumus no MU spēlēm).
Etihad uz šo sezonu būs pilns visās mājas spēlēs. Sezonas abonementi tika izķerti rekorda ātrumā. Tā, ka tas savāc maksimāli iespējamo skaitu. Tas, ka OT ir ietilpīgāks ir skaidrs, līdz ar to kopējā apmeklētība ir lielāka.
ABa rakstīja: Tāda sajūta, ka City līdzjutēji lēnām pievēršas musulmaņu ticībai. Un vari nemaz neturpināt lētos jociņus par MU stadionu, kurš neatrodas Mančestrā. OldTrafford stadions atšķirībā no City, regulāri savāc tik daudz skatītājus, kādi City pat sapņos nerādās!

     [+] [-]

, 2012-08-10 16:03, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Kas Tev ir pret musulmaņu ticību? Vai esi pret ticības brīvību?
Tas nav lēts jociņš, bet fakts, kas parāda kluba piederību pilsētai, vari aizdomāties arī par nodokļu sekām (kura pašvaldība gūst labumus no MU spēlēm).
Etihad uz šo sezonu būs pilns visās mājas spēlēs. Sezonas abonementi tika izķerti rekorda ātrumā. Tā, ka tas savāc maksimāli iespējamo skaitu. Tas, ka OT ir ietilpīgāks ir skaidrs, līdz ar to kopējā apmeklētība ir lielāka.
Nē, man nav nekas pret ticības brīvību, ticat kam gribat. Es protams ļoti labi saprotu kapēc City fani tagad arābu šeihus ieceļ svēto kārtā, izstudē visu AAE pārvaldes kārtību un pat izpēta ka tie miljardieri izrādās visu laiku ir ļoti smagi strādājuši Man nav nekādas pretenzijas pret to, tikai nevajag censties to iestāstīt man! Respektīvi - stāstīt briesmu lietas par šausmīgajiem finanšu spekulantiem, kas noved pasauli krīzē un arābu šeihiem, kas pasauli izglābs. Skaidrs, ka City klubam tas šeihs nācis kā laimīgs glābējs, un re kā, arī stadionu tagad regulāri aizpildīsiet

Un es jau šķiet vairākas reizes Tev teicu, ka esmu ļoti tālu no Mančesteras, līdz ar to mani pilnīgi nemaz neinteresē kurš kuram tur maksā nodokļus utt. Tieši tāpat kā esmu ļoti tālu no tā, ka varētu sākt ienīst City, Pool vai citus klubus un līdzjutējus, kā tas notiek tur! Tagad jūs te sākat stāstīt visur apkārt, ka City redz esot īstais pilsētas klubs un vel visādus brīnumus, lai kaut ko pierādītu! Bet reāli tas interesē tikai tiem kas tur dzīvo uz vietas! Man tāpat tie abi klubi ir un būs no Mančesteras.
1 2 41 komentārs