Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Marseļas "Olympique" pārsteidzoši zaudē "Caen"

Agris Suveizda

Marseļas "Olympique" pārsteidzoši zaudē "Caen"
"Caen" līksmo pēc vārtu guvuma
Foto: AFP/Scanpix

Ar deviņām spēlēm sākusies kārtējā Francijas futbola čempionāta sezona. Jau pirmajā mačā paklupa pašreizējā čempione Marseļas "Olympique", kas ar 1:2 piekāpās "Caen". Punktus zaudēja arī Lionas "Olympique", kas spēlēja pa nullēm ar "Monaco".

Līgas jaunpienācēja šokē Francijas čempionus

Marseļā savā starpā tikās Francijas čempionvienība Marseļas "Olympique" un "Caen, kas pagājušajā sezonā uzvarēja "Ligue 2". Mājiniekiem trūka diskvalificētā uzbrucēja Brandau, savukārt aizsardzībā iztrūka savainotā Suleimana Diavaras un argentīnieša Gabriela Hainces, kurš nav savā labākajā sportiskajā formā.

Laukumā nebūt nevarēja manīt, ka savā starpā tiekas komandas ar tik atšķirīgiem mērķiem - kamēr marseļieši lūkos nosargāt titulu, "Caen" centīsies nosargāt vietu līgā. Pieticīgie viesi itin solīdi aizvadīja pirmo puslaiku, un brīžiem marseļiešiem klāt stāvēja arī veiksme - puslaika vidusdaļā Johans Mollo norībināja vārtu stabu. Ko neizdevās paveikt pirmajās 45 minūtēs, to izdevās paveikt otrā puslaika sākumā, kad Francijas izlases vārtsargs Stevs Mandanda kļūdījās pēc Nikolā Seuba sitiena no distances. Mājinieki izlīdzinājumu panāca 77.minūtē, kad vārtus nokārtoja divi uz maiņu iznākušie spēlētāji Hatems ben Arfa (viņam tā, ļoti iespējams, bija pēdējā spēle klubā) un Mamadū Samasa (arī viņš drīzumā varētu pamest Marseļu). Jau pēc pavisam īsa brīža lielisku iespēju neizmantoja Mamadū Niangs, bet 86.minūtē viesi šokējoši atkal izvirzījās vadībā, kad pēc centrējuma precīzs bija Jusefs Al Arabi. Mandanda bumbu aizsniedza, tomēr glābt nespēja. Jau pašā spēles izskaņā savu meistarību demonstrēt nācās arī "Caen" vārtsargam, tomēr viesi spēja nosargāt uzvaru - 2:1.

Lionas "Olympique" zaudē punktus pret "Monaco"

Lionas "Olympique" savā laukumā uzņēma "Monaco" vienību. Lioniešiem palīdzēt nevarēja uzbrukuma līderis Lisandro Lopess, kā arī pamatsastāva labās malas aizsargs Antonijs Reveijērs, savukārt Žeremijs Tulalāns iekārtojās aizsardzības centrā, kur acīmredzot darbosies arī turpmāk. Viesiem vēl spēlēt nevarēja jaunieguvums uzbrukumā Djemersi Mbokani, rezervē palika arī viens no aizsardzības balstiem Sebastjans Pugrenjē, bet laukumā neizgāja arī Urugvajas izlases pussargs Djēgo Peress.

Pirmajās 20 minūtēs nedaudz negaidīti pārsvars piederēja viesiem, tomēr līdz pirmajai vārtu gūšanas iespējai bija jāgaida 18 minūtes. Pēc centrējuma ar galvu labi sita korejietis Čujuns Paks, tomēr mājiniekus glāba Ugo Loriss, kurš teicami nospēlēja arī brīdi vēlāk, atvairot Petera Hansona sitienu. "Lyon" pamazām pārņēma iniciatīvu un arvien biežāk apdraudēja pretinieku vārtus. Diezgan neredzams bija izvirzītais uzbrucējs Bafetimbi Gomiss, un pirmajās 45 minūtēs lionieši neko vairāk par Edersona un Krisa tālsitieniem neizveidoja.

Jau otrā puslaika septītajā minūtē mājinieki pavirši nospēlēja laukuma vidū, "Monaco" izgāja divi pret vienu aizsargu, tomēr pēc Daniela Nikulaes sitiena glāba Loriss. "Lyon" atkal pārtvēra iniciatīvu, un 66.minūtē pēc Mišela Bastuša sitiena no 20 metriem glābt nācās Stefanam Rufjē. Pēc piecām minūtēm lielisku reakciju atkal nodemonstrēja Loriss, izvelkot bumbu, kas lidoja zem vārtu pārliktņa. Lai arī lionieši ārkārtīgi centās gūt vārtus, tuvāk tam bija viesi, kas izveidoja vēl pāris bīstamus uzbrukumus. Tomēr lioniešiem bija lieliska iespēja jau kompensācijas laika pēdējā minūtē izraut uzvaru, taču Žeremija Pjē sitienu no soda laukuma iekšienes atvairīja Rufjē. Mačs noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Žinjaks sezonu sāk ar savainojumu

"PSG" savā laukumā uzņēma "St.-Etienne" vienību. Iepriekšējā sezonā sentetjēniešiem lielas problēmas sagādāja aizsardzība, taču starpsezonā tā tika pastiprināta ar trim futbolistiem, kas debitēja jau pret "PSG",- Karlosu Bokanegru, Silvēnu Māršalu un Elvinu Ebondo. "PSG" vadībā izvirzījās jau ceturtajā minūtē, kad precīzi sita uzbrukuma līderis Mevluts Erdinčs. Puslaika beigu daļā viesi rezultātu izlīdzināja, tomēr jau līdz partraukumam mājinieki atguva vadību, kad bumba pēc Stefana Seseņona sitiena ielidoja vārtos. Vārtu guvums gan oficiāli tika ieskaitīts sentetjēniešu vārtsargam Žeremijam Žano. Punktu mačam pielika "PSG" jaunpienācējs Nenē.

Rennā savā starpā tikās divas potenciālās medaļu pretendentes "Rennes" un "Lille". Mājiniekiem rezervē palika uzbrukuma līderis Asamoā Gjans, par kuru šovasar Stambulas "Fenerbahce" esot piedāvājusi pat 16 miljonus eiro. "Rennes" 24.minūtē izvirzīja gvinejietis Ismaels Bangura, kurš pagājušajā sezonā nespēja attaisnot uz sevi liktās cerības. Tomēr trīs punktus mājinieki neguva, jo 62.minūtē precīzs bija Musa Sovs, kurš vēl iepriekšējā sezonā pārstāvēja "Rennes" krāsas. Tikmēr "Toulouse" savā laukumā ar 2:0 uzvarēja līgas jaunpienācēju "Brest", taču savainojumu guva tulūziešu uzbrukuma līderis Andrē Pjērs Žinjaks.

Ligue 1, 1.kārta

Auxerre - Lorient 2:2 (1:1) (Pedreti 19', Letaleks 57' - Diarā 7', Mvuemba 67')
Lens - Nancy 1:2 (0:1) (Maulida 72' - Ferē 27', Berengērs 83')
Lyon - Monaco 0:0
Marseille - Caen 1:2 (0:0) (Samasa 77' - Seubs 52', Al Arabi 86')
Nice - Valenciennes 0:0
PSG - St.-Etienne 3:1 (2:1) (Erdinčs 4', Žano 41' (s.v.), Nenē 83' - Pajē 39')
Rennes - Lille 1:1 (1:0) (Bangura 24' - Sovs 62')
Sochaux - Arles-Avignon 2:1 (1:1) (Butēns 17', Fatī 54' - Dža Džedže 10')
Toulouse - Brest 2:0 (1:0) (Brātens 36', Makadu 85' (11m))

Izmantotie resursi:
French Football League : Ligue 1 , Ligue 2 ,...

  +3 [+] [-]

, 2010-08-08 00:12, pirms 14 gadiem
1.23 pret 14.00

  +6 [+] [-]

, 2010-08-08 00:14, pirms 14 gadiem
manuprāt daudzi TOTo spēlētāji arī būs ne vienu vien reizi apbružājušies uz šitā līgas likmēm .. es ta to4
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-08-08 00:23, pirms 14 gadiem
Sezonas sākums TOP līgās ar šiem negaidītajiem favorītu zaudējumiem vairs nepārsteidz. Ar laiku viss nostāsies savās vietās.

PSG - nu varbūt šī būs tā īstā sezona trešajam titulam?

  -2 [+] [-]

, 2010-08-08 00:38, pirms 14 gadiem
taadam virsrakstam nevareeju paiet garaam ielaagojiet toto speelmanji - nekad un nekaados apstaakljos nelieciet uz Marselju.

  +3 [+] [-]

, 2010-08-08 00:46, pirms 14 gadiem
Visa sezona vēl priekšā
šī spēle tik pat kā neko neizmaina :d

  +1 [+] [-]

, 2010-08-08 00:49, pirms 14 gadiem
Eminger rakstīja: Visa sezona vēl priekšā
šī spēle tik pat kā neko neizmaina :d
labs
Slēpts komentārs: fakucis

  +1 [+] [-]

, 2010-08-08 02:42, pirms 14 gadiem
Vienkārši briesmīgs sākums OM! Bet jo labāk "Lyon", kura gan arī paguva zaudēt punktus.

  +4 [+] [-]

, 2010-08-08 09:48, pirms 14 gadiem
Nez kas tur pārsteidzošs, tā ir Francija, tur visādi brīnumi notiek ! Diezgan bieži uzvar komandas ar koeficientiem virs 10 !

     [+] [-]

, 2010-08-08 10:21, pirms 14 gadiem
aj, mani favorīti Arles Aviņjõõn pakāsa

  +3 [+] [-]

, 2010-08-08 11:16, pirms 14 gadiem
Marseļas spēli skatījos netā. Drausmīgas kļūdas aizsardzībā un uzbrukumā joprojām trūkst vēl kāda laba uzbrucēja,Niangs viens neko nevar izdarīt. Un vēl,kā Lučo iemanījās neiesist,nesaprotu. Žēl.