Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Eseriks nožēlo briesmīgo izklupienu, Klemānam jāizlaiž vismaz 5-6 mēneši

Agris Suveizda

Eseriks nožēlo briesmīgo izklupienu, Klemānam jāizlaiž vismaz 5-6 mēneši
Spēlētāji šokā par Žeremija Klemāna savainojumu
Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola kluba "St.-Etienne" pussargs Žeremijs Klemāns pēc nedēļas nogalē gūtā nopietnā savainojuma (vaļējs potītes lūzums) būs spiests izlaist no pieciem līdz sešiem mēnešiem - ja nebūs nekādu komplikāciju. Tikmēr viņa pāridarītājs Valentēns Eseriks uzreiz pēc mača vēlējās noskaidrot Klemāna telefona numuru un vēlāk viņam arī atvainojās. Sarunā ar L'Equipe "Nice" spēlētājs atzina, ka ļoti nožēlo izdarīto un ka viņam sezona, visticamāk, jau ir beigusies.

"Žeremijs Klemāns nakti no sestdienas uz svētdienu pavadīja slimnīcā. Operācija noritēja labi. Klemāns slimnīcā paliks vēl vienu nedēļu. Ja nebūs komplikāciju, viņa atgriešanās tiek lēsta pēc pieciem vai sešiem mēnešiem," teikts kluba paziņojumā. "ASSE [AS Saint-Étienne] vadība un visi darbinieki ir šokā pēc Klemāna briesmīgā savainojuma un vēl viņam ātru atlabšanu. Žeremija Klemāna vārdā ASSE vēlas pateikties līdzjutējiem, vadībai, spēlētājiem un žurnālistiem par pausto atbalstu."

"Joprojām jūtos vainīgs par notikušo. Man nebija nekādu tiesību [veikt tādu izklupienu] un varu tikai vēlreiz atvainoties par savainošanu," sarunā laikrakstam L'Equipe sacīja Eseriks. "Centos saprast [savu rīcību], taču neatradu izskaidrojumu. Bet viss ir beidzies. Vairs neskatos [video]. Tas ir pārāk grūti - epizode mani vajā. Kopš sestdienas man joprojām ir atmiņas uzplaiksnījumi, kuros redzu Klemāna potīti pilnīgi taisnā leņķī."

"Biju šokēts. Man griezās galva un sāpēja sirds," Eseriks turpināja. "Klemāns man teica, ka operācija noritēja labi un ka viņam būs jāizlaiž vairāki mēneši.Viņš noteikti ir dusmīgs uz mani, bet tas ir normāli. Runāju ar viņa tēvu, kurš teica, lai neklausos, kas par mani tiek teikts [publiskajā telpā]. Francijas čempionātā vēl atlikušas 11 spēles, un domāju, ka mana sezona jau ir praktiski beigusies. Bet pieļāvu kļūdu, un man tas [sods] ir jāpieņem."

Atgādinām, ka Eiseriks iepriekšējā Francijas futbola čempionāta spēlē ar briesmīgu izklupienu savainoja Žeremiju Klemānu, kurš nekavējoties tika nogādāts uz operāciju galda. Eseriks, protams, tika noraidīts, un viņam draud nopietna diskvalifikācija - Francijā jau ir bijuši precedenti, kad par tamlīdzīgiem pārkāpumiem ir piespriesta desmit un vairāk spēļu liela diskvalifikācija. "St.-Etienne" pārkāpuma brīdī bija vadībā ar 1:0 un beigās tiešos pretiniekus par Eirokausu ceļazīmēm sagrāva ar 4:0.

Nepilnus 29 gadus vecais Klemāns šosezon bija aizvadījis 26 no 27 "Ligue 1" spēlēm un visas bija sācis pamatsastāvā. Centra pussargam šī ir tikai otrā sezona Les Verts rindās - Lionas "Olympique" audzēknis iepriekš četrarpus gadus pavadīja PSG sastāvā. Savukārt nepilnu 21 gadu vecais Eseriks kļuvis par vienu no lielākajiem "Nice" atklājumiem un janvārī kļuva par pilnvērtīgu kluba īpašumu ("Monaco" iekasēja divus miljonus eiro). Eseriks šosezon 24 mačos ir guvis piecus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli. Turnīra tabulā "St.-Etienne" ar 47 punktiem ieņem ceturto vietu, bet "Nice" ar 45 punktiem noslīdēja uz piekto pozīciju.

Izmantotie resursi:
ASSE : le site officiel
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-06 00:24, pirms 12 gadiem
Par tādu smagu traumu pēc izklupiena vainīgajam būtu jādod DSQ vismaz uz tādu pašu laiku, cik ilgi traumētais nespēs spēlēt, DSQ attiecinot tikai uz aktīvo sezonu, nevis starpsezonu periodiem

     [+] [-]

, 2013-03-06 10:40, pirms 12 gadiem
negribētu būt Eiserika vietā,puisim uz vienu epizodi aizvērās širmis un tāda šmuce sanāca,pašam ar kas līdzīgs ir sanācis,ar labiem draugiem spēlējām futeni,viens man vienreiz,otreiz apmudīja,uzvilkos un kā vienā epizodē nedomājot lēcu pēc bumbas,tā džeks pēc tam divas nedēļas kliboja un tas pret savu labāko draugu,veiksmi gan cietušajam,gan vainīgajam