Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

''Euro 2024'' pēc grupu turnīra labākais uzbrukums Vācijai, aizsardzība - Spānijai

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Euro 2024'' pēc grupu turnīra labākais uzbrukums Vācijai, aizsardzība - Spānijai
Ilkajs Gindoans un Toni Kross. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

LETA. 2024.gada Eiropas futbola čempionātā grupu turnīrā labāko uzbrukumu demonstrējuši mājinieki vācieši, kamēr labākā aizsardzība bijusi Spānijas izlasei, liecina sacensību rīkotāju apkopotā statistika.

Vācijas izlase trīs spēlēs guva visvairāk vārtu - astoņus, kamēr tuvākajai sekotājai Austrijai bija seši precīzi raidījumi.

Vācijas izlase izpildījusi arī visvairāk sitienus pa vārtiem (57) un vārtu rāmī (19), aiz sevis šajos atstājot attiecīgi Portugāli (54) un Beļģiju ar Čehiju (pa 18).

Mājinieki vācieši trīs spēlēs vidēji visvairāk kontrolējuši arī bumbu (64,3%) un atdevuši visvairāk precīzu piespēļu (93%). Arī portugāļi bumbu savos mačos kontrolējuši 64,3%, kamēr precīzajās piespēlēs viņiem dalītā otrā vieta ar Anglijas un Spānijas izlases spēlētājiem.

Tikmēr Spānijas izlase trīs apakšgrupas spēlēs savos vārtos neielaida nevienu bumbu, aiz sevis atstājot Ffanciju, Angliju un Beļģiju ar divām "sausajām" spēlēm.

Visbiežāk noteikumus pārkāpuši austrieši - 49 reizes, kuriem ar 46 pārkāpumiem seko Spānija un Hrvātija. Savukārt visvairāk kartīšu par noteikumu pārkāpumiem sakrāja turki - 16 dzeltenās, kuriem ar 13 dzeltenajām un divām sarkanajām kartītēm sekoja čehi.

Labākais vārtu guvējs pagaidām Eiropas čempionātā ir Giorgijs Mikautadze no Gruzijas izlases, kurš izcēlies ar trim precīziem sitieniem, bet pa diviem vārtiem guvuši mājinieki Niklass Filkrugs un Džamals Muziala, rumānis Razvans Marins, Kodijs Gakpo no Nīderlandes un Ivans Šrancs no Slovākijas valstsvienības.

Visvairāk sitienus pa vārtiem trīs mačos izpildījis portugālis Krištianu Ronaldu (12), bet visvairāk atvairījumu vārtos veicis gruzīnu vārtsargs Giorgijs Mamardašvili (20).

Kā jau ziņots, Eiropas čempionāta astotdaļfinālā iekļuva Vācija, Itālija, Šveice, Spānija, Portugāle, Francija, Austrija, Nīderlande, Anglija, Dānija, Slovēnija Rumānija, Beļģija, Slovākija, Turcija un Gruzija.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās trešajā vietā finišējušās valstsvienības.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS