Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Grēviņš: "Man kā dīvāna ekspertam portugāļi ir visviltīgākās lapsas"

Emils Ozerinskis

"Lidl Arēnā" katrā EURO 2024 spēļu dienā Anatolijs Kreipāns aprunājas ar kādu sportam tuvāk vai tālāk stāvošu sabiedrībā zināmu personību. Otrdienas vakarā ekspertu studijā viesojās Toms Grēviņš, kurš pats sportošanai pievērsies vien pēdējos piecos gados, labdarības vārdā noskrienot arī 66 kilometrus. Pirmās atmiņas par futbolu radio personībai un dīdžejam ir no četru gadu vecuma, kad tēvs 1986. gada pasaules čempionātā esot jūsmojis par Maradonu.

Anatolijs Kreipāns un Toms Grēviņš savulaik kopā strādāja "Radio SWH", kur sporta žurnālistam nav bijušas šaubas, ka vakara sporta ziņu nolasīšanu varētu uzticēt arī jaunākajam kolēģim. Par iedziļināšanos sporta jomā Grēviņš atzina: "Tāda kārtīga sekošana sportam man sākās tajā brīdī, kad profesionāli sāku darīt radio. Tajā vasarā, kad debitēju "Radio SWH" - 2002. gadā, Serģis ar Rasmani ļoti labi brauca ar saviem blakusvāģiem. Jānis Šipkēvics man vienkārši saka: "Tā, Grēviņ! Svētdien esi ēterā, lūdzu, komentē. Sazvanīsies ar Tomasu Užānu, kurš tur ir uz vietas. Neder nekāds, tagad Tomasam vārds!" Prasu tagad čomiem, kas tie blakusvāģi tādi tagad ir. Mēģinu saprast, kas tas tāds tagad ir. Man ir licies svarīgi, ka, ja es kaut ko komentēju un cilvēkiem tas ir svarīgi, tad man tas ir jāsaprot. Tā es piemēram no nulles iemācījos tenisa noteikumus Gulbja un vēlāk Ostapenko dēļ."

Par komandām, kas vairāk simpatizē šajā Eiropas čempionātā vinila plašu kolekcionārs Grēviņš ieskicēja: "Man ļoti patīk kā spāņi spēlē. Man arī ļoti patīk kā portugāļi spēlē. Man kā dīvāna ekspertam portugāļi ir visviltīgākās lapsas. Viņi ar to slaveno čali - veco, slaveno septīto numuru... Viņi patiesībā visus apmāna. Visi uztraucās par šo čali, kamēr visi pārējie apkārt var izdarīt savus gājienus. Var redzēt, ka viņi ir trenējušies skriet."

Par labāko futbola dziesmu Anatolijs uzvedināja Grēviņu atminēties kā tapa dziesma no Latvijas futbola spožākās uzvaras pār Turciju 2003. gadā. Toms atklāja: "Salikām kopā ar Outcast "Hey Ya!". Precizēšu, ka ideja bija mana, bet izpildījums mana čoma Ivara, kurš baigi darbojās datorā. Man liekas, ka piedalījās vēl daži līdzmākslinieki. Tas grūtākais tajā 2004. gadā, Toļik, bija dabūt tavu balsi. To ierakstu es ilgi un dikti medīju, kā lai no televīzijas dabūju Latvijas - Turcijas spēles ierakstu. Vajag jau reālu balsi, lai to gabalu uztaisītu. Tad, kad mēs to kaseti dabūjām, nākamais bija reālā laikā to pārrakstīt. Tālāk uz lapas izanalizējām visus tavus komentārus un izrakstījām ārā labākos teikumus. Tad to lēnām sāku kombinēt. Pluss vēl bija jādabū tās dziesmas instrumentālā versija. Nu beidz! Tur bija baigā ņemšanās. Tad sasamplējām tos turkus, kas tur bļauj." Anatolija iestarpinājumam, ka šī dziesma esot gājusi pa topu augšgaliem, Grēviņš atteica: "Māris Rīmenis pēc tam ar "Štrombergu" dabūja vēl kārtīgāk. Tas gan biju es solo. Ļoti iespējams pie šī varētu arī kaut kādā veidā atgriezties. Tikai mums vajag to lielo notikumu."

Skaties sarunas ar Kreipānu no "Lidl Arēnas" katrā EURO 2024 spēļu dienā pirms vakara cīņas kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS