Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Dienas "Top3": poļu līdzjutējs aiz štangas, Polijas izlase aiz borta

Rolands Eliņš

Dienas "Top3": poļu līdzjutējs aiz štangas, Polijas izlase aiz borta
Foto: @xfreaktalk/X.com

Eiropas čempionāta grupu turnīrs pārsniedzis ekvatoru - vairāk nekā puse spēļu jau aizvadītas. Vakardienas lielajā spēlē Francija cīnījās neizšķirti pret Nīderlandi, kamēr pie svarīgām uzvarām tika Ukraina (2:1 pār Slovākiju) un Austrija (3:1 pār Poliju). Uz dienas notikumiem atskatāmies "Top3" veidolā.

Dienas vārti: Romāns Jaremčuks
"Euro 2024" finālturnīrā ir rezultatīvs sniegums un bijuši vairāki skaisti vārti ar tālsitieniem, un kategorijā "eleganta apspēlēšana vārtu priekšā" bija vairāk brīvas vietas. To nolēma izmantot ukraiņu futbolists Romāns Jaremčuks, kurš spēlē pret Slovākiju, 80. minūtē rezultātam esot 1:1, nodemonstrēja teicamu individuālo meistarību.

Viņš ar vienu pieskārienu skrējienā savaldīja no tālienes piespēlēto bumbu un ar otru pieskārienu to liegi raidīja garām slovāku vārtsargam. Vēl viens vērā ņemams kandidāts uz turnīra skaistāko vārtu guvumu.

Dienas izstāšanās: Polija
Polijas izlase kļuvusi par pirmo finālturnīra dalībnieci, kas vairs pat teorētiski nevar kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Vispirms Polija cienīgā mačā ar 1:2 zaudēja Nīderlandei, bet vakardien līdzvērtīgā mačā ar 1:3 piekāpās Austrijai, lai gan vēl otrā puslaika vidū rezultāts bija neizšķirts.

D apakšgrupā līdz ar to Nīderlandei un Francijai ir pa četriem punktiem, Austrijai trīs punkti, un Polija, pat ja pēdējā kārtā uzvarēs Franciju, tāpat paliks aiz Austrijas, jo zaudēja savstarpējā spēlē.

D grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Francija21101:04
2.Nīderlande21102:14
3.Austrija21013:23
4.Polija20022:50

Dienas problēma: poļu līdzjutēja sēdvieta
Polijas izlases zaudējums un vēlāk vakarā sekojošā garantija, ka augstāk par 4. vietu grupā neizdosies pacelties, poļu līdzjutējam Danielam gan bija tikai viena problēma. Viņš savos sociālajos tīklos publicēja attēlu no savas sēdvietas, kas Berlīnes olimpiskajā stadionā bija trāpījusies pavisam neveiksmīgā vietā - tieši aiz stadiona konstrukcijas, kas viņa redzeslokam aizsedza lielāko daļu laukuma. Viņš norādīja, ka šis skaistais skats viņam izmaksājis biļeti 60 eiro vērtībā.

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS