Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

"Euro 2024" dienas "Top3": neveiksminieks Lukaku un britu fana pamošanās

Rolands Eliņš

"Euro 2024" dienas "Top3": neveiksminieks Lukaku un britu fana pamošanās
Romelu Lukaku. Foto: Zumapress/Scanpix

Eiropas čempionāts futbolā ieskrējies pilnā ātrumā, un pirmdien tika aizvadīta finālturnīra ceturtā diena. Par pirmo patiešām lielo pārsteigumu parūpējās Slovākija, pieveicot Beļģiju (1:0), ar uzvaru izcēlās arī Rumānija, ar 3:0 pieveicot Ukrainu, kamēr Francija ar 1:0 tika galā ar Austriju. Uz dienas notikumiem atskatāmies pēc "Top3" formāta.

Dienas neveiksminieks: Romelu Lukaku
Protams, Slovākijas izlase uzvara pelnījusi cieņu un novērtējumu, taču būsim godīgi - šī uzvara nebūtu notikusi, ja Beļģijas uzbrucējam Romelu Lukaku nebūtu absolūta melnā diena. Viņam bija trīs lieliskas iespējas gūt vārtus ar sitieniem no tuvas distances, taču kaut kādā veidā bumba palika ārpus vārtiem. Divās citās situācijās Lukaku sitiens bija vārtos, un viņš jau paspēja nosvinēt vārtu guvumu, taču abās reizēs sekoja VAR iejaukšanās ar norādi, ka abi vārti tomēr nav gūti pēc noteikumiem - pirmajos Lukaku vārtos bija aizmugure, kamēr otrajos vārtos viņa komandas biedrs pirms piespēles veikšanas bija nospēlējis ar roku.

Lukaku Beļģijas izlases rindās 14 gadu garumā guvis 85 vārtus un mačā pret Slovākiju viņam pietika pietika iespēju, lai mierīgi noformētu pat "hat-trick". Taču beigās nekā.

Dienas satraukums: Kiljana Mbapē trauma
Francijas izlases kapteinis un lielākā zvaigzne Kiljans Mbapē spēlē pret Austriju cieta gaisa sadursmē, kad cīņā par bumbu ar seju trāpīja pa pretinieka plecu. Viņš pamatīgi noplūda ar asinīm, Francijas izlases baltajam kreklam kļūstot sarkanam, un spēli nevarēja turpināt. Francijas Futbola federācijas vadība apstiprinājusi, ka viņam ir lauzts deguns un ka šobrīd pastāv bažas par to, vai un kā Mbapē varēs turpināt turnīru. Tiek norādīts, ka viņam būs jāspēlē īpašā sejas maskā, taču Francijas izlases vadība pagaidām atsacījies medijiem izteikt prognozes, kad viņš atgriezīsies laukumā, norādot, ka Mbapē cietis visnotaļ pamatīgi.

Papildus visam tam Mbapē arī par šo epizodi saņēma dzelteno kartīti, jo, kad viņš nogāja malā no laukuma, maiņa vēl netika veikta un spēle turpinājās, Francijai esot mazākumā. Mbapē to atrisināja, atgriežoties laukumā bez galvenā tiesneša atļaujas, tādējādi liekot apturēt spēles gaitu, un par to saņēma brīdinājumu. Tiesa, diez vai tas bija Mbapē un Francijas satraukumu avotu augšgalā.

Dienas atvainošanās: Ukrainas vārtsargs Andrijs Ļunins
Rumānija spēlē pret Ukrainu, ko daudzi uzskatīja par potenciālo pārsteigumu autori šajā Eiropas čempionātā, nebija favorīte, taču triumfēja ar 3:0. Atbildību par šo iznākumu uzņēmās Ukrainas vārtsargs Andrijs Ļunins, pēc spēles medijiem sniedzot atvainošanos par savām kļūdām: "Atvainojos saviem komandas biedriem, manas kļūdas sarežģīja spēles gaitu. Šobrīd es varu pateikt tikai "piedodiet!" un saņemties nākamajā spēlē."

Bonusā: dienas fans
Anglijas izlase pret Serbiju spēlēja svētdienas vakarā Gelzenkirhenē un uzvarēja ar 1:0. Šo futbolu nevarēja nosaukt par pašu aizraujošāko, kāds vien iespējams, un vienam Anglijas fanam miegs izrādījās spēcīgāks par vēlmi redzēt futbolu. Sociālajos tīklos izplatījies video, kurā šis fans nofilmē sevi brīdi pēc pamošanās, kas, viņam par lielu pārsteigumu, notikusi jau pilnīgi tukšā stadionā pulksten četros no rīta.

     [+] [-]

, 2024-06-18 14:28, pirms nedēļas
Par fanu izskatās fake