Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Rumāņu kapteinis Stanču pēc graujošās uzvaras: "Guvu svarīgākos vārtus karjerā"

Agris Suveizda

Rumāņu kapteinis Stanču pēc graujošās uzvaras: "Guvu svarīgākos vārtus karjerā"
Nikolae Stanču. Foto: imago/Maciej Rogowski/Scanpix

LETA. Rumānijas futbola izlases uzbrucējs Nikolae Stanču neslēpa, ka pirmdien Eiropas čempionāta mačā guva savus līdzšinējās karjeras svarīgākos vārtus.

Rumānijas vīriešu futbola izlase pirmdien Minhenē sāka Eiropas čempionāta finālturnīru ar pārliecinošu uzvaru, E grupas mačā ar 3:0 (1:0) pārspējot Ukrainu. Spēles 29. minūtē Stanču ar spēcīgu sitienu no distances raidīja bumbu vārtos un panāca 1:0 Rumānijas izlases labā.

"Guvu savas karjeras svarīgākos vārtus. Pārstāvēt Rumāniju - tas man nozīmē visu. Gūt vārtus finālturnīrā un uzvarēt tā, kā mēs to izdarījām, - neticami," pēc mača teica 31 gadu vecais Stanču, kurš izlasē aizvadījis 71 spēli.

Turpretī Ukrainas izlases kapteinis Tarass Stepanenko bija vīlies savas komandas sniegumā un atzina, ka Rumānijas valstsvienība uzvarēja pelnīti. "Dažreiz neveiksme atnāk visnepiemērotākajā brīdī, un tā bija šodien. Kontrolējām spēli un kontrolējām bumbu, taču tikām sodīti par kļūdu. Šādos turnīros reizēm vajag spēlēt vienkārši vārtu priekšā, par to jau treneris mūs brīdināja," secināja futbolists.

Piektdien Rumānija spēlēs pret Beļģiju, bet Ukraina - pret Slovākiju. "Euro 2024" finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās komandas no trešajā pozīcijā finišējušajām valstsvienībām. 2024. gada Eiropas čempionāts no 14. jūnija līdz 14. jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021. gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS

     [+] [-]

, 2024-06-18 09:32, pirms nedēļas
3:0 ir graujoši? Man šķiet tāda normāla uzvara, ne?

     [+] [-]

, 2024-06-18 10:48, pirms nedēļas
backstab rakstīja: 3:0 ir graujoši? Man šķiet tāda normāla uzvara, ne?
Pret favorītu - graujoši

     [+] [-]

, 2024-06-18 12:26, pirms nedēļas
backstab rakstīja: 3:0 ir graujoši?
Jā, vismaz no formālā viedokļa futbolā +3, telpu futbolā +5.