Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Rodri: "Spēlējām kā liela komanda ar bumbu, bet maza bez tās"

Emils Ozerinskis

Rodri: "Spēlējām kā liela komanda ar bumbu, bet maza bez tās"
"Euro 2024" vērtīgākais spēlētājs Rodri. Foto: Imago/Scanpix

Eiropas čempionu tituls pieder Spānijai! Svētdienas naktī ar pamatlaika beigās nokārtoto 2:1 uzvaru pār Anglijas izlasi spāņi var svinēt savu ceturto vecā kontinenta čempiontitulu. Pēc triumfa finālspēlē turnīra vērtīgākais spēlētājs Rodri uzsvēra, ka šis tituls paliks spāņu mantojumā uz mūžīgiem laikiem.

28 gadus vecais Mančestras "City" balsta pussargs Rodri saņēma turnīra vērtīgākā spēlētāja titulu. Spānis pēc triumfa atzīmēja komandas spēles stilu: "Jau iepriekš preses konferencē teicu - spēlē kā liela komanda ar bumbu, bet maziņa bez tās. Spānija ir pati skaistākā valsts tā dēļ, ka mūsu sirdīs ir cīņasspars. Mēs klusiņām esam strādājuši daudzus gadus. Mēs tajā ieguldījām savas dvēseles. Mēs turpinājām strādāt un nekad nepadevāmies. Tas ko esam izdarījuši ir vēsture. Mēs apspēlējām četrus pasaules čempionus - Itāliju, Vāciju, Franciju un Angliju. Mums bija visgrūtākais ceļš. Ir jālepojas par šiem puišiem."

Pusotru mēnesi pēc garās sezonas futbolisti veltīja cīņai par Eiropas čempionu troni. Rodri uzsvēra, ka veikts vēsturisks sasniegums: "Mēs šeit bijām 45 dienas. Pēc garas sezonas tas ir tik prasīgi. Nav vārdu, lai aprakstītu to, ko šie puiši izdarīja. Mēs tikai pēc daudziem gadiem sapratīsim, to ko esam spējuši izdarīt. Mēs uzrakstījām vēsturi un šis paliek uz mūžiem. Šis mantojums mums paliks, bet mēs nevēlamies apstāties. Mēs būvējam ko ļoti skaistu, ko varēsim redzēt arī turpmākajos gados."

"Lietas futbolā norisinās ļoti strauji, bet tagad mums ir jānosvin. Ne vienmēr Spānijā viss ir viegli. Reizēm mēs kā sabiedrība cīnāmies. Cilvēki to ir pelnījuši. Mēs to esam pelnījuši. Valsts to ir pelnījusi. Ceru, ka rīt redzēsim pilnas Madrides ielas," jautājumu par nākamo Pasaules kausu otrajā plānā pastūma Rodri, atzīmējot, ka jāpriecājās ir tagad.

Rodri piedalījās sešās no septiņām Spānijas izlases spēlēm Eiropas čempionāta finālturnīrā. Viņš guva vārtus astotdaļfināla stadijā pret Gruziju.