Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Finālturnīru supervārtu autors Šačiri paziņo par aiziešanu no Šveices izlases

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Finālturnīru supervārtu autors Šačiri paziņo par aiziešanu no Šveices izlases
Džerdans Šačiri. Foto: AP/Scanpix

Dienu pēc Eiropas čempionāta noslēguma par aiziešanu no Šveices valstsvienības paziņojis 32 gadus vecais pussargs Džerdans Šačiri, kurš atstājis vēsturisku nospiedumu uz izlašu futbolu.

Džerdans Šačiri pārstāvēja Šveices izlasi 14 gadus, aizvadot 125 spēles, izceļoties ar 32 vārtiem un piedaloties septiņos finālturnīros. Biežāk par viņu Šveices kreklu pielaikojis tikai Granits Džaka, kura kontā ir 130 spēles.

Viņa pēdējā spēle bija Eiropas čempionāta ceturtdaļfināls pret Angliju, laukumā dodoties papildlaikā. Šačiri guva vārtus apakšgrupas neizšķirtā pret Skotiju (1:1), tādējādi atstājot vēsturisku ierakstu – viņš ir vienīgais, kurš guvis vārtus trīs dažādos Pasaules kausos un trīs dažādos Eiropas čempionāta finālturnīros.

Kopš 2022. gada Šačiri spēlē Amerikas Savienotajās Valstīs, pārstāvot Čikāgas "Fire". Pirms tam pussargs pārstāvējis tādas komandas kā "Liverpool", Milānas "Inter" un Minhenes "Bayern".

Šačiri trīs reizes kļuvis par Vācijas čempionu, 2020. gadā triumfēja Premjerlīgā, tāpat viņš gan ar "Bayern", gan ar "Liverpool" kļuvis par Čempionu līgas uzvarētāju, UEFA Superkausa ieguvēju un FIFA Pasaules klubu kausa trofejas čempionu.

Izmantotie resursi:
https://www.nytimes.com/athletic/56...