Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Sautgeits par līguma iztecēšanu nedomā un fokusējas finālam

Emils Ozerinskis

Sautgeits par līguma iztecēšanu nedomā un fokusējas finālam
Gerets Sautgeits. Foto: AFP/Scanpix

53 gadus vecajam Anglijas futbola izlases galvenajam trenerim Geretam Sautgeitam decembrī noslēgsies līgums par valstsvienības vadīšanu. Pirms gaidāmā Eiropas čempionāta fināla angļu izlases stūrmanis uzsvēra, ka būtu neiespējami un neloģiski izdarīt spriedumus par viņa nākotni uz izlases komandtiltiņa pirms gaidāmā finālmača.

Gereta Sautgeita vadībā Anglijas futbola izlase sasniegusi otro Eiropas čempionāta finālu pēc kārtas. Tas ir tikai trešais lielo turnīru fināls, kādu futbola dzimtenes pārstāvji ir spējuši sasniegt, tādēļ britu žurnālistus nodarbina jautājums par trenera Sautgeita nākotni pie izlases vadības groziem. Kopš 2016. gada angļus stūrējošajam speciālistam šī gada beigās noslēgsies darba lūgums ar Futbola Asociāciju.

Britu žurnālistu jautājumam par to cik grūti būtu atstāt amatu, ko Sautgeits ieņēmis pēdējos astoņus gadus, speciālists atbildēja: "Emocionāli būtu neiespējami pieņemt loģisku lēmumu šajā mirklī, jo viss fokuss pēdējos divos gados ir bijis uz turnīra uzvarēšanu."

"Pēdējās piecas sešas nedēļas ir bijuši pilnīgi amerikāņu kalniņi. Tā kā šobrīd nezinu kur citur esmu, bez pilnīga fokusa pēdējai spēlei," sacīja treneris, kuram svētdienas finālā pretī stāsies Spānijas izlase.

"Viss pārējais personīgā līmenī ir nesvarīgs. Mēs esam finālā un gribam iet soli tālāk nekā tas izdevās pirms trīs gadiem," teica Sautgeits, kura vadītā komanda iepriekšējā Eiropas čempionāta finālā pēcspēles sitienu sērijā piekāpās Itālijai.

Pēc spēlētāja karjeras, kurs laikā Sautgeits pārstāvēja "Crystal Palace", "Aston Villa" un "Middlesbrough", savu trenera karjeru Sautgeits uzsāka 2006. gadā ar savu pēdējo klubu "Middlesbrough". Pēc dažām tur pavadītām sezonām treneris ieņēma amatu Anglijas futbola akadēmijā un 2013. gadā sāka vadīt Anglijas U21 izlasi. 2016. gadā Sautgeits saņēma paaugstinājumu uz nacionālas izlases komandtiltiņa.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS

     [+] [-]

, 2024-07-13 11:09, pirms 2 mēnešiem
Ja vien pret Spāniju nepiedzīvos sagrāvi (ļoti maz ticams), tad līguma pagarinājums ir garantēts...

     [+] [-]

, 2024-07-13 11:48, pirms 2 mēnešiem
Jau ir baumas, ka tiek gatavots 2 gadu līgums līdz nākošajam PK, un tas ir neatkarīgi no rezultāta Svētdienas finālā.

     [+] [-]

, 2024-07-13 13:14, pirms 2 mēnešiem
aicis23 rakstīja: Jau ir baumas, ka tiek gatavots 2 gadu līgums līdz nākošajam PK, un tas ir neatkarīgi no rezultāta Svētdienas finālā.
Ar kāju pa DĒĒ un izmest pa Dienvidu Vārtiem nafig laukā prom !

     [+] [-]

, 2024-07-13 15:33, pirms 2 mēnešiem
aicis23 rakstīja: Jau ir baumas, ka tiek gatavots 2 gadu līgums līdz nākošajam PK, un tas ir neatkarīgi no rezultāta Svētdienas finālā.
Tas būtu gluži loģiski.
Kaut gan nedomāju, ka viņš no esošās blices ir spējis dabūt ārā maksimumu. Var jau būt, ka problēma ir relatīvi vājajā viduslīnijā ...

     [+] [-]

, 2024-07-13 19:39, pirms 2 mēnešiem
...tak vēl baumo, ka Početino ir uzrunāts būt par Anglijas izlases treneri