Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Jamals: "Nezinu, vai šie ir turnīra skaistākie vārti, bet man tie ir īpaši"

Emils Ozerinskis

Jamals: "Nezinu, vai šie ir turnīra skaistākie vārti, bet man tie ir īpaši"
Lamins Jamals. Foto: Zumapress/Scapix

LETA. Spānijas futbola izlases jaunais spīdeklis Lamins Jamals pēc uzvaras Eiropas čempionāta pusfinālā pār Francijas valstsvienību atzina, ka viņa gūtie vārti šajā mačā pašam bijuši īpaši.

Jamals otrdien kļuva par visu laiku jaunāko futbolistu, kurš guvis vārtus Eiropas čempionāta finālturnīrā, to paveicot 16 gadu un 362 dienu vecumā.

Francūži pēc Randala Kolo Muanī precīzā sitiena astotajā minūtē izvirzījās vadībā, tomēr Jamals ar teicamu grieztu sitienu no 25 metru attāluma mača 21. minūtē panāca neizšķirtu, bet vēl četras minūtes vēlāk Dani Olmo nodrošināja spāņu uzvaru 2:1.

"Nezinu, vai šie ir turnīra skaistākie vārti, bet man tie ir īpaši, jo tas ir mans pirmais precīzais sitiens Eiropas čempionātā," pēc uzvaras un iekļūšanas finālā sacīja mača labākais spēlētājs Jamals. "Tikai vēlējos uzvarēt. Tagad varēšu savu dzimšanas dienu nosvinēt Vācijā ar saviem komandas biedriem."

Līdz šim jaunākais vārtu guvējs Eiropas čempionātu finālturnīros bija šveicietis Johans Vonlantens, kurš 2004. gada finālturnīrā ar precīzu sitienu atzīmējās būdams 18 gadus un 141 dienu vecs.

"Priecājamies, ka iekļuvām finālā. Bet tagad palikusi galvenā lieta - izcīnīt titulu," sacīja "Barcelona" kluba labās malas uzbrūkošais pussargs Jamals.

Spānijas izlases pretinieki finālā noskaidrosies šovakar, kad otrajā pusfināla pārī tiksies Anglijas un Nīderlandes futbolisti.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

  +2 [+] [-]

, 2024-07-10 12:10, pirms mēneša
Messi sāks tirgot vannas ūdeni... varbūt vēl ir saglabājis

     [+] [-]

, 2024-07-12 08:25, pirms mēneša
Nu... ņemot vērā, kādā vecumā viņš to bija paveicis, tikpat labi viņš tā arī var uzskatīt priekš sevis.😁 Skatoties šo jaunekli tādā brīdī, mani pārņem vēl nebijusi kauna sajūta... Viņš ir jaunāks par iespējams lielāko daļu no interneta lietotājiem, arī mani var ieskaitīt.😶