Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Dešāns: ''Nevaram nenovērtēt ceturtdaļfināla sasniegšanu, pat ja to gaidījām''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Dešāns: ''Nevaram nenovērtēt ceturtdaļfināla sasniegšanu, pat ja to gaidījām''
Didjē Dešāns un Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola valstsvienība pirmdienas vakarā ar 1:0 pieveica Beļģiju, sasniedzot ''Euro 2024'' ceturtdaļfinālu. Pēc spēles Les Bleus galvenais treneris Didjē Dešāns norādīja, ka nedrīkst nenovērtēt sasniegto, pat ja tas ticis sagaidīts.

''Beļģijas izlase uz papīra bija ļoti uzbrūkoša, bet spēlēja piesardzīgi. Izveidojām krietni vairāk iespēju, vienlaikus esot gana gudri un piesardzīgi, lai nedotu viņiem brīvas zonas. Ir labāk spēlēt ar bumbu un piespiest pretinieku aizsargāties. Netikām notverti slazdā, paveicām to, kas bija jāizdara. Vienīgā nožēla ir par lielo skaitu spēcīgu sitienu, kas lidoja ārpus vārtu četrstūra. Esmu lepns, ka esam ceturtdaļfinālā. Pat tad, ja to gaidījām, nevaram to nenovērtēt,'' pēc uzvaras pār Beļģiju izteicās Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešāns.

''Tā bija ļoti saspringta augsta līmeņa cīņa. Mums jānovērtē katra iespēja, nedrīkstam aizrauties, taču esam ceturtdaļfinālā,'' turpināja franču stratēģis.

Francija uzvaru izrāva 85. minūtē, kad pēc Randala Kolo Muanī sitiena bumbas lidojumu mainīja pieredzējušais beļģu aizsargs Jans Vertongens. Parīzes ''Saint-Germain'' uzbrucējs Kolo Muanī laukumā nāca uz maiņu 62. minūtē, aizstājot Markusu Tiramu.

''Randals paveicis daudz labu lietu. Es viņam ticu, viņš to zina. Ja viņš nāk laukumā, tas ir tāpēc, ka es zinu viņa kvalitātes. Viņš ir pārliecības pilns, pat ja neesmu iepriekš viņu daudz izmantojis,'' par uzbrucēju teica Dešāns.

Francijas futbolisti 5. jūlijā Hamburgā pulksten 22.00 aizvadījs ceturtdaļfināla cīņu pret Portugāli. Tas būs ''Euro 2016'' fināla atkārtojums.

Ceturtdaļfinālu kalendārs

DatumsLaiksPilsētaSpēle
05.07.19.00ŠtutgarteSpānija – Vācija
22.00HamburgaPortugāle – Francija
06.07.19.00DiseldorfaAnglija – Šveice
22.00BerlīneRumānija/Nīderlande – Austrija/Turcija

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Act...