Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Žigajevs: "Bērniem ir ļoti maz papildus aktivitāšu - viņi nekāpj kokos"

Emils Ozerinskis

EURO 2024 turnīrā aizvadīta aizraujoša otrā izslēgšanas spēļu diena. Tas nozīmē, ka arī Anatolijs Kreipāns sēdās pie galda, lai "Lidl Arēnā" aprunātos ar kādu ekspertu studijas viesi. Šoreiz sarunā ar Kreipānu iesaistījās populārā interneta raidījuma "Pa Pāris Kausiem" viens no vadītājiem Jurijs Žigajevs, kurš par spīti futbolista karjeras teiktajam, ka nebūs treneris, tomēr ir atradis kaifu kājbumbas zinību nodošanā nākamajām paaudzēm.

No Sēlijas nākošais Jurijs Žigajevs spēlētāja karjerā nedomāja, ka spētu būt treneris. Tomēr ar draugiem izveidotā amatieru komanda PPK iedeva dzirksteli, lai darbotos šajā arodā. Žigajevs strādā ar RFS sistēmas bērnu un jauniešu komandām. Par jauniešu fizisko sagatavotību Jurijs stāsta: "Darbojos kā bērnu un jauniešu treneris. Mēs redzam tos bērnus, kas šobrīd ir. Treneru starpā daudz runājam, ko vajag attīstīt. Saprotam, ka īstenībā mēs maz ko varam izdarīt. Bērniem ir ļoti maz papildus aktivitāšu. Viņiem ir četri pieci treniņi un viss. Man bērnībā bija viens treniņš un tad sešas stundas dzīvojies pagalmā, kur bija basketbola laukums, volejbola laukums, futbola laukums un vēl skrējām pa garāžu jumtiem un kāpām kokos. Ir piemērs, ko daudzreiz esmu stāstījis. Mēs RFS 16 gadīgajiem puikām redzam, ka daži nemāk pat pareizi skriet. Fiziskās sagatavotības treneris prasa, vai viņi pa kokiem ir kāpelējuši? Viņi ar lielām acīm prasa - a priekš kam? Tas šobrīd ir sāpīgs jautājums. Skaidrs, ja manā jaunībā būtu bijis pieejams telefons, PlayStation un viss pārējais, tad es arī tik daudz laika nebūtu pavadījis ārā."

Latvijas futbola izlases rindās 35 spēles aizvadījušais Žigajevs par šī EURO 2024 redzēto ir priecīgs: "Pirmajās divās kārtās bija ļoti jautrs futbols. To es negaidīju. Redzam, ka Eiropas čempionātā ir ļoti līdzīgs līmenis. 24 komandas, manuprāt, nav vēl pēdējais cipars. Ar laiku var palielināties līdz 32, jo man nepatīk tā sistēma ar trešajām vietām, ka Ukraina ar četriem punktiem var netikt tālāk, bet Slovēnija ar trīs tiek. Trešajā kārtā, kad rezultātiem kļūst lielāka nozīme, spēle palika pragmatiskāka. Kopumā man ļoti patīk. Var just, cik futbols ir kļuvis visaptverošs. Tie paši albāņi katrs spēlē citās līgās, bet tik labi viens otru pazīst un ir sagatavojušies. Nav nevienas komandas, kas līmeņa ziņā krīt laukā."

"Kad katrs Eiropas vai Pasaules čempionāts sākas, es noskatos pirmās divas kārtas un tad kāda komanda iepatīkās. Šogad man tā ir Austrija. Pirmajā spēlē pret Franciju uzreiz iemīlējos. Sekoju katrā spēlē un novēlu viņiem to labāko," savu favorītvienību šajā finālturnīrā atzīmēja bijušais futbolists, kura iecienītākā komanda ir Mančestras "United", bet izlašu līmenī bez Latvijas valstsvienības konstantu favorītu nav.

Skaties ekspertu studijas no "Lidl Arēnas" kartā EURO 2024 spēļu dienā pirms vakara dueļa kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS

     [+] [-]

, 2024-07-01 11:15, aizvakar
Vajag papildus kokā kāpšanas treniņus.Piespēles no zara uz blakus koku!

  -1 [+] [-]

, 2024-07-01 11:53, aizvakar
Es kāpu kokos, skraidīju pa škūņiem, pažobelēm, jumtiem, lēkāju no viena uz otru, zari lūza, šķūņu jumti iebruka, ķieģeļu sienas drupa. Ir vairākkārt lauztas rokas un 1x kāja, par citām "mazākām" traumām nemaz nerunājot...
Es neteiktu, ka tas palīdzētu treniņā, ja pēc tam uz vairākiem mēnešiem izkrīt. Un skriet pareizi tas točna neiemāca...
Es arī ar lielo kalnu divriteni braukāju un lēkāju pa BMX trasi, ritenis pēc mēneša bija izmetams. Vai šāda nekontrolētā visautļautība ir labāka, kā telefons un citas ierīces? Apšaubu!

Vaina ir vecākos, cik tiem pšiem ir aktīvs dzīves veids un kā viņi tajā iesaista un ņem līdz savus bērnus, un tie jau ir tie cilvēki, kas ir lēkājuši pa tiem pašiem kokiem.
Un otrs ļoti liels faktors ir sports skolās. Man sporta skolotājs nāca klāt, runāja veicināja kustību, mācīja, stāstīja ko kā... Deva bumbu, lai starpbrīžos 10 minūtes var padzenāt, uzmest pa grozu utt...
Cik tādi skolotāji ir šobrīd? Skolotājs sēž pie galda un baksta datoru, pat neskatās, ko pats ir uzlicis skolēniem darīt, pat neinteresē vai viņi vispār dara, vai atnāk uz stundu, ka tikai liek viņam mieru...

  +1 [+] [-]

, 2024-07-01 12:05, aizvakar
Mūsdienu "profesionalitāte", kad visi tendēti tikai vienā sporta veidā, lai būtu nākamais Ronaldo, Lebrons utt. Visbiežāk tas atsaucās, kā klopes uz acīm, neveidojās daudzveidīga izpratne un spējas.

     [+] [-]

, 2024-07-01 12:45, aizvakar
Tāpēc ka visiem ir telefoni un datori.Nedarītu tikai vienu lietu un darītu kaut ko citu pārmaiņām.
Vecajos labajos laikos sīkos no āras nevarēja dabūt istabā.Ārā +30 vai -30 .Ārā tumsa un tāpat spēlē basīti vai futbolu līdz bumba vai grozs nav redzams.Vasarā sēdi no rīta līdz vēlam vakaram pie ezera/jūras un peldies bezjēgā.
Ziemā uzreiz uz kalnu vai dīķi slidot.
Skolā sporta stundas arī bija interesantas.Ja tu nodarbojies ar basīti tu nemaz sporta stundā netiec pie basīša spēlēšanas un skolotājas tev liek darīt kaut ko citu un tā bija ar jebkuru citu sporta veidu kurā tu trenējies.
Mums piemēram bija slēpošana ziemā.Ja negribi slēpot tad skriesi tos slēpošanas apļus krosiņā blakus slēpju risēm

     [+] [-]

, 2024-07-01 13:38, aizvakar
2+2sistema(2x nedela iet uz futeni,divreiz vieglatletiku vai vasketu vai florbolu-ko kurs verns izvelas)Tad paaugstunat 3+2(tris trenini futene un 2 trenibu cita sporta veida)Ub ta trebeties lidz 16gadiem!!Sistemau minuss-vecaki un treberi baudutos ka u11-u12vecuma kas,tad u 13 ,u14 naktos spelet attistibas ligas bet palenam ar gadiem limenis naktu klat!!!(izlidzinatos)Vardsakot sadai sistemai jabut!Pats to saku jo trebehos futebe un secinajums mega atbirums 14-16gados un nekas butiba nav mainijies!!!Tiesi saja vecuma atbirst lielaka dala!

     [+] [-]

, 2024-07-01 13:39, aizvakar
Blaviens gramatika sausmiga!Vardsakot izeja ir 2+2 un bernam klustos vecakam 3+2 treninu sistema!!!

     [+] [-]

, 2024-07-01 14:10, aizvakar
Mateushs rakstīja: Es vispār nesaprotu šos 6-dienu nedēļā treniņus. Tas tiek darīts, lai vecākiem var teikt, par ko tiek maksātas palielas naudas summas? Vai grib iedzīt bērnos riebumu pret sporta veidu?! Bērni nevis gūst gandarījumu no procesa, bet riebumu, pārgurumu. Par to kāds LV futbolā vispār runā? Es tikai dzirdu, kā apspriež izlases treneri, klubus, bet par to, kādas metodes un kāpēc tiek izmantas jauniešu trenēšanā, īpaši neredzu diskusijas vai rakstus. Tas attiecas ne tikai uz futbolu. Ar 3, maksimums 4 treniņiem nedēļā pietiktu. Reāli pietiktu. 90.gadu futbola spēlētāji to pierādīja un parādīja, jo šādas meistarības, kāda bija Paharam, Štolceram un citiem tā laika spēlētājiem, es šodien nevienam neredzu. Sorry!
Par kvalitāti treniņos var diskutēt, bet pārmest pārlieku lielu kvantitāti ir neprāts. Ja esi klausījies šajos 90to gadu personāžos, tad tieši viņiem treniņu kvantitāte bija daudz lielāka nekā mūsdienu jauniešiem, jo viņi bieži strādāja PAPILDUS un individuāli. Visi Pahari, Verpakovski nopietni trenējās papildus pirms un pēc treniņiem, kamēr par mūsdienu jauniešiem dzirdēts tieši pretējais - pēc treniņiem uzreiz prom.

     [+] [-]

, 2024-07-01 14:23, aizvakar
Ja dēļ tiem garāžas jumtiem būtu vēlāk spēlējis top 5 līgās..sevi kā piemēru nevajadzētu likt ja vienigais sasniegums ir ar Ventspili sasniegtais.