Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

F grupa: "Minhenē neizšķirts"

Agris Suveizda

F grupa: "Minhenē neizšķirts"
"Bayern" galvenais treneris Jirgens Klinsmans līksmo par Ze Roberto gūtajiem vārtiem
Foto: AFP

Aizvadītas otrās kārtas spēles UEFA Čempionu līgas F grupā. Minhenē spēle starp Vācijas un Francijas futbola flagmaņiem "Bayern" un "Lyon" noslēdzās ar neizšķirtu 1:1, savukārt Itālijā spēle starp "Steaua" un "Fiorentina" beidzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Demikelis izvirza vadībā...Lionu

Jau kopš spēles pirmās minūtes abu komandu spēlētāji vairāk meklēja laimi pie pretinieku vārtiem, tādējādi cenšoties atvirzīt spēli pēc iespējas tālāk no sava soda laukuma. Nevēlēdamies ļaut ieskrieties bīstamajiem pretinieku priekšējās līnijas futbolistiem, ļoti bieži tika pārkāpti noteikumi, "noraujot" otras komandas uzbrukumu. Tāpēc daudz iespējas izpasties bija vienību standartsituāciju izpildītājiem. Pēc vienas no tām 25. minūtē viesi izvirzījās vadībā - pēc Žuninjo centrējuma "Bayern" spēlētājs Demikelis ar galvu ieraidīja bumbu savos vārtos. Aptuveni piecas minūtes vēlāk mājinieku uzbrucējam Lukam Toni bija teicama iespēja rezultātu izlīdzināt, taču "Lyon" vārtsargs Ugo Lloriss prata bumbu "izvilkt" no vārtu apakšējā stūra. Vēl pēc pāris minūtēm "OL" galvenais treneris bija spiests izdarīt maiņu - savainoto Sidniju Govū nomainīja brazīlietis Edersons.

"Bayern" ofensīva otrajā puslaikā

Otro puslaiku ievērojami ātrāk un labāk par pretinieku iesāka mājinieki. Vispirms divreiz bīstami sita Luka Toni, taču nesekmīgi. Tomēr "Olympique Lyonnais" mājinieku spiedienu nespēja izturēt, un 52. minūtē ielaida vārtus. Pavisam brīvs soda laukumā tika atstāts brazīlietis Ze Roberto, kurš ar galvu raidīja bumbu vārtos. Lloriss gan spēja reaģēt uz sitienu, tomēr prata tikai aizskart bumbu, ne atvairīt. "Bayern" turpināja uzbrukt un varēja gūt vēl vienus vārtus. "Lyon" centra aizsargi Kriss un Bodmers nespēja tikt galā ar Toni, taču viņiem par laimi itālim uzbrukumu noslēgšana šovakar nekādi nesekmējās. Kaut arī līdz pats spēles beigām teritoriāls pārsvars piederēja minheniešiem, izraut uzvaru varēja kā vieni, tā otri. Spēle noslēdzās ar neizšķirtu 1:1, ar kuru vairāk apmierināti var būt viesi.

Florencē bez gūtiem vārtiem

Otrā spēlē starp vietējo "Fiorentina" un grupas pastarīti "Steaua" noslēdzās bez gūtiem vārtiem. Kaut arī pirms spēles likās, ka "Fiorentina" spēlētāju izteikumi par rumāņu lielo pieredzi Eirokausos vairāk izskatījās kā miglas pūšana acīs (sak, pašreizējiem "Steaua" spēlētājiem ir diezgan neliels sakar ar kādreiz tik spēcīgo Bukarestes komandu), tad mača galarezultāts parāda, ka ne velti itāļi pret sāncenšiem izturējās ar cieņu. Šoreiz spēcīgā "Fiorentina" uzbrukuma līnija palika "sausā". Pateicoties neizšķirtam Minhenē, "Fiorentina" vieta turnīra tabulā no tā gan īpaši necieta.

UEFA Čempionu līga, F grupa

2. kārta (30. septembris)

Bayern - Lyon 1:1 (0:1) (Ze Roberto 52' - Demikelis (s.v.) 25')
Steaua - Fiorentina 0:0

F Grupa

VKomandaSUNZGV:ZVP
1. Bayern 2 1 1 0 2:1 4
2. Fiorentina 2 0 2 0 2:2 2
3. Lyon 2 0 2 0 3:3 2
4. Steaua 2 0 1 1 0:1 1