Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis par izlozi, tikšanos ar Kijivas draugiem un mājas spēļu plāniem

Rolands Eliņš

Verpakovskis par izlozi, tikšanos ar Kijivas draugiem un mājas spēļu plāniem
Māris Verpakovskis. Foto: Elvis Žaldaris/RFS

RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis no Monako, kur šodien norisinājās UEFA Eiropas līgas pamatturnīra spēļu izloze, portālam Sportacentrs.com dalījās emocijās par kluba nokļūšanu šāda līmeņa pasākumā un izteica gandarījumu par izlozes rezultātiem. Tāpat viņš norādīja, ka mājas spēles Eiropas līgā RFS, visticamāk, aizvadīs Daugavas stadionā.

"Iespaidi ir ļoti patīkami. Jau tas vien, ka esam šeit, sniedz lieliskas emocijas," neilgi pēc izlozes beigām teica Latvijas futbola leģenda Māris Verpakovskis. "Paldies visiem par apsveikumiem un laba vēlējumiem!"

"Arī par izlozes rezultātiem esam apmierināti. Kaut ko ļoti labāku jau nemaz nevarēja sagaidīt, jau iepriekš bija skaidrs, ka pretim nāks grandi. Varbūt teorētiski varēja mums ielozēt nedaudz vājākus pretiniekus, bet nu grēks būtu šobrīd sūdzēties par izlozi. Skaidrs, ka tik un tā klāsies grūti," teica Verpakovskis.

RFS līgas fāzē pretī saņēma Amsterdamas "Ajax", Saloniku PAOK, Stambulas "Galatasaray", Briseles "Anderlecht" savā laukumā un Frankfurtes "Eintracht", Telavivas "Maccabi", Kijivas "Dynamo", Bukarestes FCSB izbraukumā.

"Tā tīri cilvēcīgi es pats biju cerējis, ka izloze mūs varētu savest kopā ar Mančestras "United"," atzina Verpakovskis. "Tas ir klubs, kas man pašam simpatizē, tas ir pasaules mēroga brends. Jā, MU rezultāti pēdējos gados nav paši labākie, taču "United" spēle Rīgā - nu, tas būtu kaut kas fantastisks. Tieši tāpat kā cilvēki joprojām atceras "Skonto" spēles pret "Barcelona" un "Inter", arī šāds mačs paliktu atmiņā uz ļoti ilgu laiku."

RFS ģenerāldirektors gan uzsvēra, ka Rīgas klubam tāpat gaidāmi ļoti augsta līmeņa pretinieki no klubiem, kas ļoti labi pazīstami Eiropā: "Piemēram, Amsterdamas "Ajax" - manuprāt, jāskatās visnotaļ tālā pagātnē, lai atrastu iepriekšējo tik slavenu klubu, kas spēlējis Latvijā."

Tāpat Verpakovskis ar smaidu izteicās par gaidāmo atkalsatikšanos ar Kijivas "Dynamo", klubu, ko viņš pārstāvēja savas futbolista karjeras laikā: "Es patiešām vēlējos šādu izlozes iznākumu, gribēju redzēt "Dynamo" kluba vārdu pretim RFS iedaļai. Ļoti priecājos, ka tā ir sanācis, Kijivas klubā palikuši vairāki pazīstami cilvēki, priecāšos viņus atkal satikt. Mums jau ir bijusi pārbaudes spēle ar "Dynamo", bet tagad tomēr būs citādi."

Papildus izlozes rezultātiem Verpakovskis ieskicēja arī aktuālo jautājumu par to, kur tad RFS varētu uzņemt savas Eiropas līgas mājas spēles: "Šobrīd varu teikt, ka par 95% tas būs Daugavas stadions Rīgā."

"Esam informējuši UEFA par savu vēlmi mājas spēles aizvadīt līgas fāzes pirmajā daļā, kamēr decembra un janvāra spēles aizvadīt izbraukumā," Verpakovskis stāstīja. "UEFA atbildēja, ka diez vai tā varēs darīt un ka, visticamāk, 1-2 spēles decembrī un janvārī mums tāpat būs ieliktas kā mājas spēles."

Tas rada acīmredzamu problēmu, kas apspriesta jau iepriekš, proti, Latvijas futbolā ziemā ir pārtraukums, un klimata apstākļu un attiecīgas infrastruktūras trūkuma dēļ augsta līmeņa futbola spēles ziemā netiek organizētas.

"Šobrīd par to vēl ir daudz jautājumu, bet nu es varu pastāstīt darba variantu," sacīja RFS ģenerāldirektors. "Tas būtu tāds, ka sagaidām Eiropas līgas kalendāru, saprotam, kad mums ir jāaizvada mājas spēles ziemā. Tad runājam ar Daugavas stadiona vadību par reālajām iespējām. Visticamāk, norādām Daugavas stadionu kā mājas spēles vietu arī ziemas spēlēm, izdarām maksimālo, lai padarītu to par reālu iespējamību, taču tas, protams, būs arī atkarīgs no tā, kāda ziema mūs sagaida. Ja nu tādai ziemai, kāda būs šogad, Daugavas stadions nebūs gatavs, tad jā, tad būs jāmaina spēles norises vieta uz neitrālu vietu. Bet uzsvēršu, ka tas viss vēl ir procesā un ka vēl nemaz nav izziņots precīzs kalendārs."

Sagaidāms, ka visu astoņu RFS Eiropas līgas pamatturnīra spēļu kalendāru UEFA paziņos rītdien.

1 2 41 komentārs

     [+] [-]

, 2024-08-30 17:32, pirms 2 nedēļām
RFS ir nopietni jāapsver doma par sava stadiona būvniecību, lai arī tas ir ļoti dārgs prieks.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-30 17:53, pirms 2 nedēļām
Ambrē rakstīja: RFS ir nopietni jāapsver doma par sava stadiona būvniecību, lai arī tas ir ļoti dārgs prieks.
Latvijā futbola klubs ar savu stadionu?! Tu joko?
Lai kas tāds notiktu RFS budžetam katru sezonu būtu jābūt vismaz 15-20 miljoniem. Kur tu saskati, ka šim klubam pārskatāmā nākotnē varētu būt tāds budžets?

     [+] [-]

, 2024-08-30 17:53, pirms 2 nedēļām
Mūsdienās Daugavas stadionā? Tas futbolam galīgi neder,nekāda atmosfēra! Katastrofa! Tad vismaz Skonto, tur tas vaļējais gals arī traģiski, bet tur var uzsliet pagaidu tribīnes,reiz to izdarīja, kad spēlēja izlase.

     [+] [-]

, 2024-08-30 17:58, pirms 2 nedēļām
Jānis Derums rakstīja: Mūsdienās Daugavas stadionā? Tas futbolam galīgi neder,nekāda atmosfēra! Katastrofa! Tad vismaz Skonto, tur tas vaļējais gals arī traģiski, bet tur var uzsliet pagaidu tribīnes,reiz to izdarīja, kad spēlēja izlase.
Hm, diez vai FCR, kuri saimnieko Skonto stadionā, atbalstītu tavu domu gājienu.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-30 18:49, pirms 2 nedēļām
Tikai ne Daugavas graustu!

  +1 [+] [-]

, 2024-08-30 18:51, pirms 2 nedēļām
Brauc lokomotīves, met veserus un šķēpus
Slēpts komentārs: ENKI

     [+] [-]

, 2024-08-30 19:20, pirms 2 nedēļām
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Latvijā futbola klubs ar savu stadionu?! Tu joko?
Lai kas tāds notiktu RFS budžetam katru sezonu būtu jābūt vismaz 15-20 miljoniem. Kur tu saskati, ka šim klubam pārskatāmā nākotnē varētu būt tāds budžets?
Nē es nejokoju! Kā piemēru varu minēt to, ka savam klubam ilgus gadus bija savs stadions un šo klubu sauca Skonto FC 15-20 milj.? Kāpēc tāds gada budžets pēc tam kad stadions ir uzbūvēts? Kur tos 15 - 20 milj. eur gadā tērēs? Kā piemēru varu minēt Igaunijas izlases ''Lilleküla Stadium'' uzturēšanas maksa gadā ir aptuveni 1 milj. eur, pie tam ņem vērā, ak viņu stadions ir būvēts pirms aptuveni 24 gadiem un ar šodienas tehnoloģijām tādu stadionu zubūvējot izmaksas varētu dabūt krietni zemākas.
Pie tam ideja par to, ka tiek būvēts pliks futbola stadions kur gadā notiek 20+ spēles ir novecojis domāšanas veids un šādus stadionus var atļauties tikai klubi kas par lielām naudām var iztirgot bez problēmām visas stadiona sēdvietas utt. Šodien stadionu vajag būvēt pēc mūsdienu idejām, ka nebūvē vairs vienkārši stadionu, bet stadionu, kas ir vesels komplekss ar tidzniecības centriem, ofisu ēkām, viesnīcām utt. pats savām acīmredzēju tādu Zviedrijā - Eskilstunas pilsētā - komersanti palīdz nosegt stadiona uzturēšanas izmaksas. Šveicē sāk vispār pāriet tikai uz tāda tipa stadioniem, ja būvē jaunu stadionu.

re kur ir piemērs

https://en.wikipedia.org/wiki/Tunav...

     [+] [-]

, 2024-08-30 19:50, pirms 2 nedēļām
Jārunā ar igauņiem par laukuma īri.

  -3 [+] [-]

, 2024-08-30 19:53, pirms 2 nedēļām
Gribēja pa vieglo tikt cauri ar Skonto, un viņus pasūtīja trīs mājas tālāk 😀 Es kā Valmieras fans esmu sajūsmā, jo pieļauju iespēju ka arī Valmiera pasūtītu tos iedomīgos parazītus prom ar visu resno skolnieku priekšgalā 😀😀😀

  -1 [+] [-]

, 2024-08-30 20:15, pirms 2 nedēļām
Bļāviens, nu kāpēc Daugavas stadionu??? Tur taču absolūti nav futbola atmosfēras… Kāpēc Skonto nevar?

     [+] [-]

, 2024-08-30 20:29, pirms 2 nedēļām
Ambrē rakstīja: Nē es nejokoju! Kā piemēru varu minēt to, ka savam klubam ilgus gadus bija savs stadions un šo klubu sauca Skonto FC 15-20 milj.? Kāpēc tāds gada budžets pēc tam kad stadions ir uzbūvēts? Kur tos 15 - 20 milj. eur gadā tērēs? Kā piemēru varu minēt Igaunijas izlases ''Lilleküla Stadium'' uzturēšanas maksa gadā ir aptuveni 1 milj. eur, pie tam ņem vērā, ak viņu stadions ir būvēts pirms aptuveni 24 gadiem un ar šodienas tehnoloģijām tādu stadionu zubūvējot izmaksas varētu dabūt krietni zemākas.
Pie tam ideja par to, ka tiek būvēts pliks futbola stadions kur gadā notiek 20+ spēles ir novecojis domāšanas veids un šādus stadionus var atļauties tikai klubi kas par lielām naudām var iztirgot bez problēmām visas stadiona sēdvietas utt. Šodien stadionu vajag būvēt pēc mūsdienu idejām, ka nebūvē vairs vienkārši stadionu, bet stadionu, kas ir vesels komplekss ar tidzniecības centriem, ofisu ēkām, viesnīcām utt. pats savām acīmredzēju tādu Zviedrijā - Eskilstunas pilsētā - komersanti palīdz nosegt stadiona uzturēšanas izmaksas. Šveicē sāk vispār pāriet tikai uz tāda tipa stadioniem, ja būvē jaunu stadionu.

re kur ir piemērs

https://en.wikipedia.org/wiki/Tunavallen
Tāpēc jau Skonto nogāja pa burbuli, ka viņiem bija savs stadions.
Ja nopietni, tad Skonto stadions ir slikts piemērs, jo nevajag aizmirst, kas bija tā īpašnieks, kad šis stadions tika uzcelts, kāds bija viņa amats LFF, kura apgrozīja miljonus, kāds bija NĪN saimnieciski izmatotam nekustamam īpašumam tajā laikā, kādas bija stadiona darbinieku algas, un galu galā, kāda bija ar situācija kopumā ar futbola stadioniem Latvijā.
Neko nezinu par to stadionu Igaunijā, un tāpēc par to bez komentāriem.
Es par tiem 15-20 miljoniem biju domājis kopējo komandas budžetu u.t.i. ar spēlētāju algām un treneru algām, NĪN par saimnieciski izmantojamu nekustamo īpašumu, elektrības izmaksas, stadiona dabiskā zālāja uzturēšanu utt. Tur arī aizies visa tā naudiņa.
Par šo tēmu var runāt/rakstīt gari un plaši, un to šobrīd negribās, bet vēlos tev atgādināt, ka pat klubi miljardieri spēlē tikai nosacīti viņiem piederošos stadionos, jo lielākā daļa šo stadionu klubi ir pārdevuši kādam pasaulē plaši pazīstamam brendam. Piemēram, Minhenes ''Bayern'' spēlē apdrošināšanas kompānijas ''Allianz'' stadionā, bet kā zināms kompānijai ''Allianz'' pieder daudz dažādu sporta veidu būves visā plašā pasaulē.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-30 20:49, pirms 2 nedēļām
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Piemēram, Minhenes ''Bayern'' spēlē apdrošināšanas kompānijas ''Allianz'' stadionā, bet kā zināms kompānijai ''Allianz'' pieder daudz dažādu sporta veidu būves visā plašā pasaulē.
Nejauksim stadiona nosaukuma ilgtermiņa iznomāšanu sponsoriem (normāla prakse daudzās valstīs) ar faktiskajām īpašumtiesībām.

"Due to 1860 Munich's financial turbulence, Bayern Munich took over all the shares and owns 100 per cent of the Allianz Arena." https://en.wikipedia.org/wiki/Allia...

  +1 [+] [-]

, 2024-08-30 20:50, pirms 2 nedēļām
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Tāpēc jau Skonto nogāja pa burbuli, ka viņiem bija savs stadions.
Ja nopietni, tad Skonto stadions ir slikts piemērs, jo nevajag aizmirst, kas bija tā īpašnieks, kad šis stadions tika uzcelts, kāds bija viņa amats LFF, kura apgrozīja miljonus, kāds bija NĪN saimnieciski izmatotam nekustamam īpašumam tajā laikā, kādas bija stadiona darbinieku algas, un galu galā, kāda bija ar situācija kopumā ar futbola stadioniem Latvijā.
Neko nezinu par to stadionu Igaunijā, un tāpēc par to bez komentāriem.
Es par tiem 15-20 miljoniem biju domājis kopējo komandas budžetu u.t.i. ar spēlētāju algām un treneru algām, NĪN par saimnieciski izmantojamu nekustamo īpašumu, elektrības izmaksas, stadiona dabiskā zālāja uzturēšanu utt. Tur arī aizies visa tā naudiņa.
Par šo tēmu var runāt/rakstīt gari un plaši, un to šobrīd negribās, bet vēlos tev atgādināt, ka pat klubi miljardieri spēlē tikai nosacīti viņiem piederošos stadionos, jo lielākā daļa šo stadionu klubi ir pārdevuši kādam pasaulē plaši pazīstamam brendam. Piemēram, Minhenes ''Bayern'' spēlē apdrošināšanas kompānijas ''Allianz'' stadionā, bet kā zināms kompānijai ''Allianz'' pieder daudz dažādu sporta veidu būves visā plašā pasaulē.
Stadioni nepieder firmām. Stadionu nosaukumu tiesības pārdod. Tavs pieminētais Allianz ir nopircis nosaukuma tiesības uz 30 gadiem.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-30 20:51, pirms 2 nedēļām
Kāpēc Daugavas st. nevis Skonto?? Tur vispār nav sajūta, ka skaties klātienē

  +1 [+] [-]

, 2024-08-30 20:52, pirms 2 nedēļām
Ambrē rakstīja: RFS ir nopietni jāapsver doma par sava stadiona būvniecību, lai arī tas ir ļoti dārgs prieks.
Ko tu vari katrā rakstā kladzināt par stadionu! Nu nebūs tas ekonomiski izdevīgi. Skatītāji nenāk. Tikai dēļ 5 spēlēm gadā nav jēgas

  +1 [+] [-]

, 2024-08-30 20:53, pirms 2 nedēļām
Baraks Osama rakstīja: Nejauksim stadiona nosaukuma ilgtermiņa iznomāšanu sponsoriem (normāla prakse daudzās valstīs) ar faktiskajām īpašumtiesībām.

"Due to 1860 Munich's financial turbulence, Bayern Munich took over all the shares and owns 100 per cent of the Allianz Arena." https://en.wikipedia.org/wiki/Allianz_Arena#Owners
Ja tu uzmanīgāk būtu izlasījis manu komentāru, tad būtu pamanījis, ka es rakstīju ''nosacīti'' pieder klubam.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-30 20:55, pirms 2 nedēļām
loook ploik! rakstīja: Stadioni nepieder firmām. Stadionu nosaukumu tiesības pārdod. Tavs pieminētais Allianz ir nopircis nosaukuma tiesības uz 30 gadiem.
Jā, es jau vienam par to atbildēju. Šīs stadiona vārda pārdošanas ir tas, kas uztur šos stadionus.

  +2 [+] [-]

, 2024-08-30 21:05, pirms 2 nedēļām
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Tāpēc jau Skonto nogāja pa burbuli, ka viņiem bija savs stadions.
Ja nopietni, tad Skonto stadions ir slikts piemērs, jo nevajag aizmirst, kas bija tā īpašnieks, kad šis stadions tika uzcelts, kāds bija viņa amats LFF, kura apgrozīja miljonus, kāds bija NĪN saimnieciski izmatotam nekustamam īpašumam tajā laikā, kādas bija stadiona darbinieku algas, un galu galā, kāda bija ar situācija kopumā ar futbola stadioniem Latvijā.
Neko nezinu par to stadionu Igaunijā, un tāpēc par to bez komentāriem.
Es par tiem 15-20 miljoniem biju domājis kopējo komandas budžetu u.t.i. ar spēlētāju algām un treneru algām, NĪN par saimnieciski izmantojamu nekustamo īpašumu, elektrības izmaksas, stadiona dabiskā zālāja uzturēšanu utt. Tur arī aizies visa tā naudiņa.
Par šo tēmu var runāt/rakstīt gari un plaši, un to šobrīd negribās, bet vēlos tev atgādināt, ka pat klubi miljardieri spēlē tikai nosacīti viņiem piederošos stadionos, jo lielākā daļa šo stadionu klubi ir pārdevuši kādam pasaulē plaši pazīstamam brendam. Piemēram, Minhenes ''Bayern'' spēlē apdrošināšanas kompānijas ''Allianz'' stadionā, bet kā zināms kompānijai ''Allianz'' pieder daudz dažādu sporta veidu būves visā plašā pasaulē.
Labo cilvēk - 15 - 20 milj. nemaksā stadiona uzturēšana gadā ar visām algām - protams, ja neiet runa par Real Madrid klubu, vai ko tamlīdzīgu. Kā jau teicu - 2001.g. būvētais stadions Tallinā ar aptuveni 14 000 sēdvietām uzturēšana gadā izmaksā ap 1 milj. eur, bet ar šodienas tehnoloģijām, energoefektīvāka stadiona uzturēšana būtu lētāka - saules paneļi uz jumtiem, digitalizētas sistēmas utt.
LNK Sporta Parkā jau ir ieguldīti aptuveni 15 milj. euro šobrīd + būvēs vēl turpat blakus viesnīcu, bet LNK sporta parks ir futbola bāze un nevis stadions.
Skonto stadions protams, ka ir slikts piemērs, jo trūka pieredzes un zināšanas tādu stadionu uzturēšanā un apsaimniekošanā , kad to stadionu plānoja - tagad tāda veida stadionu nebūvētu, bet ja būvētu, tad tur būtu jau ieplānotas komerctelpas ar ko atpelnīt stadiona uzturēšanas izmaksas - kā es to tik labi zinu? Es pats strādāju Skonto stadionā, kad tur siamnieks bija G.Indriksons.
Stadiona nosaukumus pērk komersanti, kas uzliek to kā sava veida reklāmu utt. - F1 Ferrari komandai ilgus gadus viens no lielajiem sponsoriem bija tabakas izstrādājumu ražotājs Marlboro - bet tas, ka viņu uzraksts atradās uz aizmugurējā antispārna nenozīmēja, ka Marlboro ir ferrari komandas īpašniece un arī antispārns viņiem nepiederēja.
Kas būtu jādara, lai Latvijā futbola stadionu nosaukumus pirktu naudīgi uzņēmumi? Virslīgai ir jābūt pārstāvētai regulāri CL un EL + stadioniem ir jābūt gana iespaidīgiem un zīmīgiem.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-30 21:07, pirms 2 nedēļām
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Jā, es jau vienam par to atbildēju. Šīs stadiona vārda pārdošanas ir tas, kas uztur šos stadionus.
Ja mēs runājam par klasiskiem futbola stadioniem kā SKonto stadions un Allianz stadions Minhenē tad jā, bet tāpēc saku, ka tagad bieži jaunos stadionus būvē arī kā veselu kompleksu celtni kurā ir klāt viesnīcas, ofisi, tidzniecības centri utt. - stadiona izmaksas sedz komersantiem piestādītie rēķini kurus viņi apmaksā.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-30 21:09, pirms 2 nedēļām
Boston United rakstīja: Ko tu vari katrā rakstā kladzināt par stadionu! Nu nebūs tas ekonomiski izdevīgi. Skatītāji nenāk. Tikai dēļ 5 spēlēm gadā nav jēgas
Neatkārtošos par stadionu izmaksām - izlasi lūdzu ko saku Ivaram Zvirgzdiņam un tur pastāstu kā vairākās valstīs Eiropā šobrīd būvē jaunos stadionus iekļaujot papildus telpas komersantiem!

  +1 [+] [-]

, 2024-08-30 21:18, pirms 2 nedēļām
Ambrē rakstīja: Ja mēs runājam par klasiskiem futbola stadioniem kā SKonto stadions un Allianz stadions Minhenē tad jā, bet tāpēc saku, ka tagad bieži jaunos stadionus būvē arī kā veselu kompleksu celtni kurā ir klāt viesnīcas, ofisi, tidzniecības centri utt. - stadiona izmaksas sedz komersantiem piestādītie rēķini kurus viņi apmaksā.
Nez kāpēc tu esi iedomājies, ka Rīgā, kurā patreiz ir nedaudz virs 600 tūkstošiem iedzīvotājiem visi to vien alkst, kā vien būvēt viesnīcas, ofisus utt., jo īpaši, ja tas nav pilsētas centrā. Ja vien kādam nav vēlme atmazgāt naudu, tad ne tuvu tā nav.
Starp citu, ka veicas FCR ar tā futbola kompleksa "Baltic Sports Village" būvi, kurā arī bija plānoti viesnīca, ofisi utt.? Jau trīs gadi pagājuši kopš tika uzsākta šī projekta bīdīšana.

     [+] [-]

, 2024-08-30 21:26, pirms 2 nedēļām
Ambrē rakstīja: RFS ir nopietni jāapsver doma par sava stadiona būvniecību, lai arī tas ir ļoti dārgs prieks.
Mums ir tik daudz bagātu futbola klubu, ka katrs varētu sev atvēēt stadionu uz vismaz 30 000 vietām. Jauki!

  +1 [+] [-]

, 2024-08-30 21:35, pirms 2 nedēļām
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Nez kāpēc tu esi iedomājies, ka Rīgā, kurā patreiz ir nedaudz virs 600 tūkstošiem iedzīvotājiem visi to vien alkst, kā vien būvēt viesnīcas, ofisus utt., jo īpaši, ja tas nav pilsētas centrā. Ja vien kādam nav vēlme atmazgāt naudu, tad ne tuvu tā nav.
Starp citu, ka veicas FCR ar tā futbola kompleksa "Baltic Sports Village" būvi, kurā arī bija plānoti viesnīca, ofisi utt.? Jau trīs gadi pagājuši kopš tika uzsākta šī projekta bīdīšana.
Kā iet Riga FC - ar to sporta bāzi pilnīgi un galīgi nezinu, jo man nav nekāda sakara ar Riga FC. Iespējams, ka projekts tika apturēts pēc tam, kad strauji ECB cēla kredītu procentu likmens un neviens nebija gatavs riskēt ņemt aizņēmumus desmitiem miljonu eur vērtībā nezinot, vai procentu likmes kāps vēl augstāk, vai arī apstāsies pie tiem pašiem 6%.
Cik atceros, tad projekta izmaksas tika lēstas ap 50 milj. eur - nu tad parēķini, ja paņem bankā kredītu ar kaut kādu simbolisku procentu - bet ECB tavu kredītu var sadārdzināt par 6% un varbūt pat vairāk - tu riskētu ko tādu darīt?

  +1 [+] [-]

, 2024-08-30 21:36, pirms 2 nedēļām
Petrus rakstīja: Mums ir tik daudz bagātu futbola klubu, ka katrs varētu sev atvēēt stadionu uz vismaz 30 000 vietām. Jauki!
Nu ne jau 30 000 sēdvietas kāpēc tu ej galējībās? 10 000+ sēdvietas.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-30 21:53, pirms 2 nedēļām
Ambrē rakstīja: Kā iet Riga FC - ar to sporta bāzi pilnīgi un galīgi nezinu, jo man nav nekāda sakara ar Riga FC. Iespējams, ka projekts tika apturēts pēc tam, kad strauji ECB cēla kredītu procentu likmens un neviens nebija gatavs riskēt ņemt aizņēmumus desmitiem miljonu eur vērtībā nezinot, vai procentu likmes kāps vēl augstāk, vai arī apstāsies pie tiem pašiem 6%.
Cik atceros, tad projekta izmaksas tika lēstas ap 50 milj. eur - nu tad parēķini, ja paņem bankā kredītu ar kaut kādu simbolisku procentu - bet ECB tavu kredītu var sadārdzināt par 6% un varbūt pat vairāk - tu riskētu ko tādu darīt?
Nu, zinot kas ir FCR īpašnieks, un kāds ir viņa statuss Latvijā, tad diez vai viņš vispār var cerēt uz kaut kādiem kredītiem Eiropā.
Interesanti, ja tu zini kāda ir faktiskā situācija ar kredītiem Eiropā, arī Krievijā un ASV, tad kāpēc tu domā, ka RFS īpašnieki tagad ķersies pie stadiona un tam pieguļošo ēku būvniecības projekta?

     [+] [-]

, 2024-08-30 22:34, pirms 2 nedēļām
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Nu, zinot kas ir FCR īpašnieks, un kāds ir viņa statuss Latvijā, tad diez vai viņš vispār var cerēt uz kaut kādiem kredītiem Eiropā.
Interesanti, ja tu zini kāda ir faktiskā situācija ar kredītiem Eiropā, arī Krievijā un ASV, tad kāpēc tu domā, ka RFS īpašnieki tagad ķersies pie stadiona un tam pieguļošo ēku būvniecības projekta?
Bocmanis prātīgi bazarē ! Pilnīgi piekrītu te viņam

     [+] [-]

, 2024-08-30 23:01, pirms 2 nedēļām
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Nu, zinot kas ir FCR īpašnieks, un kāds ir viņa statuss Latvijā, tad diez vai viņš vispār var cerēt uz kaut kādiem kredītiem Eiropā.
Interesanti, ja tu zini kāda ir faktiskā situācija ar kredītiem Eiropā, arī Krievijā un ASV, tad kāpēc tu domā, ka RFS īpašnieki tagad ķersies pie stadiona un tam pieguļošo ēku būvniecības projekta?
Es jau neteicu, ka RFS jāsāk būvēt - to nemaz tā tik ātri nevar izdarīt! Sākumā jādomā ko vajag un ko nevajag, tad taisa projektu, tad iet cauri visai birokrātijas ellei un tad tikai sāk dzīt iekšā pāļus zemē. Vienkārši saku, ka RFS derētu domāt par savu stadionu, ja viņi tiek uz eirokausiem reizi trijos gados vismaz, tad ir vērts, bet ja viņiem ir tā kā bija ar FK Ventspils, ka tika iekšā un pēc tam nekad, tad tik tiešām nav tā vērts!

  +1 [+] [-]

, 2024-08-30 23:15, pirms 2 nedēļām
Ambrē rakstīja: Es jau neteicu, ka RFS jāsāk būvēt - to nemaz tā tik ātri nevar izdarīt! Sākumā jādomā ko vajag un ko nevajag, tad taisa projektu, tad iet cauri visai birokrātijas ellei un tad tikai sāk dzīt iekšā pāļus zemē. Vienkārši saku, ka RFS derētu domāt par savu stadionu, ja viņi tiek uz eirokausiem reizi trijos gados vismaz, tad ir vērts, bet ja viņiem ir tā kā bija ar FK Ventspils, ka tika iekšā un pēc tam nekad, tad tik tiešām nav tā vērts!
Par cik savulaik Indriksons teica sekojošus vārdus-Latvijā ar futbolu nopelnīt nevar-un es tam tolaik, kā arī tagad pilnībā piekrītu, tad jebkuram uzņēmējam, lai arī kuram nepiederētu futbola klubs Latvijā, ir jābūt ļoti lielai motivācijai savam klubam būvēt nopietnu stadionu. Laikam jau viņam ļoti jāmīl futbols, lai būtu gatavs ziedot salīdzinoši lielas summas arī stadiona celtniecībai un uzturēšanai. Vai arī zem visa tā ir jābīda tādas darbības, kas pēc Latvijas likumdošanas nav īsti likumīgas.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-30 23:20, pirms 2 nedēļām
Nez,vai savu "draugu" -Surki arī Māris satika no Kiivas laikiem😄

  +1 [+] [-]

, 2024-08-31 10:50, pirms 2 nedēļām
Ambrē rakstīja: Ja mēs runājam par klasiskiem futbola stadioniem kā SKonto stadions un Allianz stadions Minhenē tad jā, bet tāpēc saku, ka tagad bieži jaunos stadionus būvē arī kā veselu kompleksu celtni kurā ir klāt viesnīcas, ofisi, tidzniecības centri utt. - stadiona izmaksas sedz komersantiem piestādītie rēķini kurus viņi apmaksā.
AK Dievs kādus jaunumus tu stāsti...kopē to pašu ko gribēja K.Barona ielā būvēt - biroji, 8-10k vietas kaut ko jaunu uzraksti, kādu ideju.

     [+] [-]

, 2024-08-31 12:31, pirms 2 nedēļām
Vajag mazak zagt, vairak buvet...

     [+] [-]

, 2024-08-31 14:06, pirms 2 nedēļām
basiiiccc rakstīja: AK Dievs kādus jaunumus tu stāsti...kopē to pašu ko gribēja K.Barona ielā būvēt - biroji, 8-10k vietas kaut ko jaunu uzraksti, kādu ideju.
Bet ko gan es varu pateikt, ja cilvēki šeit komentāros to joprojām nav sapratuši? Tu palasi tos komentārus, kas saka, ka parasts stadions ir dārgs prieks - JĀ tas ir lielai daļai zināms fakts!!! Daugavas stadioni Rīgā un Liepājā pēc patiesības būtu jāšķūrē nost un jābūvē pilnīgi pēc cita principa, tas pats arī ar Skonto stadionu utt. Kas šobrīd ir pozitīvās pārmaiņas Latvijas futbolā infrastruktūras ziņā - sāk parādīties nopietnas futbola klubu bāzes vismaz - RFS, FS Jelgava, FK Metta tulīt arī tāda būs, kaut kas ir Riga FC, bet tālu no tā ko viņi prezentēja kā plānoto projektu, lēnām kaut, kas attīstās Valmierā un neslikta situācija ir Ventspilī, lai arī ir kur vēl krietni pielikt klāt.

     [+] [-]

, 2024-08-31 14:50, pirms 2 nedēļām
Ambrē rakstīja: Bet ko gan es varu pateikt, ja cilvēki šeit komentāros to joprojām nav sapratuši? Tu palasi tos komentārus, kas saka, ka parasts stadions ir dārgs prieks - JĀ tas ir lielai daļai zināms fakts!!! Daugavas stadioni Rīgā un Liepājā pēc patiesības būtu jāšķūrē nost un jābūvē pilnīgi pēc cita principa, tas pats arī ar Skonto stadionu utt. Kas šobrīd ir pozitīvās pārmaiņas Latvijas futbolā infrastruktūras ziņā - sāk parādīties nopietnas futbola klubu bāzes vismaz - RFS, FS Jelgava, FK Metta tulīt arī tāda būs, kaut kas ir Riga FC, bet tālu no tā ko viņi prezentēja kā plānoto projektu, lēnām kaut, kas attīstās Valmierā un neslikta situācija ir Ventspilī, lai arī ir kur vēl krietni pielikt klāt.
Liepājā šobrīd ir , ja ne pati labākā, tad viena no labākajām futbola bāzēm Latvijā, jo ir ne tikai labs galvenais stadions ar mākslīgo apgaismojumu, bet ir arī vairāki treniņu laukumi, gan ar mākslīgo, gan dabisko segumu, slēgtā futbola halle, vieglatlētikas halle, kurā trenējas arī futbolisti utt.. Tikai tas viss pieder pašvaldībai.
Zināmā mērā tas ir labi, jo nepastāv drauds, kas tas viss varētu pazust, kā tas bija ''Liepājas metalurga'' gadījumā, kad tas bankrotēja. Labi, ka Liepājas pašvaldība saprata cik tas viss nozīmīgs liepājniekiem, un tāpēc paņēma to savā bilancē caur LOC. Piedevām pašvaldība to uztur labā kārtībā, un pat būvē jaunus objektus.

     [+] [-]

, 2024-08-31 15:53, pirms 2 nedēļām
Interesanti, vai UEFA neakceptē stadionus, kur daļa tribīņu ir stacionāras, bet daļa papildus tiek uzstādīta uz attiecīgām spēlēm? Piemēram, tad RFS stadions Valdlaučos varētu būt tāds kā šobrīd, infrastruktūra tur ir laba, bet vietu skaits nav pietiekams. Ja tur galos nebūtu citi laukumi utt., tad tur varētu atvest papildus tribīnes uz kādām 5000 vietām vai kā. Laikam jau Valdlaučos tas neiet cauri, jo tā nav ticis plānots, šķiet, ka nav tās tribīnes kur nolikt, lai gan, iespējams, risinājumus var atrast. Tad uz priekšdienām līdzīgus stadionus varētu plānot tā, lai uz svarīgām spēlēm varētu uzstādītas šādas tribīnes kā tas ir daudzos citos sporta veidos. Protams, es te tikai fantazēju. Iespējams, ka UEFA neko tādu principā neakceptē. Taču no otras puses, mazām valstīm tas būtu variants kā ātri dabūt gatavu ietilpības ziņā akceptējamu stadionu, kāds citkārt ikdienā nav vajadzīgs un ir nerentabls.
1 2 41 komentārs