Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

''Riga'' aizsargs Bergkvists: ''Vēl tikai būvējam savu sadarbību''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Riga'' aizsargs Bergkvists: ''Vēl tikai būvējam savu sadarbību''
"Riga" centra aizsargs Duglass Bergkvists. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

LETA. "Riga" futbolisti šajā sezonas nogrieznī, kad komandu papildinājuši daudzi jauni spēlētāji, vēl tikai būvē savu sadarbību, pēc mača UEFA Konferences līgā sarunā ar aģentūru LETA atzina rīdzinieku aizsargs Duglass Bergkvists.

Jau ziņots, ka "Riga" ceturtdien savā laukumā svinēja uzvaru un iekļuva UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā. Rīdzinieki ar 2:1 pieveica "Ružomberok" futbolistus no Slovākijas, divu maču summā svinot uzvaru ar 5:1.

Pagājušajā nedēļā Slovākijā notikušajā mačā "Riga" bija pārāka ar 3:0 un arī ceturtdien Rīgā apliecināja favorītu statusu. Spēles ievadā abu komandu futbolisti, lielākoties pretinieki, pieļāva kļūdas, kas varēja rezultēties ar ielaistiem vārtiem.

"Neviens rezultāts nav drošs un to mēs redzējām mača sākumā. Šādos mačos ir jākoncentrējas uz visiem 100%, jo pēc 3:0 nākamajā spēlē būs ļoti grūti noturēt to pašu 0:0. Izslēdzoties no spēles, viena kļūda var novest pie nākamās un tad jau jebkas var notikt. Vajadzēja būt uzmanīgākiem, bet labi, ka kļūdām nebija barga cena. Galu galā tomēr parādījām raksturu, uzvarējām arī pašā spēlē un nodrošinājām sev vajadzīgo rezultātu," stāstīja zviedru aizsargs.

Pirmie vārti tika gūti tikai sešas minūtes pirms došanās pārtraukumā, kad pēc Mikaela Soisalo izpildītā stūra sitiena raidījumu ar galvu izpildīja Hrvoje Babecs.

"Bija daudz labu iespēju un vajadzēja pielikt punktu duelim jau agrākā spēles fāzē. Ja to neizdara, tad vienmēr pretiniekiem ir iespēja atspēlēties, kā viņi parādīja, realizējot 11 metru soda sitienu," teica Bergkvists.

Dalība Konferences līgā un traumas likušas rīdziniekiem pastiprināt centra aizsarga pozīciju. 29 gadus vecais Bergkvists "Riga" komandā ir nepilnus divus mēnešus.

"Komandā ir daudz jaunu futbolistu, starp kuriem esmu arī es. Var teikt, ka šim vienpadsmitniekam šī bija tikai otrā spēle. Vēl tikai būvējam savu sadarbību un cenšamies uzlabot kopējo spēli, pierodot viens pie otra," atzina Bergkvists.

"Riga" maču aizvadīja tikai ar diviem pašmāju futbolistiem, turpretī pretinieku sastāvā ir tikai Slovākijas spēlētāji. Bergkvists uzsvēra, ka jānovērtē visi pretinieki, arī tie, kas sastāvam nepiesaista daudz ārzemju futbolistu.

"Eiropā pret nevienu komandu nav vieglu maču, jo tās ļoti koncentrējas šādiem turnīriem. Respektējām arī "Ružomberok", citādāk viņi mūs sodītu," teica futbolists.

Lielāko karjeras daļu Bergkvists pavadījis Zviedrijā, nedaudz spēlējot arī Norvēģijā un Polijā. Karjeras pirmsākumos viņš futbola prasmes krāja Anglijā.

"Spēles stils Latvijā ir citādāks, nekā es esmu pieradis. Zviedrijā futbols vairāk ir taktisks un tehnisks, tā ir laba līga, taču arī Latvijas čempionāts ir labāks, nekā biju domājis. Šeit vairāk ir fiziska spēka spēle, kas man nedaudz atgādina laiku, kad spēlēju Anglijā pirms desmit gadiem. Līmenis ir labs, tikai pašiem jāstiprina komanda un jācenšas sasniegt rezultāts," stāstīja Bergkvists.

Polijā zviedru futbolists pārstāvēja Gdiņas "Arka" komandu, kurā tolaik spēlēja arī Latvijas izlases vārtsargs Pāvels Šteinbors. Karjeru līkloči abus tagad atveduši uz Latviju, jo Šteinbors šobrīd sargā "Riga" principiālās pretinieces RFS vārtus.

"Kad devos uz šejieni, nezināju, ka viņš spēlē Latvijā. Ja būtu zinājis, noteikti viņam pajautātu kaut ko par šejieni. Taču laikā, kad spēlējām kopā Polijā, viņš par Latviju stāstīja labas lietas," teica Bergkvists, kuram iespēja spēlēt pret Šteinboru būs septembra sākumā, kad paredzēts nākamais Rīgas derbijs. "Protams, ka gribētu uzvarēt to maču, bet tagad koncentrējamies tikai turpmākajām spēlēm."

"Riga" komandai nākamajā kārtā būs jāspēkojas ar iepriekšējās sezonas Portugāles piekto spēcīgāko komandu Barselušas "Gil Vicente". Tā ir priekšpēdējā kārta pirms grupu turnīra.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas.

Izmantotie resursi:
LETA