Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Murata gūst vārtus un saņem sarkano, "Valmiera" kapitulē Skopjē

Emils Ozerinskis

Murata gūst vārtus un saņem sarkano, "Valmiera" kapitulē Skopjē
Daisuke Jokota. Foto: Jānis Līgats

Arī ar trešo piegājienu "Valmieras" futbolistiem nav izdevies uzvarēt Eirokausu dueli. Iesaistoties UEFA Konferences līgas kvalifikācijā no otrās kārtas, vidzemnieki Skopjē ar rezultātu 1:3 piekāpās "Shkëndija" vienībai, divu spēļu summā zaudējot ar 2:5.

• Jurģis Kalns spēlei Ziemeļmaķedonijas galvaspilsētā bija sagatavojis trīs pārmaiņas valmieriešu sākumsastāvā, salīdzinājumā ar dueli pirms nedēļas. "Valmiera" mainīja malējos aizsargus, bet Alvi Jaunzemu pārvirzīja uz laukuma centru, kamēr Daisuke Jokota iesaistījās spēlē jau ar pirmo minūti.

• Līdzīgi kā pirmajā cīņā Rīgā, arī šoreiz pie desmit minūšu atzīmes valmierieši nonāca iedzinējos. Pie standarta situācijas vidzemnieki zaudēja dueli gaisa divcīņā, ko sekmīgi izmantoja centra aizsargs Egzons Bejtulaji, sitot ar galvu bumbu vārtos un nostādot divu spēļu summā valmieriešu iedzinējos ar divu vārtu starpību.

• Pirmā puslaika vidū "Valmierai" izdevās ielauzties "Shkëndija" soda laukumā, kur Raimonds Krollis atspēlēja bumbu atpakaļ uz brīvu zonu soda laukuma vidū. Pirmais pie bumbas bija japānis Masaki Murata, kura sistā bumba pēc neliela rikošeta lidoja vārtos, tādējādi rezultātam kļūstot 1:1.

• Spēles 32. minūtē valmierieši neveiksmīgi nospēlēja standarta situācijā un Ļupče Dorievs strauji devās pāri visam laukumam. Aizmugurē valmieriešiem bija palikuši tikai abi mazie japāņi, kurus viens no "Shkëndija" līderiem ātrumā apspēlēja un raidīja bumbu garām Rihardam Matrevicam, panākot mājinieku komandai 2:1.

• Lai izglābtos no izstāšanās "Valmierai" sērijas pēdējā puslaikā bija nepieciešams gūt divus vārtus un laukumā tika sūtīts vidzemnieku pirmā dueļa vienīgo vārtu autors Džibrils Gejs. Tieši viņam radās iespēja gūt vārtus, tomēr uz vārtu līnijas esošais aizsargs senegālieša sitienu apturēja.

• Pavisam maz cerību uz izglābšanos "Valmierai" palika spēles 66. minūtē, kad Masaki Murata saņēma savu otro dzelteno kartīti sešu minūšu laikā, tādējādi atstājot Kalna padotos mazākumā ar uzdevumu atspēlēt divus vārtu mazāk nekā 25 minūšu laikā.

Pamatlaika pēdējās desmit minūtēs valmierieši pazaudēja savus pretspēlētājus un uz tikšanos ar Matrevicu aizskrēja Florents Ramadani. Lai gan Matrevics viņa sisto bumbu aizskāra, tomēr tā atrada ceļu vārtos. Rezultātā - 1:3.

• Trešo reizi "Valmieras" futbolisti spēlēja Eirokausos un trešo sezonu pēc kārtas gados jaunajai komandai nav izdevies pārvarēt kārtu. Pirms diviem gadiem tika aizvadīta tikai viena spēle pret poļu "Lech", bet pērn valmierieši piekāpās lietuviešu "Sūduva" futbolistiem. Arī šogad uzvaras prieku uz Eiropas skatuves valmieriešiem neizevās gūt.

"Shkëndija" - "Valmiera" 3:1 (2:1)
Vārti: Bejtulaji 11', Dorievs 33', F. Ramadani 85' - Murata 25'
Noraidījums: Murata
Shkëndija: Zahovs - Neziri, Čaka, Bejtulaji, Murati - Dita, R. Ramadani (F. Ramadani 71') - Dorievs, Hasani (Elezi 79'), Šala (Nufiu 59') - Guri (Stojanovskis 79').
Valmiera: Matrevics - Falls (Birka 68'), Jakuba, Balodis, Toņiševs (Gejs 46') - Murata, Želizko, Jaunzems - Mena (Ndojs 68'), Krollis (Penkevics 75'), Jokta (Silagadze 88').
Galvenais tiesnesis: Kevins Klansijs (Skotija)

Latvijas klubi Konferences līgas 2. kvalifikācijas kārtā

Duelis1. sp.2. sp.Summā
Ružomberok (Slovākija) - Riga0:31:21:5
Liepāja - Young Boys (Šveice)0:10:30:4
Valmiera - Shkëndija (Ziemeļmaķedonija)1:21:32:5
1 2 37 komentāri
Slēpts komentārs: striker

  -4 [+] [-]

, 2022-07-28 23:03, pirms 2 gadiem
Zaudēja, bet cīnījās līdz pēdējam. Visu cieņu.

  +7 [+] [-]

, 2022-07-28 23:05, pirms 2 gadiem
šķiet, ka Kalns tomēr uz eirokausiem samudrījās ar sastāva eksperimentiem un jaunos čaļus nenoskaņoja, tie pārdega. žēl, tagad jāturpina stabili virslīgā

  -2 [+] [-]

, 2022-07-28 23:05, pirms 2 gadiem
Es domāju J.Kalnam butu jāatkāpjas, totāla izgāšanās eiro kausos

  +2 [+] [-]

, 2022-07-28 23:06, pirms 2 gadiem
Fuuu🤣bija jāņem šie

  +7 [+] [-]

, 2022-07-28 23:06, pirms 2 gadiem
Škendija bija labāki un stabilāki, pelnīti tālāk

  +1 [+] [-]

, 2022-07-28 23:07, pirms 2 gadiem
striker rakstīja: Nē,nu smuki puiki tajā Valmierā spēlē : Falls, Gejs u.c.
Tev smukas puikas patīk? Tam jābūt lielākajam atklājumam šajā teikumā

  +1 [+] [-]

, 2022-07-28 23:09, pirms 2 gadiem
Parsteigts,esu par komandas nevaresanu un brinos ,ka sads klubs atrodas virsliga lideros....tiesam ceru ,ka virsligas titulu izcinis cits klubs ,jo sadu speli erokausos nevajag!
Tiesam biju gaidijis labaku sniegumu ,bet uz Škendijas kluba fona izxkstijas ka skolnieciņi

  +5 [+] [-]

, 2022-07-28 23:09, pirms 2 gadiem
Paklausoties trenerīša preses konferences secināms ka viņam ļoti ļoti sakāpis galvā. Pretinieks bija klasi pārāks.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-28 23:12, pirms 2 gadiem
Kapis24 rakstīja: Parsteigts,esu par komandas nevaresanu un brinos ,ka sads klubs atrodas virsliga lideros....tiesam ceru ,ka virsligas titulu izcinis cits klubs ,jo sadu speli erokausos nevajag!
Tiesam biju gaidijis labaku sniegumu ,bet uz Škendijas kluba fona izxkstijas ka skolnieciņi
Kapee, virslīgā viņi jau dominējošu sniegumu rāda.. tā gadās ka sanāk viens reizēm, bet nesanāk cits, tiesa redzēs vai pēc šīm spēlēm nekritīsies sniegums arī virslīgā

  +3 [+] [-]

, 2022-07-28 23:13, pirms 2 gadiem
Pēc pirmās spēles likās, ka zāģis bija nejaušība.
Otrajā spēlē - nekādu variantu 😔 bija varianti aizķerties, bet nu ...... lai Metta atbrauc, uzkačāsim pašapziņu

  +1 [+] [-]

, 2022-07-28 23:16, pirms 2 gadiem
Nu tāds lūzerīgs sniegums

  +3 [+] [-]

, 2022-07-28 23:23, pirms 2 gadiem
Biju ļoti piesardzīgs par Valmieras startu Eirokausos un diemžēl bažas izrādījās pamatotas. Eirokausi ir kā izslēgšanas spēles, kur tomēr lielāka nozīme ir pieredzei un komandas raksturam. Valmierai gan komanda, gan treneris šādiem mačiem vēl pazaļi.. Galvenais, lai komandas vadība nedomā līdzīgi dažiem labiem te komentāros un ļauj turpināt strādāt un attīstīties. Iepriekšējā sezona un Rigas uzvara pār Shkendija radīja mānīgu priekšstatu, jo viņi vēl nesenā pagātnē ir sasnieguši vairāk kā jebkurš LV klubs. Un arī Rigai ar viņiem nemaz tik viegli negāja.

  +3 [+] [-]

, 2022-07-28 23:24, pirms 2 gadiem
Kalnam pārāk sakāpis galvā. Pēc mājas zaudējuma sacīja, ka komanda nerādīja savu spēli. Vienkārši pretinieks neļāva , jo bija ievērojami stiprāks.Vietējie "snaiperīši" pa pretinieku vārtiem nedabūja pat uzsist.

  +6 [+] [-]

, 2022-07-28 23:30, pirms 2 gadiem
Diemžēl manas pesimiskās prognozes piepildījās pilnībā.Kā jau rakstīju,ar tik jaunu komandu Eirokausos nav ko lovīt.Manuprāt tas ir viens no galveniem iemesliem valmieriešu neveiksmei otro gadu pēc kārtas. Tiesa,tās ir tikai manas subjektīvās domas.Spečuki varbūt atradīs ko vairāk.

     [+] [-]

, 2022-07-28 23:41, pirms 2 gadiem
Te jau daži pārāk pārspilē nu un labi netiks 3 kārtā ko tālāk ?Vai tapēc jānoraksta visa komanda?Lai turpina tālāk virsligā un LK man pieņemsim kā Valmieras fanam nebija prioritāte lai komanda EK(protams ja uzvaretu būtu happy )
Bet man galvenais uzvar virsligā un paceļ Latvijas kausu

     [+] [-]

, 2022-07-28 23:51, pirms 2 gadiem
Redzēju tikai spēles pēdējo pusstundu un redzēju Valmieras nolemtību.

     [+] [-]

, 2022-07-28 23:54, pirms 2 gadiem
smailiite rakstīja: Biju ļoti piesardzīgs par Valmieras startu Eirokausos un diemžēl bažas izrādījās pamatotas. Eirokausi ir kā izslēgšanas spēles, kur tomēr lielāka nozīme ir pieredzei un komandas raksturam. Valmierai gan komanda, gan treneris šādiem mačiem vēl pazaļi.. Galvenais, lai komandas vadība nedomā līdzīgi dažiem labiem te komentāros un ļauj turpināt strādāt un attīstīties. Iepriekšējā sezona un Rigas uzvara pār Shkendija radīja mānīgu priekšstatu, jo viņi vēl nesenā pagātnē ir sasnieguši vairāk kā jebkurš LV klubs. Un arī Rigai ar viņiem nemaz tik viegli negāja.
Shkendija nav tikusi tālāk par play-off kārtu Eirokausos. Tiesa, tas paveikts 3 sezonas pēc kārtas, ja atmiņa neviļ.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-28 23:56, pirms 2 gadiem
whoisthis rakstīja: Te jau daži pārāk pārspilē nu un labi netiks 3 kārtā ko tālāk ?Vai tapēc jānoraksta visa komanda?Lai turpina tālāk virsligā un LK man pieņemsim kā Valmieras fanam nebija prioritāte lai komanda EK(protams ja uzvaretu būtu happy )
Bet man galvenais uzvar virsligā un paceļ Latvijas kausu
Man patīk valmieriešu spēle virslīgā,bet man ir radušās šaubas,vai vidzemnieki noturēs savu pārsvaru virslīgā un šī eirokausu kampaņa tikai nostiprināja šīs šaubas.Arī virslīgā Valmieras galvenie konkurenti ir galvas tiesas pieredzējušāki,un tam galu galā ir jānostrādā.Pie tam,Valmieras komandai vēl nav bijusi bedre sniegumā.Neticu,ka visu sezonu var tik stabili nospēlēt.Vienīgais labais variants būtu,ja abas Rīgas komandas aizķerās konferences līgā grupas turnīrā.Tad būs jāpelna nauda un virslīga paliks otrā plānā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2022-07-29 06:22, pirms 2 gadiem
Škendija apspēlēja Valmieru ar tiem pašiem ieročiem, ar ko pirmajā spēlē. Precīzi! Ļoti ātra pāreja no aizsardzības uzbrukumā, precīzas piespēles un augsta individuālā meistarība izpildītājiem. Un pŕet tādiem zeperiem muhļīt ar diviem spēlētājiem stūra sitienu, ko nezin kāpēc Valmiera dara visu sezonu ar slimīgu uzcītību, bija šāviens pašiem savā kājā... Manuprāt, tieši otrais gols Valmieras vārtos salauza visu turpmāko spēli. Pretinieku treneri bija pastrādājuši pie Menas neitralizēšanas, viņu laukumā praktiski nemanīja... Kopumā gan valmieriešu uzbrukums bija nedaudz labāks par pirmo maču, vismaz puikas varēja trāpīt vārtu rāmī, kamēr aizsardzība atkal mocījās... Kopumā zaudējums pelnīts, jo pretinieks labāk prata realizēt savas iespējas abos mačos. Līdz Eiropai Valmierai vēl jāaug!

  +3 [+] [-]

, 2022-07-29 07:11, pirms 2 gadiem
wolmar rakstīja: Škendija apspēlēja Valmieru ar tiem pašiem ieročiem, ar ko pirmajā spēlē. Precīzi! Ļoti ātra pāreja no aizsardzības uzbrukumā, precīzas piespēles un augsta individuālā meistarība izpildītājiem. Un pŕet tādiem zeperiem muhļīt ar diviem spēlētājiem stūra sitienu, ko nezin kāpēc Valmiera dara visu sezonu ar slimīgu uzcītību, bija šāviens pašiem savā kājā... Manuprāt, tieši otrais gols Valmieras vārtos salauza visu turpmāko spēli. Pretinieku treneri bija pastrādājuši pie Menas neitralizēšanas, viņu laukumā praktiski nemanīja... Kopumā gan valmieriešu uzbrukums bija nedaudz labāks par pirmo maču, vismaz puikas varēja trāpīt vārtu rāmī, kamēr aizsardzība atkal mocījās... Kopumā zaudējums pelnīts, jo pretinieks labāk prata realizēt savas iespējas abos mačos. Līdz Eiropai Valmierai vēl jāaug!
valmieras uzbrukums bija kā vārgs purkšķis visumā , līdz eiropai vēl jāaug

  +2 [+] [-]

, 2022-07-29 07:22, pirms 2 gadiem
Diemzēl ,bet jāatzīst ,ka Škendija pelnīti tika trešajā kārtā ! Mūsējiem nekas nesanāca ,visiem trīcēja kājas kas noveda pie biežas bumbas zaudēšanas un individuālam kļūdam (kā otrajos vārtos ,kad uzbrucējs ar bumbu pārskrēja visam laukumam un iesuta vārtus) + katrs centrējums nesa briesmas mūsu vārtiem. Manuprāt ,pretinieku treneris nolika uz lāpstiņām mūsējos ,apspēlējot mūs ar mūsu pasu ieročiem (ātra pāreja). Skaidrs ir viens ,klubam jāizdara secinājumi no 2 gadu neveiksmīgās eirokausu pieredzes ,ja grib gūt panākumus eirokausos!

  +1 [+] [-]

, 2022-07-29 07:50, pirms 2 gadiem
Valmierai briesmīga spēle. Tik daudz neizmantotas iespējas un atkal stāsts par to kā būtu ja būtu!? Un kas notiek ar stūru izpildīšanu- šausmas, pēc tam redzama spēlētāju pieredze, pie centra uztaisa pārkāpumu, dabū dzelteno un neielaid vārtus....
Škendija, tā pat kā pirmajā spēlē atcerējās, ka futbolu spēlē guļot uz zemes un to viņi lieliski darīja...

     [+] [-]

, 2022-07-29 07:54, pirms 2 gadiem
alguns rakstīja: Man patīk valmieriešu spēle virslīgā,bet man ir radušās šaubas,vai vidzemnieki noturēs savu pārsvaru virslīgā un šī eirokausu kampaņa tikai nostiprināja šīs šaubas.Arī virslīgā Valmieras galvenie konkurenti ir galvas tiesas pieredzējušāki,un tam galu galā ir jānostrādā.Pie tam,Valmieras komandai vēl nav bijusi bedre sniegumā.Neticu,ka visu sezonu var tik stabili nospēlēt.Vienīgais labais variants būtu,ja abas Rīgas komandas aizķerās konferences līgā grupas turnīrā.Tad būs jāpelna nauda un virslīga paliks otrā plānā
To pašu rakstīja par Lesteru, sezonā kad viņi paņēma Premjerlīgu. Ticu ka Valmiera paņems Virslīgu, par kausu gan nezinu, 50/50

  +2 [+] [-]

, 2022-07-29 08:17, pirms 2 gadiem
striker rakstīja: Nē,nu smuki puiki tajā Valmierā spēlē : Falls, Gejs u.c.
Šis joks bija smieklīgs pirms gadiem trijiem. Tikko piedzimi?

  +3 [+] [-]

, 2022-07-29 08:45, pirms 2 gadiem
TommyG rakstīja: Valmierai briesmīga spēle. Tik daudz neizmantotas iespējas un atkal stāsts par to kā būtu ja būtu!? Un kas notiek ar stūru izpildīšanu- šausmas, pēc tam redzama spēlētāju pieredze, pie centra uztaisa pārkāpumu, dabū dzelteno un neielaid vārtus....
Škendija, tā pat kā pirmajā spēlē atcerējās, ka futbolu spēlē guļot uz zemes un to viņi lieliski darīja...
Šitāds stūra sitiens, kur divi bezsakarā grozās ap bumbu tā vietā, lai viens zeperis normāli ieceltu bumbu soda laukumā, izskatās gluži vai Kalna patentēts, tāpēc to par varītēm cenšas izpildīt valmierieši katrā spēlē. Citādi to marasmu nevar izskaidrot.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-29 08:54, pirms 2 gadiem
Šādas spēles parāda komandas patieso spēku vai šājā gadījumā nespēku . Tie graujošie rezultāti sētas mačos 6:1; 5:1 ; 4:0 radīja maldīgu priekšstatu par komandu un tās līderiem un arī treneru korpusu ! Tās mēneša un kādas tur vēl balvas spēlētājiem un treneriem nospēlēja ļaunu joku Viņi paši bija noticējuši , ka ir lieli meistari . Netikai spēlētāji ir par zaļu šādam līmenim , bet arī treneru korpuss , pretinieku treneri mūsējos apspēlēja vienos vārtos bez variantiem . Uz otro spēli viss tas pats ko 1 spēlē mūsējie darīja un pretinieki veiksmīgi bij atkoduši un neitralizēja . Vai tad jūs trenerīši nesaprotat pretinieks ir atradis veiksmīgas pretzāles pret jūsu variantiem gan uzbrukumā , gan aizsardzībā pamainat kaut ko .
Komandas vadībai jādomā ko darīsiet tālāk atkal un atkal nevaram pārvarēt pirmo kārtu . Divus gadus pēc kārtas varējām tikt tālāk , BET par zaļiem , mazpieredzējušiem spēlētājiem nav aršana eiropā sētas mačos esam pirmie čaļi ciemā . Vai ar to arī apmierināsimies ?

     [+] [-]

, 2022-07-29 09:11, pirms 2 gadiem
Man škiet, ka puse komentētāju īsti nesaprot vai neapzinas melnkalniešu līmeni.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-29 09:17, pirms 2 gadiem
makedoniešu

  +1 [+] [-]

, 2022-07-29 10:26, pirms 2 gadiem
Čābīgi, 2 gadus pēc kārtas ar ņemamiem pretiniekiem aptaisās Valmiera.

     [+] [-]

, 2022-07-29 11:01, pirms 2 gadiem
sigurdssau rakstīja: Man škiet, ka puse komentētāju īsti nesaprot vai neapzinas melnkalniešu līmeni.
Kā naglai uz galvas !

  +1 [+] [-]

, 2022-07-29 13:03, pirms 2 gadiem
sigurdssau rakstīja: Man škiet, ka puse komentētāju īsti nesaprot vai neapzinas melnkalniešu līmeni.
Nu tad lūdzu paskaidro man muļķim Ziemeļmaķedonijas futbola līmeni un Ziemeļmaķedonijas līgas klubu līmeni uz eiropas un Latvijas fona ......

  +1 [+] [-]

, 2022-07-29 13:04, pirms 2 gadiem
Tu pat īsti valsti nemāki precīzi nosaukt putrosies un jauc ar citām , tas vien liecina par tevi kā liela '' esperda '' līmeni

     [+] [-]

, 2022-07-29 15:25, pirms 2 gadiem
juings rakstīja: Nu tad lūdzu paskaidro man muļķim Ziemeļmaķedonijas futbola līmeni un Ziemeļmaķedonijas līgas klubu līmeni uz eiropas un Latvijas fona ......
Ko Tur skaidrot. Komanda kura 3 gadus no vietas spēlējot no pirmām kārtām tiek līdz playoff stadijai. LV klubi pa visiem tiai 1 reizi
1 2 37 komentāri