Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Real" un "Barcelona" turpinās skaidrot savas attiecības, nu jau Čempionu līgā

Andris Liepa
Andris Liepa

"Real" un "Barcelona" turpinās skaidrot savas attiecības, nu jau Čempionu līgā
Krištianu Ronaldu un Lionels Mesi
Foto: AFP/Scanpix

Šodien plkst.21:45 Madridē sāksies UEFA Čempionu līgas otra pusfināla pirmā spēle, kurā tiksies divi spāņu grandi – „Real” un „Barcelona”. Šī būs ceturtā no piecām tikšanām starp abiem klubiem šajā sezonā.

”El Clasico” cīņas turpinās

Tieši šajā sezonā, kad „Barcelona” un „Real” rāda, iespējams, labāko futbolu pasaulē, līdzjutēji tiek īpaši lutināti ar „El Clasico” jeb abu šo klubu savstarpējām cīņām – tās tikās ne vien Spānijas čempionāta ietvaros un Spānijas kausa finālā, bet tagad krustos šķēpus arī Čempionu līgas pusfinālā. Atgriežoties pie jau aizvadītajām cīņām, „Barcelona” bijusi pārāka Spānijas čempionātā – novembrī „Real” savā laukumā tika pazemots ar 5:0, bet Madridē nospēlēts 1:1, kas barseloniešiem mierīgi ļauj saglabāt līderpozīcijas. Piecas kārtas pirms turnīra noslēguma, „Real” atpaliek par astoņiem punktiem. Tomēr arī „Barcelona” šosezon izjuta sāpi, ko sagādāja „Real”, pie tam tas noticis nupat, pirms nedēļas. Prestižās Spānijas kausa izcīņas finālmačā „Real” papildlaikā ar Krištianu Ronaldu pūlēm izrāva uzvaru ar 1:0, iegūstot pirmo trofeju Žozē Mourinju vadībā. „Barcelona” ir lieliska iespēja reabilitēties par šo neveiksmi – pēdējos gados tomēr pierasts, ka „Real” uz savu niknāko konkurenti skatās no aizmugures...

”Real” neveiksmes Čempionu līgā pārtrauc Mourinju

„Barcelona” triumfēja Čempionu līgā 2009. gadā, bet pagājušajā gadā izstājās tieši pusfinālā, kad to pārspēja... Mourinju vadītais „Inter” (vēlāk tiekot arī pie titula). Bez portugāļu speciālista milānieši ātri nolikuši čempionu pilnvaras, toties Mourinju jaunās mājvietas Madrides klubs „Real” pēc sešiem tukšajiem gadiem ČL (netikšana tālāk par 1/8 finālu) nu jau aizkļuvis līdz pusfinālam un... negrasās apstāties. „Barcelona” un „Real” spēles būs ļoti principiālas – visa pamatā, protams, ir ilgā „El Clasico” vēsture, taču arī konkrēto spēlētāju vēlme pierādīt savu pārākumu ir nozīmīga. Kā jau minēts, Spānijas čempionātā priecājas „Barcelona”, kausu izcēla „Real”, tādējādi Čempionu līga ir izcila iespēja iezīmēt savu pārākumu šīs sezonas kontekstā. Ne velti pēdējā Spānijas čempionāta kārtā abi klubi taupījās, iesaistot virkni rezervistu.

Ronaldu – Mesi

Futbola līdzjutēju rindās bieži norit strīdi: kurš ir labākais futbolists pasaulē – Krištianu Ronaldu vai Lionels Mesi? Abi atkal tiksies aci pret aci. Portugālis un argentīnietis, kaut arī nav uzbrukuma smailes spēlētāji, šajā sezonā uzrāda fantastiskus rezultativitātes rādītājus. Spānijas čempionātā Mesi 31 vārtu guvums, Ronaldu 29 (tuvākajam sekotājam Davidam Viljam jau „tikai” 18 vārtu), kausa izcīņā abiem pa septiņiem vārtiem (arī pirmās divas pozīcijas) un tikai Čempionu līgā nav viņu divvadības – Mesi ar deviņiem vārtiem gan ir līderis, bet Ronaldu ar sešiem precīziem raidījumiem dala 5. vietu – to gan arī vēl ir iespējams labot, jo gandrīz visi konkurenti no turnīra jau ir izstājušies. Kopā pa trim turnīriem Mesi ir 47 vārti (kopā sezonā pat 53 vārti), Ronaldu 42 vārti – fantastiski! Skaidrs, ka arī Čempionu līgas duelī daudz kas būs atkarīgs no Mesi un Ronaldu.

Treneru citāti

Žozē Mourinju: „Nezinu, kā šobrīd jūtas „Barcelona”, bet zinu, kā jūtamies mēs – un justos tāpat arī tad, ja zaudētu kausa izcīņas finālā. Dienu pēc fantastiskās uzvaras atkal bijām koncentrējušies nākamajai spēlei. Pirms atnācu uz šejieni, teicu vienam cilvēkam, ka esmu tas treneris, kas zaudēja Barselonai pirms pāris mēnešiem ar 0:5. Neesmu mainījies. Man nav īpašu zāļu, kā viņus pārspēt – zinu vienīgi, ka tas prasa smagu darbu. Kopš tā zaudējuma aizvadījām divus lieliskus mačus pret „Barcelona”, taču tagad atkal klāt jauna cīņa, un jebkas var notikt. Esmu parasts motivētājs un vispirms sāku ar sevi. Pirms kausa izcīņas fināla sacīju spēlētājiem, ka ir kāds, kura vārds bija Alberts Einšteins, un viņš apgalvoja, ka ir kaut kas spēcīgāks par elektrību un atomenerģiju – griba. Un šis puisis Alberts nebija stulbs. Ja spēlēsim labi, radīsim iespējas un tomēr nospēlēsim neizšķirti, tik un tā būšu priecīgs.”

Pepe Gvardiola: „Rīt [trešdien] plkst.21:45 iziesim laukumā, lai gūtu uzvaru. Apsveicu „Real” ar Spānijas kausa izcīnīšanu, viņi to bija pelnījuši. Andress Injesta ir ārā, taču ceram, ka viņš atgriezīsies. Mani spēlētāji zina, ka nav jāmeklē attaisnojumi. Mums jāaizstāv ideja – ja esam labāki, tad uzvaram. Tiksimies ar komandu, kas ir savā labākajā formā šosezon. Būs grūti pārspēt vienu no stiprākajām Eiropas komandām. Tas ir liels izaicinājums, jo esam viena soļa attālumā no Vemblija. Esam atbraukuši uz šejieni, lai pārspētu komandu, kas deviņas reizes ir ieguvusi Eiropas spēcīgākā kluba nosaukumu. Ja mēs atbrauktu šeit aizsargāties, tad viņi pārbrauktu mums pāri, jo laukums ir ļoti plašs un viņiem ir lieliski spēlētāji.”

Savainojumi

„Real” nepalīdzēs Sami Kedira, taču varētu atgriezties Lasana Diarā. Tāpat tuvu tam, lai pilnībā atgūtos no savainojumiem, ir Emanuels Adebajors un Anhels di Marija. Joprojām savainots Fernando Gago. „Barcelona” jāiztiek bez svarīgā pussarga Injestas, tāpat bez Maksvela. Toties ar komandu trenējas kapteinis Karless Pujols. Ārā ir Adriano, toties pirms spēles aktīvi trenējas Gabriels Milito.

Čempionu līgas pusfināli

Pāris1.spēle2.spēle
Schalke - Man United0:2 (0:0)4.maijā
Real Madrid - Barcelona27.aprīlī3.maijā
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 338 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-04-27 12:48, pirms 13 gadiem
Par Lielu Madridi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: angelos33
Slēpts komentārs: angelos33
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-04-27 12:57, pirms 13 gadiem
pasakat luudzu kaads normaali i-adresi prieks LV kur skatiities speeli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Aknas čupā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-27 13:15, pirms 13 gadiem
manchesternoobs rakstīja: aizej labāk padauzi sienu ar savu jau traumēto galvu, nekā raksti šeit tādu bull**tu!
Pabeidz 9. klasi, tad komentee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2011-04-27 13:21, pirms 13 gadiem
Сконто победa !!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-27 13:35, pirms 13 gadiem
Sakiet a pa kadu no TV ekraniem radiis sho speli tiesraide?

  +2 [+] [-]

, 2011-04-27 13:38, pirms 13 gadiem
Autors aizmirsis pieminēt, ka Real būs jāiztiek bez dikvalificētā centra aizsarga Karvalju, kas ir liels zaudējums Madridei.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-27 13:39, pirms 13 gadiem
GO MADRID REAL!!!! ';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-27 13:48, pirms 13 gadiem
Barsa ir stiprāka, bet es esmu par Real. Tomēr vairāk par Real zaudējumu mani apbēdinātu meitenīgs futbols. Lai cīnās kārtīgi!

  +8 [+] [-]

, 2011-04-27 13:56, pirms 13 gadiem
Esmu par Barcelona, jo pārāk man nepatīk CR RM sastāvā. Nu bet domājams ka būs interesants futbols šodien. Un spēle noteikti būs saspringta, bez asumiem noteikti neizstiks. Būs netīra spēle no abām pusēm un protams, ka būs simulācijas bez tā ar neiztikt

  +1 [+] [-]

, 2011-04-27 13:56, pirms 13 gadiem
manas domas - rezultativa spele barcalona vinnees

  -4 [+] [-]

, 2011-04-27 14:04, pirms 13 gadiem
atkal real pa dir...u dabūs :d
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-04-27 14:11, pirms 13 gadiem
ja CR vietā būtu Rauls tad es pat varbūt cienītu realu

  +4 [+] [-]

, 2011-04-27 14:13, pirms 13 gadiem
Neesmu futbola fans,bet finala tomer labprat redzetu izcilu karalisko futbola klasiku: Real Madrid vs Manchester United...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-04-27 14:17, pirms 13 gadiem
sheit nav aprakstiits, bet pirms speeles izceelusies nopietna vaardu kauja starp Pepu un TSO. pirmo reizi Peps publiski nav iztureejis. atgaadina situaaciju, kad TSO nokaitinaaja flegmatisko Raikaardu.

  +6 [+] [-]

, 2011-04-27 14:21, pirms 13 gadiem
Madride izskatas ka ir uzkerusi veidu kaa apspelet Barcu - tas priecee jo var redzet kaa barsa streso. (barsas telotaji jau klust smiekligi).

  +2 [+] [-]

, 2011-04-27 14:25, pirms 13 gadiem
555 rakstīja: sheit nav aprakstiits, bet pirms speeles izceelusies nopietna vaardu kauja starp Pepu un TSO. pirmo reizi Peps publiski nav iztureejis. atgaadina situaaciju, kad TSO nokaitinaaja flegmatisko Raikaardu.
Kas ir TSO?

     [+] [-]

, 2011-04-27 14:27, pirms 13 gadiem
ViestursO rakstīja: Madride izskatas ka ir uzkerusi veidu kaa apspelet Barcu - tas priecee jo var redzet kaa barsa streso. (barsas telotaji jau klust smiekligi).
Ko tur var uzķert? Domāju, ka Barsa vnk pietur bumbu un dod, kur ir brīvs kāds, tādējādi izveidojot bīstamu momentu, nevis Pepe salicis, ka sākumā jādod tam un tad tam vai tml.

     [+] [-]

, 2011-04-27 14:30, pirms 13 gadiem
555 rakstīja: sheit nav aprakstiits, bet pirms speeles izceelusies nopietna vaardu kauja starp Pepu un TSO. pirmo reizi Peps publiski nav iztureejis. atgaadina situaaciju, kad TSO nokaitinaaja flegmatisko Raikaardu.
Ja kāds vēlas lasīt par to šeku links José Mourinho's mind games finally provoke...

  +3 [+] [-]

, 2011-04-27 14:32, pirms 13 gadiem
Tikai dēļ Tevis reģistrējos rakstīja: Kas ir TSO?
Maurinjo iesauka The Special One (TSO)

  +2 [+] [-]

, 2011-04-27 14:42, pirms 13 gadiem
man jau liekas, ka viss ir skaidrs par to kāda lielākos vilcienos būs spēle. barca lielākoties uzbruks savā klasiskajā stilā un madride gaidīs savu iespēju skriet pretī. tādi, manuprāt, ir bijuši visi šie pēdējie trīs el clasico. atšķirība vien tāda, ka barcai pirmajā mačā izdevās piecas reizes iebakstīt to bumbu vārtos, bet pēdējās divās ne reizi (pendeli negribu skaitīt). kaut kā nevaru iedomāties, ka madride spētu uzturēt kādu iniciatīvu šajā spēlē. tādēļ arī manās acīs barselona tik un tā ir fantastiskākā pasaulē, jo viņi nevienā no spēlēm nav zaudējuši savu identitāti!
ceru uz barselonas uzvaru, bet lieliski saprotu, ka necik viegli tas nebūs un pilnībā pieļauju iespēju, ka madride paņems.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-27 14:44, pirms 13 gadiem
Par skaistu futbolu un Barsas uzvaru! Kads nezin, kas šodien tiesās spēli???
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 338 komentāri