Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Auda" dosies uz Slovākijas lielveikalu, "Valmierai" mīksts drošības spilvens

Agris Suveizda

"Auda" dosies uz Slovākijas lielveikalu, "Valmierai" mīksts drošības spilvens
"Audas" galvenais treneris Simo Valakari. Foto: Kristians Putniņš/FK "Auda"

UEFA mītnē Šveices pilsētā Nionā aizritējusi Eiropas Konferences līgas otrās kvalifikācijas izloze. Tajā iespējamās pretinieces uzzinājuši visi četri Latvijas Eirokausu klubi.

TurnīrsEirokausu otrā kvalifikācijas kārta
ČLBallkani (Kosova)/Ludogorets (Bulgārija) uzvarētāja – Olimpija/Valmiera uzvarētāja
EKLTre Penne (Sanmarīno)/Breidablik (Islande) zaudētāja - Olimpija/Valmiera zaudētāja
Auda - Spartak Trnava (Slovākija)
Kecskemét (Ungārija) - Riga/Vikingur uzvarētāja
Makedonija/RFS uzvarētāja – Sabah (Azerbaidžāna)

Ja pārējie trīs vēl nezina, vai piedalīsies Eiropas Konferences līgas otrajā kārtā un izlozei līdzi sekoja varbūtības formā, tad pilnīgi droši šajā stadijā piedalīsies Latvijas kausa īpašniece un Eirokausu debitante "Auda". Būdama neizsētā, "Auda" no izsēto pulka pretī saņēma Slovākijas trešo spēcīgāko klubu Trnavas "Spartak", kas 2018. gadā spēlēja Eiropas līgas grupu turnīrā. Arī pagājušajā sezonā "Spartak" sāka otrajā kārtā, ar 4:1, 2:1 pieveica Velsas "Newtown", bet trešajā kārtā ar 0:2, 0:1 zaudēja Vladislava Gutkovska "Rakow". Vienīgo Slovākijas titulu "Spartak" ieguvis 2018. gadā – neilgi pēc stadiona renovācijas. 19,2 tūkstošu ietilpīgais stadions saplūst ar lielveikalu, un tajā 2016. gadā viesojās Latvijas izlase (0:0).

Ja Latvijas čempionei "Valmierai" neizdosies pārvarēt Ļubļanas "Olimpija" barjeru Čempionu līgas pirmajā atlases kārtā, tad vidzemnieki nokļūs Eiropas Konferences līgas otrās atlases kārtas čempionu zarā, kur izlozē pretī saņēma vienīgo neizsēto komandu no savas grupiņas – Sanmarīno "Tre Penne" un Islandes "Breidablik" pāra zaudētāju no Čempionu līgas priekšsacīkšu kārtas pusfināla, kas notiks jau 27. jūnijā. Šā pāra pastarīte būs "Tre Penne", kas Eirokausu vēsturē zaudējusi visās 11 kārtās.

Līgas zara izlozē izsēto pozīcijās bija Rīgas klubi, kuriem vēl jāpārvar pirmā kārta. Ja "Riga" uzveiks Islandes "Vikungur", tad pēc tam būs jādodas pie pašmāju spēlētāju pārpilnās Ungārijas vicečempiones "Kecskemét", kurai tā būs tikai otrā Eirokausu pieredze vēsturē. Pirms 12 gadiem 1:1, 0:0 un izstāšanās pret Kazahstānas "Aktobe". Savukārt RFS, ja pieveiks Ziemeļmaķedonijas "Makedonija", tiksies ar Azerbaidžānas vicečempioni "Sabah", kurai tā būs Eirokausu debija.

TurnīrsEirokausu pirmā kvalifikācijas kārta
ČLOlimpija (Slovēnija) - Valmiera
EKLRiga - Vikungur (Islande)
Makedonija (Ziemeļmaķedonija) - RFS

Čempionu līgas pirmās kārtas spēles notiks 11./12. un 18./19. jūlijā, bet otrās kārtas spēles – 25./26. jūlijā un 1./2. augustā. Eiropas Konferences līgas pirmā kārta gaidāma 13. un 20. jūlijā, otrā kārta – 27. jūlijā un 3. augustā. Pāra pirmā komanda kārtu sāks ar mājas spēli. Trešās kārtas izloze abos turnīros notiks 24. jūlijā.

  +3 [+] [-]

, 2023-06-21 15:54, pirms gada
Kā saka-viss pašu rokās. Visiem klubiem, pa lielam, nav nepieveicamu pretinieku. Vislabāk Rīga un RFS, Valmierai būs pagrūti, bet vismaz nodrošināta KL, kur pretinieki visnotaļ pieveicami, bet Audai-kā saņemsies-arī pagrūti, bet ne neiespējami...

  +2 [+] [-]

, 2023-06-21 16:25, pirms gada
Ja skatās tīri uz klubu vērtībām, tad nav diez ko spoži, bet nav arī nekas pārāk traks, nevienam nav jāspēlē pret 2x vērtīgākiem klubiem.

Valmiera visticamāk zaudēs Olimpijai, bet vismaz EKL droši jātiek 3.kārtā.
Auda neizskatās gana labi, lai tiktu pāri 2.kārtai.
FC Riga vajadzētu stabili tikt 3 kārtā, ja tiešām komandai ir nopietni plāni.
RFS ne visai veicās ar izlozi, būšu pārsteigts, ja uzveiks Sabah.

Ceru, ka Valmiera beidzot parādīs labu spēli ārpus Virslīgas un FC Riga attaisnos savu lielo budžetu.

  +2 [+] [-]

, 2023-06-21 16:37, pirms gada
Teiksim tā, jāskatās vēl kā papildināsies eirokausu komandas, mazliet laiks arī redzēt uz Virslīgas laukuma kā tie papildinājumi palīdzēs. Pašlaik tik Liepāja kaudzi spēlētājus piesaistījusi, bet gan jau drīz dzirdēsim vairāk par pārējām komandām.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-21 16:55, pirms gada
BenSimmonsBall rakstīja: Teiksim tā, jāskatās vēl kā papildināsies eirokausu komandas, mazliet laiks arī redzēt uz Virslīgas laukuma kā tie papildinājumi palīdzēs. Pašlaik tik Liepāja kaudzi spēlētājus piesaistījusi, bet gan jau drīz dzirdēsim vairāk par pārējām komandām.
Kapēc komandas kas piedalās eirokausos nepiesaka jaunus spēlētājus .
Manā skatījumā lieta vienkārša , vēlme uzzināt pretiniekus eirokausos un tad lemt , ja pretiniekos dabū ļoti spēcīgu pretinieku vai tad ir jēgas iepirkties ? Tāpat naudas nav tik daudz lai nopirktu augsta līmeņa spēlētājus .
Ja , pretinieks ir sava līmeņa vai nedaudz labāks , kā Valmierai , tad ir vērts izdot naudu .
Būs tuvākajā nedeļā interesanti !

  +1 [+] [-]

, 2023-06-21 17:27, pirms gada
juings rakstīja: Kapēc komandas kas piedalās eirokausos nepiesaka jaunus spēlētājus .
Manā skatījumā lieta vienkārša , vēlme uzzināt pretiniekus eirokausos un tad lemt , ja pretiniekos dabū ļoti spēcīgu pretinieku vai tad ir jēgas iepirkties ? Tāpat naudas nav tik daudz lai nopirktu augsta līmeņa spēlētājus .
Ja , pretinieks ir sava līmeņa vai nedaudz labāks , kā Valmierai , tad ir vērts izdot naudu .
Būs tuvākajā nedeļā interesanti !
Audai tīri jāiepērk tāpēc, ka sekls soliņš traumu dēļ, pie tam nav uzbrucēju, kuri noslēdz uzbrukumus. Vēl jau jādomā par tikšanu nākamā gada eirokausos utt. Rīga un RFS, tie gan var palūkoties apkārt un diži neiespringt.

     [+] [-]

, 2023-06-21 20:15, pirms gada
Ja par papildinājumiem Valmierau, tad Kamilo Mena jau bija tribīnēs pēdējā spēlē pret Riga un katru dienu pāris reizes viņu redzu,kā šis ar Bolt elektroskūteri pa Valmieru pārvietojas. Laikam tik jāpagaida ziņa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2023-06-21 21:36, pirms gada
tomaats rakstīja: Ja par papildinājumiem Valmierau, tad Kamilo Mena jau bija tribīnēs pēdējā spēlē pret Riga un katru dienu pāris reizes viņu redzu,kā šis ar Bolt elektroskūteri pa Valmieru pārvietojas. Laikam tik jāpagaida ziņa
Pienāc viņam klāt un pajautā - kad atsāks spēlēt Valmiera FC sastāvā

     [+] [-]

, 2023-06-21 21:37, pirms gada
Kur var nopirkt FK Auda kluba kreklu tāds kāds ir bildē trenerim????