Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

"Werder" sakauj "Sampdoria", "Braga" tiek galā ar "Sevilla"

"Werder" sakauj "Sampdoria", "Braga" tiek galā ar "Sevilla"
Brēmenes futbolisti atzīmē pirmo vārtu guvumu
Foto: AP/Scanpix

Čempionu līgas kvalifikācijas play-off kārtas pirmajā spēlē Brēmenes „Werder” savā laukumā ar 3:1 pieveica „Sampdoria”, sperot platu soli pretī iekļūšanai grupu turnīrā. Pie svarīgas un mazliet negaidītas uzvaras tika portugāļu „Braga”, kas ar 1:0 pieveica „Sevilla”.

"Braga" pamostas otrajā puslaikā, pieveicot "Sevilla"

„Estádio Municipal de Braga” stadionā, kurā 2004. gadā vienu no savām Eiropas čempionāta finālturnīra spēlēm aizvadīja Latvijas izlase, „Braga” spēlētāji uzņēma „Sevilla”. Spēles pirmajās minūtēs laukumā pilnībā dominēja viesi, kuri piektajā minūtē izveidoja pirmo labo vārtu gūšanas epizodi, kad pēc eleganta Hesusa Navasa centrējuma no labās malas Luišs Fabiano uzvarēja gaisa divcīņā ar aizsargu, sita pašā vārtu stūrī, taču bumba atsitās pret vārtu stabu. Spāņi arī turpinājumā pārliecinoši kontrolēja spēles ritējumu, pārvaldot bumbu apmēram 67% visa spēles laika. Lai arī par spāņu pārsvaru individuālajā meistarībā šaubu nebija nekādu, ar savstarpējo saprašanos problēmas gan bija. Tas arī bija viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ izveidot kādu reālu vārtu gūšanas iespēju vairs neizdevās, kaut arī viņu pārsvars bija nomācošs. Vienā no situācijām Kanutē gan guva vārtus, bet tiesnesis jau bija fiksējis aizmuguri. „Braga” uz viesu lielo pārsvaru spēja atbildēt ar ļoti asu pretuzbrukumu pirmā puslaika izskaņā, bet šajā situācijā vārtsargs izrādījās pārāks par uzbrucēju.

Otrā puslaika sākumā neslikta vārtu gūšanas iespēja bija Navasam, bet viņa sitiens augšējā devītniekā bija mazliet neprecīzs. Pēc tā spēku samēri laukumā pakāpeniski mainījās, jo „Braga” sāka spēlēt pārliecinošāk, plašāk, un tas nepalika bez rezultāta. 62. minūtē Mateuss bija pirmais pie Palopa atvairītās bumbas, ieraidot to jau tukšos vārtos. „Braga” turpināja uzbrukt, bet allaž komandas spēlētāju ceļā bija Palops, kuram bija ļoti daudz darba. Spēles pēdējā minūtē nebūtu glābis arī viņš, kad bumba pēc Limas tālsitiena atdūrās pret pārliktni. Pelnīta „Braga” uzvara, kas gan ne tuvu negarantē komandai vietu nākamajā kārtā. Šovakar „Sevilla” izskatījās bāli, redzēs, kā būs savā laukumā.

"Hapoel" viesos pieveic "Red Bull"

Zalcburgas „Red Bull”, kas Čempionu līgas grupu turnīru par savu mērķi izvirzīja jau 2006. gadā, kad pēc ilgāka pārtraukuma izdevās uzvarēt Austrijas čempionātā, spēli ar Telavivas „Hapoel” uzsāka, cik vien nesekmīgi iespējams. Jau otrajā minūtē uz mājinieku vārtiem tika nozīmēta pendele, ko viesi arī realizēja. Mājinieki puslaika vidū pēc Pokrivača tālsitiena rezultātu izlīdzināja, bet puslaika izskaņā Bens Sahars, precīzi sitot ar galvu no pāris metru attāluma, atjaunoja „Hapoel” vienu vārtu pārsvaru.

Otrā puslaika sākumā Etajs Šehters vēl vairāk sarežģīja austriešu situāciju, panākot jau 3:1 viesu labā. Šāds rezultāts praktiski garantētu ebrejiem vietu grupu turnīrā, taču atbildes spēlē savā laukumā vēl nāksies pasvīt, jo uz maiņu uznākušais Romāns Valners otrā puslaika vidū panāca 2:3. Viesos austriešiem vajadzēs uzvarēt ar divu vai arī vienu vārtu pārsvaru, ja spēle būs ļoti rezultatīva (3:2, 4:3 utt.).

Belgradā 12 minūšu vārtu šovs, Bāzelē minimāla mājinieku uzvara

Moldovas „Sheriff” pagājušajā gadā pirmo reizi tika Eiropas līgas grupu turnīrā, bet šogad vienība ir gatava spert nākamo soli – iekļūt Čempionu līgas grupu turnīrā. Izbraukuma spēli pret „Basel” komanda iesāka labi, neļaujot mājiniekiem pie saviem vārtiem izveidot kādu patiešām bīstamu momentu, kaut arī šveiciešiem piederēja milzīgs teritoriāls pārsvars. Atskaitot pāris neprecīzus tālsitienus, mājinieki neko nevarēja likt pretī kompaktajai „Sheriff” aizsardzībai.

Otrā puslaika sākumā pēc stūra sitiena izpildes „Basel” trāpīja pa vārtu stabu, bet ilgi gaidītie vārti tika gūti 54. minūtē pēc Valentīna Stokera precīza sitiena ar galvu no četru metru attāluma. „Basel” turpināja vērpt uzbrukuma kombinācijas, bet „Sheriff” atbildēja ar ļoti bīstamu pretuzbrukumu, kurš noslēdzās ar Djuroviča trāpījumu pa vārtu stabu. Gūt vārtus nevienai komandai tā arī vairs neizdevās, un spēle noslēdzās ar minimālu "Basel" uzvaru - 1:0.

Belgradas „Partizan” savā laukumā gaidīja ciets rieksts beļģu „Anderlecht” izskatā. Spēles pirmajā pusē tieši viesi uzbruka mazliet vairāk un arī bīstamāk, taču arī „Partizan” nesēdēja rokas klēpī salikuši. Pēc sausā pirmā puslaika skatītāji varēja novērot pamatīgu uguņošanu otrā puslaika pirmajā pusē, kad 12 minūšu laikā tika gūti četri vārti, pie tam vadībā pa reizei izvirzījās abas komandas. Pēc šāda sprādziena komandas nomierinājās, noslēdzot spēli ar kaujiniecisko 2:2. Šāds rezultāts vairāk apmierinās beļģu klubu, kas savā laukumā var atļauties nospēlēt neizšķirti.

"Werder" otrajā puslaikā sakauj "Sampdoria"

Vakara centrālais mačs norisinājās Brēmenē, kur vietējais „Werder” uzņēma Itālijas A Sērijas iepriekšējās sezonas pārsteigumu „Sampdoria”. Vācu klubs ļoti daudz kontrolēja bumbu, pārliecinoši iespiežot „Sampdoria” savā laukuma pusē. Itāļi laimi meklēja savas valsts klubiem raksturīgajā spēles stilā – ātrā pārejā no aizsardzības uzbrukumā. Neko bīstamu pie Brēmenes kluba vārtiem viņi gan neizveidoja. „Werder” uzbrukumi bija krietni vien bīstamāki, pēc Ugo Almeidas sitiena bumba pat norībināja vārtu pārliktni, bet rezultāts spēles pirmajā puslaikā tā arī netika atklāts.

Otrajā puslaikā nulle pie „Werder” gūto vārtu skaita tika ātri vien nomainīta. Sākumā ar skaistu sitienu no apmēram 22 metriem izcēlās Klemens Frics, bet puslaika vidū divu minūšu laikā „Sampdoria” saņēma vēl lielāku triecienu. Sākumā par pārkāpumu savā soda laukumā otro dzelteno kartīti saņēma Stefano Lučini. Piešķirto 11 metru soda sitienu realizēja Torstens Frings, bet pēc tā cīņā ar aizsargu no astoņiem metriem precīzi sita Klaudio Pizaro. Vērts pieminēt, ka „Sampdoria” rindās pie rezultāta 0:2 laukumā devās lietuvietis Mariuss Stankevičus, kurš laukumā pavadīja pēdējās 25 minūtes. Viņa klātbūtnē komanda ne tikai ielaida, bet pamatlaika pēdējā minūtē arī guva vārtus, kad augstā lēcienā vārtus ar galvu guva Džampolo Pazini. Šis vārtu guvums mazliet uzlabojis Itālijas kluba izredzes pacīnīties par vietu grupu turnīrā, taču atspēlēt 1:3 nebūs viegli.

Atbildes spēles tiks aizvadītas 24. un 25. augustā.

Čempionu zars

SpēleRezultāts
Rosenborg - Kobenhavn2:1
Sparta - Žilina0:2
Salzburg - Hapoel Tel-Aviv2:3
Basel - Sheriff1:0
Partizan - Anderlecht2:2

Nečempionu zars

SpēleRezultāts
Young Boys - Tottenham Hotspur3:2
Zenit - Auxerre1:0
Dynamo Kyiv - Ajax1:1
Braga - Sevilla1:0
Werder - Sampdoria3:1

Grupu turnīrā vieta garantēta: "Inter", "Roma", "Milan" (visas Itālija), "Chelsea", "Manchester United", "Arsenal" (visas Anglija), "Barcelona", "Real", "Valencia" (visas Spānija), "Bayern", "Schalke" (abas Vācija), "Marseille", "Lyon" (abas Francija), "Rubin", "Spartak" (abas Krievija), "Shakhtar" (Ukraina), "Twente" (Nīderlande), "CFR Cluj" (Rumānija), "Benfica" (Portugāle), "Bursaspor" (Turcija), "Panathinaikos" (Grieķija), "Rangers" (Skotija).


, 2010-08-18 23:43, pirms 14 gadiem
Kaa Anatolijs teica, nekas peec pirma apuslaika neliecinaaja par saadu iznaakumu, bija tik saspringta speele pirmajaa puslaikaa, bet tad vnk Werder iesleedza 5 aatrumu un viss
, 2010-08-18 23:43, pirms 14 gadiem
Skatijos Werder maču,nenožēloju! 1.gols kā saldai ēdiens
, 2010-08-18 23:45, pirms 14 gadiem
spēle „Werder” pret „Sampdoria” tiešām izcēlās ar skaistiem vārtu guvumiem!
, 2010-08-18 23:46, pirms 14 gadiem
Tam Brēmenes stadiķim točna lāsts kautkāds. no pirmajiem 3 reālajiem momentiem 2 ofsaidi un štanga.. pēc 3:0 jau apsveicu fričus ar grupu turnīru bet tagad nu nez.
, 2010-08-18 23:47, pirms 14 gadiem
"Werder" nospēlēja pārliecinoši, bet "Sampdoria" nedaudz nepaveicās, turklāt vēl tas noraidījums. Frica vārtu guvums bija vienkārši fantastisks. Savukārt itāliešus vairākkārt glāba Kurči meistarība. Šķiet, ka dueļa liktenis jau izšķirts, ja vien mājās "Sampdoria" nepaveiks nelielu brīnumu. Ļoti patika "Werder" fani - fantastiski kā jau allaž

"Sevilla" pamatīgi nolažojuši, jo izbraukumā jau nu vienus vārtus varēja iesist. Tagad gaidāma stresa pilna mājas spēle. Būs grūti.
, 2010-08-18 23:48, pirms 14 gadiem
apsveicu ar pirmo soli uz ČL bremenes muzikantus
ar lielu uzmanibu skatijos ka werder bez Ezila izskatiisies,nu tiiri labi!!
Hunt labi nospeleja
pirmaa banka vnk konfekte
ta turet par trim vacu komandam ČL
, 2010-08-18 23:50, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: "Werder" nospēlēja pārliecinoši, bet "Sampdoria" nedaudz nepaveicās, turklāt vēl tas noraidījums. Frica vārtu guvums bija vienkārši fantastisks. Savukārt itāliešus vairākkārt glāba Kurči meistarība. Šķiet, ka dueļa liktenis jau izšķirts, ja vien mājās "Sampdoria" nepaveiks nelielu brīnumu. Ļoti patika "Werder" fani - fantastiski kā jau allaž

"Sevilla" pamatīgi nolažojuši, jo izbraukumā jau nu vienus vārtus varēja iesist. Tagad gaidāma stresa pilna mājas spēle. Būs grūti.
Almeidas-Pizzaro saspēle vienkārši skaisti, nekad neesmu bijis vācu futbola piekritējs, bet Werder aizvadīja sasodīti labu spēli, ja neņem vērā atslābināšanos spēles beigās.
, 2010-08-18 23:50, pirms 14 gadiem
Ceram vēl uz 2 : 0 Dženovā, par ātru tiem fričiem priecāties. Kaut gan otrā puslaika sākumā itāļiem nekas nesanāca, ja tā spēlēs savās mājās uz 0 nenoturēs. Par četrām itāļu komandām!
, 2010-08-18 23:54, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Almeidas-Pizzaro saspēle vienkārši skaisti, nekad neesmu bijis vācu futbola piekritējs, bet Werder aizvadīja sasodīti labu spēli, ja neņem vērā atslābināšanos spēles beigās.
Laikam sen neesi skatījies Bundeslīgu
"Werder" spēlē man vienmēr patikusi, tā pat kā fani, ja vien nespēlē pret "Bayern". Ļoti žēl, ka Ezils prom. ČL viņa ļoti pietrūks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-19 00:02, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Laikam sen neesi skatījies Bundeslīgu
"Werder" spēlē man vienmēr patikusi, tā pat kā fani, ja vien nespēlē pret "Bayern". Ļoti žēl, ka Ezils prom. ČL viņa ļoti pietrūks
Nu es principā EPL pārsvarā skatos, interesē vairāk, bet nu Eurosport2 man tāpat ir tā kā Bundeslīga ir redzama.
, 2010-08-19 00:04, pirms 14 gadiem
Šoreiz nolēmu skatīties Werder spēli. Tiešām kārtējo reizi pierādās, ka viņi ir "Italian Killers"... Pelnīta uzvara, labi spēlējot. Lietuvietim Stankēvičam ir mazliet nepaveicās, bet, ko tu padarīsi - Werder ir Werder. Ceru fričus redzēt, ejam tālāk.
, 2010-08-19 00:05, pirms 14 gadiem
Zidane The Best rakstīja: nu fani bija tik skaļi , ka visu laiku varēja dzirdēt tikai Sampdoria fanus.
Tā nu gan nebija
, 2010-08-19 00:07, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Nu es principā EPL pārsvarā skatos, interesē vairāk, bet nu Eurosport2 man tāpat ir tā kā Bundeslīga ir redzama.
Es vairāk skatos Bundeslīgu, jo manai gaumei tur ir vairāk aizraujošu spēļu, īpaši jau pēdējā sezonā.
, 2010-08-19 00:07, pirms 14 gadiem
Nebija tā ka Brēmene vienos vārtos salika. Spēle neatbilst spēles rezutātam. Abas komandas bija 100% līdzvērtīgas.
, 2010-08-19 00:13, pirms 14 gadiem
GainFast rakstīja: Nebija tā ka Brēmene vienos vārtos salika. Spēle neatbilst spēles rezutātam. Abas komandas bija 100% līdzvērtīgas.
Kurā brīdī bija tas vienlīdzīgums? 70 minūtes Werder vienkārši masēja Sampdoria, tas arī viss.
, 2010-08-19 00:17, pirms 14 gadiem
GainFast rakstīja: Nebija tā ka Brēmene vienos vārtos salika. Spēle neatbilst spēles rezutātam. Abas komandas bija 100% līdzvērtīgas.
Noraidījums gan "Sampdoria" pamatīgi iegrieza, bet tā pat "Werder" bija pārāki. No 6 itāliešu sitieniem, tikai 2 lidoja vārtu rāmī. "Werder" kopā paspēja izdarīt pat 19 sitienus, no kuriem precīzi bija 8. Arī 64% bumbas kontrole daudz ko parāda.
, 2010-08-19 00:23, pirms 14 gadiem
Nu bumbas kontrole vēl nekad neko nav noteikusi futbolā.
, 2010-08-19 00:25, pirms 14 gadiem
GainFast rakstīja: Nu bumbas kontrole vēl nekad neko nav noteikusi futbolā.
Kā tas ir "neko"? Jo mazāka bumbas kontrole, jo mazāk ir laika izveidot vārtu gūšanas momentus. Tā tas bija arī "Sampdoria" gadījumā. Protams, ka tas daļēji bija arī dēļ noraidījuma.
, 2010-08-19 00:42, pirms 14 gadiem
Sampdoria vēl savās mājās pacīkstēsies par tikšanu tālāk
, 2010-08-19 00:57, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Kā tas ir "neko"? Jo mazāka bumbas kontrole, jo mazāk ir laika izveidot vārtu gūšanas momentus. Tā tas bija arī "Sampdoria" gadījumā. Protams, ka tas daļēji bija arī dēļ noraidījuma.
Bieži ir arī tā ka, kurš mazāk vada bumbu tas rada vairāk bīstamus momentus. Par piemēru ČL fināls. PK2010 Spēle Vācija-Argentīna. Argentīna visu spēli kontrolēja bumbu, bet ta arī nespēja normālus momentus izveidot.
, 2010-08-19 01:01, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Kā tas ir "neko"? Jo mazāka bumbas kontrole, jo mazāk ir laika izveidot vārtu gūšanas momentus. Tā tas bija arī "Sampdoria" gadījumā. Protams, ka tas daļēji bija arī dēļ noraidījuma.
Galvenais ir nevis tas, cik daudz tu kontrolē bumbu, bet gan, kā tu to dari.
, 2010-08-19 01:07, pirms 14 gadiem
suvass rakstīja: Galvenais ir nevis tas, cik daudz tu kontrolē bumbu, bet gan, kā tu to dari.
Nu bet protams. Ja pretinieki ir labi pretuzbrukumos, tad pietiek pat ar 30%, lai izveidotu un realizētu momentus. Tomēr arī pati bumbas kontrole bieži vien liecina par komandas spējām.
, 2010-08-19 01:13, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Ja pretinieki ir labi pretuzbrukumos, tad pietiek pat ar 30%, lai izveidotu un realizētu momentus.
Par to jau ir runa. Bumbas kontrole daudz ko liecina par komandu, taču kontroles procents ir tikai kārtējais ieraksts statistikas mīļotājiem. Tāpat kā sitienu skaits. Statistika uzrāda tikai sausus skaitļus jeb kvantitāti, taču ne kvalitāti.
, 2010-08-19 01:14, pirms 14 gadiem
GainFast rakstīja: Bieži ir arī tā ka, kurš mazāk vada bumbu tas rada vairāk bīstamus momentus. Par piemēru ČL fināls. PK2010 Spēle Vācija-Argentīna. Argentīna visu spēli kontrolēja bumbu, bet ta arī nespēja normālus momentus izveidot.
Nenoliedzu, ka daudz kas atkarīgs arī no stratēģijas. Ja spēlē uz pretuzbrukumiem kā Vācija, tad bumbas kontrolei nav tik lielas nozīmes kā dzelžainai aizsardzībai, bet tā kā "Sampdoria" aizsardzība nebūt nebija tik izcila, tad saprotams, ka "Werder" ar savu uzbrūkošo stilu un prasmēm pie lielas bumbas kontroles izveidoja vairāk vārtu gūšanas momentu, kā arī notika.
Jo mazāk prasmīga komanda, jo lielāka nozīme ir bumbas kontrolei.

Ja vēl joprojām uzskati, ka "bumbas kontrole nekad neko nav noteikusi futbolā", tad paskaties uz pašreizējiem Eiropas un Pasaules čempioniem.
, 2010-08-19 01:19, pirms 14 gadiem
suvass rakstīja: Par to jau ir runa. Bumbas kontrole daudz ko liecina par komandu, taču kontroles procents ir tikai kārtējais ieraksts statistikas mīļotājiem. Tāpat kā sitienu skaits. Statistika uzrāda tikai sausus skaitļus jeb kvantitāti, taču ne kvalitāti.
Kvantitātei futbolā bieži vien ir tik pat liela nozīme cik kvalitātei. Statistika nav tikai skaitļi, jo tā parāda arī tendences.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-19 01:32, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Kvantitātei futbolā bieži vien ir tik pat liela nozīme cik kvalitātei. Statistika nav tikai skaitļi, jo tā parāda arī tendences.
čau
, 2010-08-19 01:45, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Nenoliedzu, ka daudz kas atkarīgs arī no stratēģijas. Ja spēlē uz pretuzbrukumiem kā Vācija, tad bumbas kontrolei nav tik lielas nozīmes kā dzelžainai aizsardzībai, bet tā kā "Sampdoria" aizsardzība nebūt nebija tik izcila, tad saprotams, ka "Werder" ar savu uzbrūkošo stilu un prasmēm pie lielas bumbas kontroles izveidoja vairāk vārtu gūšanas momentu, kā arī notika.
Jo mazāk prasmīga komanda, jo lielāka nozīme ir bumbas kontrolei.

Ja vēl joprojām uzskati, ka "bumbas kontrole nekad neko nav noteikusi futbolā", tad paskaties uz pašreizējiem Eiropas un Pasaules čempioniem.
Labi piekāpšos tas viss ir 50 pret 50. ČL uzvarētājs atkal spēlēja uz pretuzbrukmiem.
, 2010-08-19 03:25, pirms 14 gadiem
GainFast rakstīja: Labi piekāpšos tas viss ir 50 pret 50. ČL uzvarētājs atkal spēlēja uz pretuzbrukmiem.
Protams, jo var jau būt arī 2 taisnības (kā šajā gadījumā), tā pat kā monētai 2 puses.
ČL uzvarēja Mourinju stratēģija. Ja kaut kas man patīk pretuzbrukumu stratēģijā, tad tā ir iespēja gūt daudz skaistu vārtu; vairāk vietas, kur izvērsties.
, 2010-08-19 04:30, pirms 14 gadiem
speles bija skaistas.
, 2010-08-19 07:20, pirms 14 gadiem
>>>Bano tikai mīkstie!
Bet, ja salīdzina Moldovas Šerif ar mūsu grandiem, tad viņi ir galvastiesu pārāki, Basel viņus knapi uzvarēja (labi, viņi neiesita pendeli)...

Absolūti nekorekts salīdzinājums tāpēc,ka sākuma sastāvā pret Basel neizgāja NEVIENS moldāvu futbolists.Visi leģionāri.Pie mums tas būtu neiedomājami un kāds tracis saceltos šajā portālā.Nav jau nekāda māka sapirkt viduvējus leģionārus un nokļūt līdz čempionlīgas durvīm.Tomēr šaubos ,vai Šerifam izdosies tikt čempionlīgas grupu turnīrā.Basel paciets rieksts.Kaut gan atklāti sakot es no visām spēlēm izvēlējos tieši šo ,jo man tiešām interesēja Šerifa sniegums.To, ka šobrīd šis klubs spēcīgāks par Latvijas TOP klubiem būtu smieklīgi apstrīdēt,bet jau minēju ,kāpēc.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-19 14:01, pirms 14 gadiem
les blues rakstīja: Itāļu ultras bija daudz skaļāki.
Skaties atbildes spēli , tad uzināsi ko nozīmē "fantastiski".
Ok, pirmajā puslaikā varbūt arī bija, bet otrajā puslaikā brēmeniešu fani bija lieliski
Un par Itālijas līdzjutējiem Tev man nav jāstāsta. Ne jau par velti mans mīļākais klubs ir "Juventus"
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.