Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

H grupa: ''Arsenal'' sasit ''Braga'', ''Shakhtar'' uzvar ''Partizan''

Krišs Upenieks

H grupa: ''Arsenal'' sasit ''Braga'', ''Shakhtar'' uzvar ''Partizan''
Sesks Fabregass un Maruāns Šamaks
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu Līgā pirmās spēles aizvadīja ar visas četras H grupas komandas. Londonas ‘’Arsenal’’ sava laukumā sagrāva ‘’Braga’’ vienību (6:0), bet Doņeckas ''Shakhtar'' mājās ar 1:0 pieveica Belgradas ''Partizan''.

Šovakar UEFA Čempionu Līgā starts tika dots arī H grupai. Grupas galvenā favorīte Londonas ‘’Arsenal’’ savā mājās uzņēma Portugāles vicečempionus ‘’Braga’’ futbolistus, savukārt otrajā šīs grupas mačā šovakar Doņeckā tikās vietējā ‘’Shakhtar’’ vienība un Belgradas ‘’Partizan’’ komanda.

''Arsenal'' – ''Braga'' 6:0 (3:0)

Jau spēles sākumā izteikts pārsvars piederēja mājiniekiem, kuriem uzbrukumus parasti ievadīja Andrejs Aršavins. 5. minūtē labs pretuzbrukums padevās viesiem, kad uzbrukuma smailē izvirzīts tika Mateuss, tomēr uzbrucējs līdz sitienam netika. Pēc nepilnām trim minūtēm soda laukumā nogāzts tika Maruāns Šamaks un spēles galvenais tiesnesis nozīmēja 11 metru soda sitienu uz viesu vārtiem , kuru precīzi realizēja ‘’Arsenal’’ kapteinis Sesks Fabregass – 1:0. Mājinieki neapstājās un turpināja ļoti aktīvi uzbrukt, bet viesi spēlēja uz pretuzbrukumiem, kas viņiem padevās pietiekami bīstami. Pirmā puslaika vidū lielisks reids pa labo malu padevās ‘’Braga’’ spēlētājam Alanam, tomēr precīzu piespēli soda laukumā viņam vairs neizdevās izpildīt. Mājinieki turpināja vērpt kombinācijas, un 30. minūtē pirmo vārtu autors Fabregass lieliski piespēlēja Aršavinam, kurš precīzi sita tuvējā stūrī – 2:0. Nepagāja pat četras minūtes, kad Šamaks pēc skaistas Džeka Vilšēra piespēles panāca jau 3:0. Pirmā puslaika beigās londonieši mazliet samazināja apgriezienus un vārti vairāk netika gūti.

Arī otrā puslaika sākumā ‘’Arsenal’’ futbolistiem piederēja ievērojams pārsvars. 53. minūtē rupju kļūdu pieļāva ‘’Braga’’ aizsargs un bumba nonāca pie Aršavina – Krievijas izlases futbolists centrēja bumbu soda laukumā, kur precīzu sitienu ar galvu izpildīja Fabregass. Pēc dažām minūtēm Fabregasam bija ļoti laba iespēja tikt pie ‘’hat-trick’’, tomēr kopējiem spēkiem viesi neļāva bumbai šķērsot vārtu līniju. ‘’Arsenal’’ futbolisti turpināja uzbrukt – 68. minūtē viņiem padevās lieliska kombinācija, kurai punktu pielika uz maiņu uznākušais Karloss Vela – 5:0. Viesi laikam bija pilnībā apjukuši un mājinieki turpināja veidot vienu uzbrukumu pēc otra. 84. minūtē Vela panāca jau 6:0. Spēles beigas aizritēja mierīgi, tādējādi ''Arsenal'' izcīnīja graujošu uzvaru ar 6:0.

''Shakhtar'' – ''Partizan'' 1:0 (0:0)

Spēles sākums bija diezgan līdzīgs, bet bumbu daudz vairāk kontrolēja mājinieki, tomēr viņu saspēle pārsvarā notika savā laukuma pusē vai centrā. 26. minūtē Ukrainas klubam bija laba iespēja izvirzīties vadībā, kad pēc centrējuma no labās malas pie bumbas tika Luiss Adriano, tomēr sitiens viņam neizdevās. Arī spēles turpinājumā iniciatīva piederēja ‘’Shakhtar’’ futbolistiem, tomēr pirmais puslaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu – 0:0.

Otro puslaiku ļoti aktīvi iesāka mājinieki, kuri savus uzbrukumos pārsvarā veidoja caur malām. Spēlē ritēja mierīgi, un komandas reālus vārtu gūšanas momentus nespēja izveidot. Bumbu vairāk kontrolēja mājinieki, tomēr uzbrukumos viņiem vienmēr, kaut kas neizdevās noslēdzošajā daļā. 65. minūtē lielisku centrējumu no labās malas izpildīja Srna – Adriano ar galvu sita zem vārtu pārliktņa, tomēr sitienu teicamā lēcienā atvairīja Felipe. Jau pieminētais Srna pēc piecām minūtēm lieliski izpildīja soda sitienu, izvirzot vadībā mājiniekus – 1:0. Viesi devās uz priekšu, lai atspēlētos, taču ‘’Shakhtar’’ ļoti labi aizsargājās. Spēles izskaņā mājiniekiem bija ļoti laba iesist arī otros vārtus, tomēr pēc Gaja sitiena bumba vārtos nelidoja un ‘’Shakhtar’’ izcīnīja uzvaru ar 1:0.

H Grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Arsenal - Braga6:0 (3:0)Fabregass 9'; 53' Aršavins 30' Šamaks 34' Vela 69' ; 84'
Shakhtar - Partizan1:0 (0:0)Srna 71'
VKomandaSUNZV.AP
1.Arsenal11006:03
2.Shakhtar11001:03
3.Partizan10010:10
4.Braga10010:60

Izmantotie resursi:
UEFA.com - Union of European Football Associations

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-09-15 23:39, pirms 14 gadiem
njaa...neveiksmīga debija Bragai ČL

  +3 [+] [-]

, 2010-09-15 23:39, pirms 14 gadiem
Zidane The Best rakstīja: Manuprāt labākais Arsenal spēlētājs šodien - Visa komanda!
Fabregass & Aršavins

  -1 [+] [-]

, 2010-09-15 23:40, pirms 14 gadiem
Arsenal šodien vienkārši monstri

  +2 [+] [-]

, 2010-09-15 23:40, pirms 14 gadiem
DŽASĀĀĀ"!! Arsenal šovakar izskatījās pēc skudru pūžņa. katrs darīja savu darbu un izskatījās vnk lieliski!! biju gaidījis mazliet sīvāku spēli. Izskatās,ka Almunija ir tādā formā,kā pirms gadiem diviem. Iepriecināja Wilšēra pārliecinošā spēle. Pārējie bija savā līmenī

     [+] [-]

, 2010-09-15 23:41, pirms 14 gadiem
Apsveicu "Arsenal"! Ceru uz turpinājumu.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-15 23:56, pirms 14 gadiem
Arsenal Tā izvazāja...

  +2 [+] [-]

, 2010-09-16 00:09, pirms 14 gadiem
puslaiks rakstīja: Izskatās,ka Almunija ir tādā formā,kā pirms gadiem diviem.
Pēc kā to spried? Almunja pirmo seivu veica spēles 86.minūtē. Nez vai nosvīda vispār?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-09-16 00:45, pirms 14 gadiem
Zidane The Best rakstīja: Manuprāt labākais Arsenal spēlētājs šodien - Visa komanda!
nu vispar jau Fabregas..! vinjs vadiija visu komandu. krievs arii labi nospeeleeja, lietderiigi

  +2 [+] [-]

, 2010-09-16 02:10, pirms 14 gadiem
labdien rakstīja: Pēc kā to spried? Almunja pirmo seivu veica spēles 86.minūtē. Nez vai nosvīda vispār?
tie daži asie centrējumi,kurus pārtvēra un arī pārliecinoši darbojās. piekritīsi,ka pag. sez. vidū,beigu daļā šādus centrējumus,kurus viņš skaistā lēcienā pārtvēra,izmaisīja pretiniekiem,kādu būtu pārvērtis vārtu guvumā. arī viņa kustības,darbības izskatījas visai pārliecinošas.par vārtusargu pārliecību jau daudz var spriest tieši pēc viņa,lai arī vienkāršās situācijās, darbībām. Ceru,ka šādi arī turpinās gan premjerlīgā,gan Eiropā