Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Milan" uzņems "Spurs", Rauls atgriezīsies Spānijā

Agris Suveizda

"Milan" uzņems "Spurs", Rauls atgriezīsies Spānijā
Rauls Gonsaless
Foto: AFP/Scanpix Sweden

Šodien pēc divu mēnešu pārtraukuma atsāksies UEFA Čempionu līgas turnīrs. Pirmajās divās astotdaļfināla spēlēs Itālijas klubs "Milan" savā laukumā uzņems Totenhemas "Hotspur" no Anglijas, bet Gelzenkirhenes "Schalke" viesosies Valensijā. Abu maču sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika. Viens mačs tiks aizvadīts arī Eiropas līgā. Saloniku "Aris" 1/32 fināla ietvaros plkst. 19:00 pēc Latvijas laika uzņems Mančestras "City".

Pieredzējusī "Milan" pret debitanti "Spurs"

Abu komandu pieredze Čempionu līgā ir krasi atšķirīga. Ja septiņkārtējo kausa ieguvēju "Milan" pamatoti var uzskatīt par Eiropas smagsvaru, "Tottenham Hotspur" Čempionu līgā aizvada tikai pirmo (!) sezonu. Taču tieši londonieši teorētiski var skatīties uz pretiniekiem no augšas – "Milan" grupā ieņēma otro vietu, kamēr "Spurs" apsteidza gan Milānas "Inter", gan Nīderlandes "Twente", gan Brēmenes "Werder".

"Spurs" pa ceļam uz grupu turnīru vēl nācās divu spēļu summā tikt galā ar Šveices "Young Boys", kas nemaz nebija ļoti viegls uzdevums – izbraukumā jau pirmā puslaika sākumā angļi zaudēja ar 0:3, taču atguva divus vārtus un mājās izrēķinājās ar pretiniekiem (4:0). Grupā "Spurs" pēdējā kārtā spēlējās ar likteni un varēja pazaudēt pirmo vietu – 3:3 Nīderlandē, taču galvenā konkurente "Inter" nespēja paņemt trīs punktus Brēmenē (0:3).

Savukārt "Milan", ar 2:0 viesos uzvarot "Auxerre", kārtu pirms grupu turnīra beigām nodrošināja otro vietu, taču pirmo jau bija rezervējis Spānijas grands Madrides "Real". "Milan" un "Spurs" savā starpā jau ir tikušās – tālajā 1972.gadā, un toreiz UEFA kausa pusfinālā divu spēļu summā uzvarēja angļi – 2:1 mājās un 1:1 viesos. Togad, starp citu, pēdējo sezonu "Milan" vārtos aizvadīja Fabio Kudičīni, kura dēls Karlo šobrīd ir otrais vārtsargs Totenhemas klubā.

Pēc aizvadītām 25 kārtām "Milan" ar 52 punktiem ir Itālijas čempionāta līdere, par uzvaras tiesu apsteidzot otrajā vietā esošo "Napoli". Ieskaitot arī Itālijas kausa izcīņu, "Milan" nav zaudējusi jau 10 spēlēs pēc kārtas. Savukārt "Spurs" ar 47 punktiem 26 spēlēs Anglijas Premjerlīgā ieņem ceturto vietu, atpaliekot tikai no abiem Mančestras klubiem, kā arī Londonas "Arsenal". "Spurs" no līderes Mančestras "United" atpaliek par 10 punktiem, bet līdz trešajai vietai ir tikai divi punkti (turklāt spēle rezervē).

"Milan" šosezon visās 33 spēlēs ielaidusi 27 vārtus, toties "Spurs" var lepoties ar Čempionu līgas grupu turnīra rezultatīvākās komandas godu. Sešos mačos londonieši kopumā guva 18 vārtus, četrās spēlēs gūstot vismaz trīs. Ja vēl pierēķina "play-off" kārtu, tad Londonas kluba bilance ir visai iespaidīga – 24 vārti astoņos mačos jeb vidēji tieši trīs mačā. Turklāt četrās izbraukuma spēlēs gūti 10 vārti, katrā gūstot vismaz divus! Tiesa, Čempionu līgā viesos nav izcīnīta neviena uzvara - divi neizšķirti (2:2 un 3:3) un divi zaudējumi (2:3 un 3:4)

Zinot izbraukumā gūto vārtu lielo nozīmi izslēgšanas spēlēs, "Spurs" rezultativitāte viesos būtu ļoti liels pluss. Šosezon "Spurs" jau reiz viesojās "San Siro" stadionā. Toreiz jau 14.minūtē rezultāts bija 3:0 "Inter" labā. 35.minūtē Samuels Eto'o panāca 4:0, tiesa, otrajā puslaikā, par spīti tam, ka viesi spēlēja tikai 10 vīru sastāvā, Garets Beils rezultātu padarīja pieklājīgāku – 4:3. "Milan" angļu klubus nav uzvarējusi jau piecās spēlēs pēc kārtas, kā arī pēdējās divas reizes no Čempionu līgas (un tieši astotdaļfinālā) izkritusi pēc dueļiem ar angļu klubiem – vispirms pret "Arsenal" (0:0 viesos, 0:2 mājās), bet tad pret "MU" (2:3 mājās, 0:4 viesos).

"Milan" rindās no savainojuma atkopušies Nikola Legrotalje, Alesandro Nesta, Ignacio Abate un Luka Antonīni, taču savainojuma dēļ spēlēt nevarēs Masimo Ambrozīni, Andrea Pirlo un bijušais "Spurs" pārstāvis Kevins Prinss Boatengs, bet sezona ir beigusies pieredzējušajam uzbrucējam Filipo Indzagi. Janvārī "Milan" papildinājās ar pieciem spēlētājiem - Legrotalji, Antonio Kasano, Urbiju Emanuelsonu, Didaku Vilu un Marku van Bommelu -, taču vienīgi Legrotalji ir teorētiskas iespējas šovakar ieraudzīt laukumā.

Viesiem sāpīgs zaudējums sastāvā ir Beila personā. Spēlēt nevarēs arī Juness Kabuls, Ledlijs Kings, Toms Hadlstons un acīmredzot arī Luka Modričs, savukārt Džermeins Dženass ir diskvalificēts. Pīters Kraučs un Rafaels van der Vārts neizgāja laukumā nedēļas nogalē, taču šovakar viņi, visticamāk, būs uz strīpas.

"Milānas mērķis šajā turnīrā ir aizkļūt pēc iespējas tālāk, tādēļ mums ir jātiek pāri šai kārtai. Palikušas tikai labākās komandas, tāpēc vairs nedrīkstam pieļaut kļūdas, citādi tiksim izslēgti. Iepriekšējās divas reizes Milānu izslēdza angļu klubi, tāpēc mums ir jābūt uzmanīgiem. Statistika mani neinteresē, un domāju, ka manai vienībai ir labas izredzes kvalificēties ceturtdaļfinālam," preses konferencē sacīja "Milan" galvenais treneris Masimiljāno Alegri.

"Mēs gribam rīt uzvarēt. Svarīgi ir iegūt labu rezultātu, un mēs jau pierādījām, ka varam labi spēlēt Eiropā. Mums trūkst dažu futbolistu, taču arī Milānai ir vairāki savainotie. Totenhema šosezon Čempionu līgā raksta skaistu stāstu, Čempionu līga ir cits futbola līmenis. Premjerlīga ir lieliska līga, taču šī atmosfēra [Čempionu līgā] ir patiešām brīnišķīga, jo īpaši līdzjutējiem," teica "Tottenham Hotspur" galvenais treneris Harijs Rednaps.

Rauls atgriezīsies Spānijā, "Valencia" uzņems "Schalke"

Protams, pirms "Valencia” un "Schalke” spēles centrālā uzmanība pievērsta leģendārajam Raulam. Bijušais Spānijas valstsvienības un Madrides "Real” uzbrucējs dzimtenē atgriezīsies pirmo reizi, kopš pagājušajā vasarā pēc nospēlētiem 16 gadiem pameta "Real” un pārcēlās uz Bundeslīgu. 33 gadus vecais Rauls pret "Valencia” guvis 13 vārtus 25 spēlēs, ieskaitot 2000.gada Čempionu līgas finālu, kurā "Real” triumfēja ar 3:0. Tikmēr šosezon, savā pirmajā sezonā ārpus Spānijas, Rauls "Schalke” labā paspējis gūt 12 vārtus 28 spēļu laikā. Noteikti jāatgādina, ka Rauls kopā ar Filipo Indzagi no "AC Milan” šobrīd dala visu laiku rezultatīvākā Eirokausu snaipera godu (abiem pa 70 vārtiem).

Pašlaik "La Liga” kopvērtējumā pēc 23 kārtām ar 47 punktiem "Valencia” atrodas trešajā vietā, tiesa, ar ne pārāk labām izredzēm pacīnīties par augstāku pozīciju – desmit punktus priekšā aizsteigusies Madrides "Real”, bet līdere ar vēl piecu punktu handikapu ir "Barcelona”. Tiesa, šo gadu "Valencia” uzsākusi ļoti veiksmīgi – piecos līgas mačos svinētas četras uzvaras un vienreiz bijis neizšķirts.

ČL grupu turnīrā "Valencia” palika otrajā vietā aiz "Manchester United”, pret kuru savā laukumā nācās piekāpties ar 0:1, bet pēdējā kārtā Mančestrā izcīnīts neizšķirts 1:1. Spāņu kontā arī divas graujošas uzvaras pār Turcijas čempioni "Bursaspor” un 3:0 panākums savā laukumā pret "Rangers”, kuram izbraukumā negaidīti tika zaudēti punkti – 1:1.

Bundeslīgā Gelzenkirhenes "Schalke” cenšas sasmelt izlieto ūdeni sezonas pirmajā daļā. Aizvadītā gada izskaņā gelzenkirhenieši diezgan strauji no tabulas lejasdaļas pakāpās līdz 10.pozīcijai (pēc 22 kārtām izcīnīti 29 punkti), taču šobrīd tālāk nav tikuši – pēdējo piecu Bundeslīgas spēļu bilance ir divas uzvaras, divi zaudējumi un viens neizšķirts.

Par spīti katastrofālajam sniegumam vietējā līgā, Čempionu līgā "Schalke” demonstrēja pārliecinošu sniegumu, sešos mačos izcīnot četras uzvaras, vienreiz izbraukumā cīnoties pa nullēm ar Telavivas "Hapoel”, kā arī piedzīvojot minimālu zaudējumu ar 0:1 B grupas atklāšanas spēlē Lionā pret "Olympique”.

Uz Eiropas spožākās skatuves "Valencia” un "Schalke” parādījušās pēdējās desmitgades laikā – grupu turnīrā spāņi spēlējuši septiņas reizes, un kā ievērojamākie sasniegumi ir iekļūšana Čempionu līgas finālā divas sezonas pēc kārtas, tiesa, abos piedzīvoti zaudējumi – 2000.gadā pret Madrides "Real” un 2001.gadā pret Minhenes "Bayern”. Tikmēr Gelzenkirhenes futbolisti pamatturnīram kvalificējušies četras reizes, no kurām vistālāk - līdz ceturtdaļfinālam - tika 2007./2008.gada sezonā.

ČL izslēgšanas spēlēs "Valencia” šosezon iekļuvusi pirmo reizi pēdējo četru gadu laikā, tikmēr "Schalke” – pēc trīs sezonu pārtraukuma. Tolaik abām izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu – 2006./2007.gada sezonā spāņi divu spēļu summā ar 2:3 atzina "Chelsea” pārākumu, bet "Schalke” 2007./2008.gada sezonā ar 0:2 apstājās pret "Barcelona”. Savstarpējos mačos "Valencia” un "Schalke” iepriekšējo reizi tikās jau pieminētajā 2007.gadā, kad grupu turnīrā "Valencia” vispirms izbraukumā uzvarēja ar 1:0 , bet "Mestalla” stadionā abas cīnījās pa nullēm.

"Valencia” rindās savainots ir Davids Albelda, bet pagaidām uz jautājuma zīmes ir Sesara Sančesa, Huana Matas un Žeremija Matjē gatavība mačam. Toties pēc savainojuma aizvadītajā nedēļā atgriezās Visente Rodrigess. Savukārt "Schalke” komandai šovakar nevarēs palīdzēt Kirjakoss Papadopuloss un Kristofs Morics.

Izmantotie resursi:
UEFA.com - The official website for European...
Goal.com
BBC - Homepage
CP

1 2 43 komentāri
Slēpts komentārs: rronijs

  -3 [+] [-]

, 2011-02-15 10:46, pirms 13 gadiem
Rauls atgriezīsies Spānijā - dienas visneizdevušākais virsraksts!!! Var pārprast. Atgriezīsies labāk aizstāt ar viesosies...!? TIKAI TĀPĒC ARĪ ATVĒRU RAKSTU....Papal!

  -3 [+] [-]

, 2011-02-15 10:49, pirms 13 gadiem
Spurām Beils nebūs

  +2 [+] [-]

, 2011-02-15 10:53, pirms 13 gadiem
Ož pēc golu bonanzas Milānā, cerams, ka Totenhema izmocīs vismaz niču.

 +19 [+] [-]

, 2011-02-15 10:57, pirms 13 gadiem
Beidzot CL ir atpakaļ. yes yes yes...

  +3 [+] [-]

, 2011-02-15 11:01, pirms 13 gadiem
Uzliku uz Totenhemu.

  +1 [+] [-]

, 2011-02-15 11:06, pirms 13 gadiem
es ari uz totenhemu, bet nezinaju ka Beils nebūs ibio!

  +7 [+] [-]

, 2011-02-15 11:07, pirms 13 gadiem
Oo labs pa TV6 raadis ! Par skaistu futbolu!

     [+] [-]

, 2011-02-15 11:13, pirms 13 gadiem
Andromeeds rakstīja: Ož pēc golu bonanzas Milānā, cerams, ka Totenhema izmocīs vismaz niču.
Tev kā Serie a fanam nebūtu jāatbalsta Milāna? Vai tomēr vienalga, cik Itālijas klubu arī turpmāk spēlēs Čempionu līgā?

  +1 [+] [-]

, 2011-02-15 11:14, pirms 13 gadiem
izlasot virsrakstu šķita ka san antonio spurs spēlēs pret milānu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-02-15 11:31, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Tev kā Serie a fanam nebūtu jāatbalsta Milāna? Vai tomēr vienalga, cik Itālijas klubu arī turpmāk spēlēs Čempionu līgā?
Pff, pašu nesimpātiskāko Serie A klubu? No thanks, nākamgad Napoli spridzinās Čempionu līgā, tad vēlreiz varēsi šo pašu jautājumu uzdot !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-02-15 11:41, pirms 13 gadiem
Andromeeds rakstīja: Ož pēc golu bonanzas Milānā, cerams, ka Totenhema izmocīs vismaz niču.
nenovertee Tottenham par zemu,kaa to manupraat grupu turniiraa izdariija Inter

     [+] [-]

, 2011-02-15 11:42, pirms 13 gadiem
Kroks rakstīja: San Antonio SPURS????????????
ir tavs sencis

  +2 [+] [-]

, 2011-02-15 11:45, pirms 13 gadiem
ES par Milan un Toteham vienalga kas uzvar!!
Bet Shalke lai uzvar otrā pārī!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-02-15 12:00, pirms 13 gadiem
Super atkal futbols Tv ekranos!!!
Slēpts komentārs: knaible

  -4 [+] [-]

, 2011-02-15 12:25, pirms 13 gadiem
visai neveiksmīgs

knaible rakstīja: Neveiksmīgs virsraksts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-02-15 12:38, pirms 13 gadiem
Milānai Kasāno nebūs - spēlēja 3. kvalifikācijas kārtā ar Sampu.

  +3 [+] [-]

, 2011-02-15 12:39, pirms 13 gadiem
Da nu, Spurs nospiedīs tos A sērijas klaunus kā blaktis, ar vai bez Beila, tam nebūs nozīmes.
Slēpts komentārs: zaptsudens

     [+] [-]

, 2011-02-15 13:46, pirms 13 gadiem
Perfekti, ka Čempionu līga atgriežas!
Abas spēles šovakar solās būt spraigas, bet priecājos par TV6 izvēli. Pat nezinu kurš īsti ir favorīts, laikam man gribētos noticēt Tottenham ČL sapnim.

  +4 [+] [-]

, 2011-02-15 14:00, pirms 13 gadiem
Gan milaana gan friči dabuus pa muguru

  +2 [+] [-]

, 2011-02-15 14:07, pirms 13 gadiem
angelos33 rakstīja: Gan milaana gan friči dabuus pa muguru
Pilnīgi manas domas.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-15 14:46, pirms 13 gadiem
Paši jūs esat "gudri", Spurs - tā viņus sauc bieži vien Anglijas TV komentētāji un ne tikai.

     [+] [-]

, 2011-02-15 15:00, pirms 13 gadiem
raulm hat-triks un 1-3!

go go SCHALKE!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-02-15 16:40, pirms 13 gadiem
interesants raksts(ja izlasa visu),lieku uz Valenciu-lieliskā formā atrodas turklāt Schalke kā pa kalniem spēlē.Milan-Tottenham to nu gan nevar prognozēt,bet tas varētu izvērsties ļoti interesanti...

  -1 [+] [-]

, 2011-02-15 17:21, pirms 13 gadiem
Schalke čl ir aizvadījuši labi un sniegums tomēr uzlabojas,es par viņiem, lai Rauls nākamajā riņķī dabū pret RM uzraut
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 43 komentāri